מתכון לעוגיות מרוקאיות לחינה
מעמולים פשוטים להכנה בבית, במילוי אגוזים קינמון הל וציפורן, פשוט מושלמים! ולמי שחשב שעוגיות מרוקאיות משמינות, תופתעו לגלות שהעוגיות האלו מכילות מרכיבים בריאים שיעוררו את הגוף שלכם, מוכנים לחגיגה?
האזינו למתכון:
מבט מהיר על עוגיות מרוקאיות לחינה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן אפייה
אפייה 15 דקות
מס' מנות במתכון
70 עוגיות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים לעוגיות מרוקאיות לחינה
- קילו וחצי קמח לבן
- 3 שקיות אבקת אפייה
- כוס סוכר חום
- כוס וחצי שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים
- 3 כוסות מים
- 3-5 טיפות מי ורדים
- אריזת מחית תמרים (ללא חרצנים)
- 3 חופנים של אגוזי מלך קצוצים.
- כפית קינמון
- 4 תרמילי הל, 3 גרגירי ציפורן
שלבי הכנה של עוגיות מרוקאיות לחינה
1
נתחיל בהכנת הבצק הפריך:
- נכניס לקערה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ונערבב את המרכיבים עד שיתאחדו.
- כעת נוסיף את השמן ומי הורדים ונערבב היטב עם כף לישה או בעזרת הידיים, שוב עד שהחומרים יתאחדו היטב.
- בהדרגה וברגישות נוסיף אט אט את המים תוך כדי לישה, שימו לב כי במידה והבצק מתגבש היטב ייתכן ולא תצטרכו להוסיף את כל כמות המים. תרגישו את הבצק ואת הצורך שלו.
- כסו את הבצק והניחו אותו בצד ל 20 דקות חצי שעה.
2
אופן הכנת המלית:
- תחילה הניחו את חבילת התמרים בקערה עם מים חמים (כשהיא עדיין סגורה), אחרי שמחית התמרים מתרככת מעט הניחו אותה בקערה יבשה.
- הניחו את זרעי ההל (בלי הקליפה) והציפורן במכתש, כתשו אותם היטב עד שהם יהפכו לאבקה. לאחר מכן הוסיפו אותם לקערה עם מחית המרים יחד עם הקינמון והאגוזים הקצוצים וערבבו הכול יחד. חשוב לערבב היטב כדי שפיזור החומרים במחית יהיה כמה שיותר אחיד.
- אפשר לקרר מעט את מחית התמרים המתובל כדי שיהיה קל יותר לקרוץ אותה לעיגולים.
- הכינו כדורים קטנטנים שיהיו המלית של העוגיות.
3
אופן הכנת העוגיות:
- חממו תנור ל 180 מעלות, לפני שאתם מתחילים להכין את העוגיות.
- קרצו חתיכה מהבצק, בגודל שאתם רוצים (עדיף שיהיו יחסית קטנות). הכינו מהחתיכה כדור ושטחו אתו על כף היד בצורה אחידה יחסית.
- הניחו את כדור התמרים במרכז כף היד וסגרו את המעמול בתנועות קיפול עדינות וצבטו את העוגיות בתנועה מעגלית ליצירת צורה מעט ספירלית.
- הניחו את המעמולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, שימור על מרחק של שתיים שלוש אצבעות בין עוגייה לעוגייה.
- הכניסו לתנור ל10 דקות רבע שעה או עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב עדין.
טיפ קטן מה-♥
- הגישו את המעמולים עם קפה שחור אסלי או תה צמחים לא ממותק, זה ישלים את הטעם ויעניק חוויה אותנטית.
- שחקו בתבלינים, אני הוספתי הל וציפורן, אפשר להוריד אותם אם אתם לא אוהבים. אפשר להחליף אותם בג'ינג'ר מיובש או כל תבלין שייראה לכם מתאים.
שאלות נפוצות על עוגיות מרוקאיות לחינה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר