מתכון לסורבה פטל
אם חיפשתם מתכון טוב לגלידה פרווה הגעתם למקום הנכון! גלידה טובה יכולה לספק לכם חוויה מרעננת ומהנה ששמורה רק לה אז לא הגיע הזמן שתפנקו את עצמכם בסורבה פטל מטריף המורכב משלושה מרכיבים בלבד! מושלם לימי הקיץ החמים, לחורף ובעצם לכל השנה! והיי זה גם טבעוני
האזינו למתכון:
מבט מהיר על סורבה פטל
זמן הכנה
הכנה 15 דקות
זמן בישול
בישול 10 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים לסורבה פטל
- קילו פטל או תות שדה
- 400 גרם סוכר לבן
- 2 לימונים
שלבי הכנה של סורבה פטל
1
מכניסים לסיר את הסוכר ו 200 מ"ל מים, לבשל על אש קטנה ולערבב עד שהסוכר נמס לגמרי.
2
מעלים את האש למשך 5 דקות או לחילופין עד שהנוזל מסמיך והופך לסירופ. מכבים את האש ומשאירים את הסיר להתקרר.
3
סוחטים את הלימונים למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את הפטל או תות השדה וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה, מסננים את התערובת לקערה דרך מסננת צפופה , זורקים את הזרעים והשאריות האחרות.
4
שלבו את סירופ הסוכר עם תערובת הפטל ערבבו היטב ואז העבירו את הבלילה לקופסה ולמקפיא.
5
הקפיאו את הבלילה לשעה וחצי, ואז הקציפו אותה עם מטרפה או מזלג עד לשבירת כל גבישי הקרח ויצירת מרקם אוורירי ולאחר מכן החזירו למקפיא.
6
המשיכו לערבב את הסורבה מדי שעה במשך ארע שעות כדי לפרק ולהמיס את גבישי הקרח הנוצרים בתחילת ההקפאה.
7
אפשר להפסיק לערבב כשמרקם הסורבה מתייצב אך ניתן לערבוב ולהחזיר למקפיא. אפשר לשמור במקפיא חודשיים שלושה, כשהסורבה מתקשה, ניתן להגיש כדור סורבה לצד פטל או תותים טריים, בזיגוג עדין של שוקולד או כל דבר אחר שישתלב טוב בטעם ובמרקם של הסורבה.
8
טיפ קטן מה-♥
סורבה טוב יהיה מוכן אחרי יומיים שלושה של הקפאה טובה, כדאי שתכינו את הסורבה מבעוד מועד כדי שלא תתפתו לאכול אותו לפני שהוא יהיה מוכן.
סורבה זאת הגלידה הקלה ביותר להכנה! עם מעט מרכיבים אפשר להכין גלידה קרה מתוקה וטעימה. אפשר להחליף את הפטל בפירות אחרים שאתם אוהבים, אפשר להכין סורבה כמעט מכל פרי, זאת דרך נהדרת להפוך פירות ישנים לטעמים ומרקמים כל כך טובים.
למה כדאי לכם להכין סורבה פטל?
סורבה פירות זה הקינוח הקליל והטעים ביותר, אפשר להגיש אותו אחרי ארוחות כבדות וזה יהי קליל ומרענן וגם בימי קיץ חמים הסורבה יצנן ויעלה לכם את מצב הרוח.
מלבד זאת הסורבה יכול להיות פתרון מעולה ובריא יחסית לצורך בגלידה קרה בימי הקיץ החמים מבלי לשלם על כך עשרות שקלים בסופר או בגלידריה ליד הבית. והחלק הנחמד במיוחד, זאת יכולה להיות פעילות מעולה עם הילדים בחופש הגדול, חווית ההכנה והיצירה של קינוחים ואוכל הינה עצומה, מעשירה ומפתחת מאד את החושים והיכולת לעבוד באופן עצמאי.
שאלות נפוצות על סורבה פטל
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר