מתכון לעוגת גבינה קרה עם פירורים
עוגת גבינה זאת העוגה הכי טעימה שיש, המתכון הזה קל ומהיר להכנה והכי טעים שיש רוצו להכין.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לעוגת גבינה קרה עם פירורים
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
15 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לעוגת גבינה קרה עם פירורים
-
לבסיס העוגה:
1/4 2 כוסות קמח לבן, 2 כפיות שטוחות של אבקת אפייה, חצי כוס סוכר לבן, 250 גרם חמאה, 4 חלמונים מופרדים היטב, 1 שקית של סוכר וניל -
מצרכים למלית:
2 מכלים של שמנת מתוקה, 1.5 כוסות סוכר לבן, חבילה אחת של אינסטנט פודינג וניל, גביע אחד של שמנת חמוצה, 500 גרם של גבינה לבנה 5%
שלבי הכנה של מתכון לעוגת גבינה קרה עם פירורים
1
לצורך הכנת בצק העוגה, ראשית כל יש לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
2
לאחר חימום התנור, יש להשתמש במעבד מזון עוצמתי ובתוכו שמים את הקמח יחד עם חצי כוס סוכר, אבקת האפייה, סוכר הווניל ואת החמאה עד לקבלת תערובת דמוי פירורים.
3
לאחר קבלת התערובת הפירורית, יש להוסיף את החלמונים שהפרדתם ולהמשיך ולעבד את התערובת באמצעות פולסים איטיים עד שתקבלו למעשה בצק חולי\פירורי שהוא למעשה הבסיס של העוגה.
4
את הבצק שהתקבל, יש לקחת חצי מהכמות שהתקבלה ולהניח בתוך תבנית העוגה לאחר ששימנת אותה היטב ולהתחיל ולהדק את הבצק לכל שטח התבנית מבלי יוצא מהכלל ובאופן אחיד ובשכבה אחידה וללא הבדלי גובה.
5
כעת ניקח את החצי השני של הבצק ונשתמש בו לצורך הכנת הפירורים שאותם נפזר מעל העוגה. יש לקחת את הבצק ולשטח אותו על תבנית אפיה נוספת ולאחר מכן יש להכניס את שתי תבניות האפייה לתנור למשך 20-25 דקות עד שהבצק מקבל הזהבה ראויה ולאחר מכן מוציאים החוצה מהתנור להתקררות.
6
כעת נתמקד בהכנת המלית המשובחת שהיא למעשה לב המנה ומכאן הדיוק הרב בטעמים שיש להפגין. ניקח מיקסר ובו נקציף את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר, השמנת החמוצה, והאינסטנט פודינג במשך כ 4-5 דקות עד שמתקבלת מסה איכותית ויציבה.
לאחר קבלת התערובת נוריד את עוצמת המיקסר ונוסיף לאט לאט את הגבינה וממשיכים בהקצפה במשך כחצי דקה לצורך חיבור הטעמים.
7
ניקח את תבנית האפייה עם הבצק שרידדנו בתחילת ההכנה ונשפוך לתוכה את תערובת הגבינה שהכנו באופן אחיד וחלק ולכסות את כל שטח תבנית האפייה.
לאחר שמילאנו את תבנית האפייה, יש לקחת את החצי השני של הבצק ששמנו בתנור ומפוררים אותו מעל העוגה לכיסוי מושלם על כל שטח העוגה.
8
לבסוף מכניסים את תבנית האפייה אל תוך המקרר למינימום 5 שעות על מנת שהתערובת תתייצב ושיהיה קל לחתוך את העוגה ולקבל פרוסות מושלמות ויציבות.
טיפ קטן מה-♥
- ניתן להעשיר את עוגת הגבינה ולצרף אליה רוטב פירות יער עשיר אשר גם יוסיף לה טעם חמצמץ ומהפכני וגם צבע מרהיב ואדמדם אשר יקנה לעוגה מראה יוקרתי.
- ניתן לשנות את עיצוב העוגה ולעשות אותה בשלבים של בצק ומעליו התערובת ועד עוד שכבת בצק ולבסוף לכסות הכול בתערובת וכך מקבלים עוגת גבינת שכבות.
שאלות נפוצות על מתכון לעוגת גבינה קרה עם פירורים
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר