מתכון לספגטי כדורי בשר(מיטבול)
פסטה עם כדורי בשר היא תבשיל נחמד למדי בעל טוויסט אשר הופך את פסטה בולונז שמוכרת לכולנו לחווייתית יותר. פסטה שכזאת נותנת את האפשרות ליהנות מכדורי בשר מלאי בטעם ועסיסיות ואף נותנת לסועדים את היכולת לשבוע יותר מין המנה. מדובר במנה אשר היא ארוחה בפני עצמה. היא מכילה הן את מנת הבשר והחלבון והן את מנת הפחמימות בליווי רוטב איכותי למדי. אנו ממליצים על הכנת כמות יפה של כדורי בשר ורוטב על מנת שהמנה תספיק לכלל הסועדים וגם לאלו שירצו תוספות. תוכלו להיות בטוחים שמנה איכותית אכן תגרום לכלל הסועדים ליהנות מהדבר.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על ספגטי כדורי בשר(מיטבול)
זמן הכנה
הכנה 10 דקות
זמן בישול
בישול 20 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים לספגטי כדורי בשר(מיטבול)
- חבילת ספגטי
- 500 גרם בשר אדום טחון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום חתוכים דק
- קופסה של רסק עגבניות
- קופסה של עגבניות מרוסקות
- מעט מלח ופלפל
- מעט סוכר
- כף פירורי לחם
- מעט קמח במידת הצורך
שלבי הכנה של ספגטי כדורי בשר(מיטבול)
1
ראשית כול הכינו את הספגטי. יש להרתיח סיר מים מלא בכמות מים גדולה. הכניסו את הספגטי אל הסיר כאשר הקפידו כי הספגטי מופרד אחד מהשני ולא נדבק במהלך הבישול. לבסוף לאחר סיום הליך הבישול שטפו את הספגטי במים קרים על מנת לעצור את הבישול.
2
עכשיו נמשיך אל שלב הכנת הקציצות. ראשית כול יש להכין את התערובת. שפכו את הבשר הטחון אל קערה. ערבבו במשך כמה רגעים עם מזלג על מנת שהבשר יהיה מופרד ויהפוך לקל יותר לעבודה. הניחו בתוך הקערה בצל, שום, פירורי לחם, תבלון מסוים והחלו לערבב. ההמלצה היא שתשטפו הידיים שלכם ותערבבו בעדינות אך בצורה כזאת שאף מרכיב לא יתפספס. נסו לתפוס כמה שיותר מהתבלון ומפירורי הלחם בעזרת הבשר הטחון. אם התערובת לא מספיק אחידה ניתן להוסיף מעט קמח.
3
כעת המשיכו ביצירת הקציצות. השיטה היא פשוטה מאוד. ליד קערת התערבות, הניחו קערה עם מים פושרים. טבלו את הידיים בקערה ואך וודאו כי הידיים לא רטובות יתר על המידה. החלו במלאכת הכנת הקציצות כאשר הצורך הוא להכין קציצות ממוצעות שלא יתפרקו במהלך הבישול ושיוכלו להתבשל כמו שצריך. הניחו את הקציצות על מגש ותנו להן לנוח בזמן הכנת הרוטב.
4
כעת יש להכין את רוטב העגבניות. אל סיר רחב, הכניסו את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות. הוסיפו את התבלון והביאו אל רתיחה. לאחר מכן יש להעביר את הלהבה לאש.
5
הניחו בזהירות את קציצות כדורי הבשר ותנו להן להתבשל למשך כמה דקות. יש להרים אותן בעדינות כול כמה דקות על מנת לבדוק את המצב שלהן. תדעו שהן מוכנות כשהן הופכות לשחומות. ברגע שזה קורה ניתן להוריד את הסיר מהאש.
6
השלב האחרון הוא שלב הצילוח. ראשית כול הניחו כמות נדיבה של פסטה על הצלחת. לאחר מכן שפכו מעט מהרוטב ולבסוף הניחו את הקציצות. מומלץ לגרר גבינת פרמז'ן מעל הפסטה
טיפ קטן מה-♥
- ספגטי ברוטב עגבניות וכדורי בשר הוא מאכל שישנו צורך להכין אותו בצורה מוקפדת על פי השלבים השונים הקיימים במתכון זה. יש להבין כי כול שלב נועד על מנת שהמרכיבים השונים לא יהיו מוכנים יתר על המידה.
- מומלץ לשמור את הרוטב והפסטה מופרדים על מנת שהפסטה לא תהפוך לרכה מדי.
שאלות נפוצות על ספגטי כדורי בשר(מיטבול)
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר