מתכון קל ונהדר לשניצל וינאי
את השניצל המסורתי והמוכר שעשוי מחזה עוף דקיק אפשר להכין גם עם פרוסות דקות של בשר עגל וכך לקבל את המנה מספר אחת במסעדות יוקרה בכל רחבי אוסטריה. מנה מהירה, פשוטה וסופר טעימה!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון קל ונהדר לשניצל וינאי
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון קל ונהדר לשניצל וינאי
- שניצל בקר/ עגל – ניתן לקנות אריזות של נתח חתוך דק המיועד להכנת שניצלים.
- כוס קמח לבן רגיל
- 2-3 ביצים טרופות.
- כוס וחצי פירורי לחם.
- מעט מלח
- מעט פלפל
- חצי כוס שמן
שלבי הכנה של מתכון קל ונהדר לשניצל וינאי
1
במידה והשניצלים שקונים קפואים – מוציאים אותם מהאריזה וממתינים להפשרה מלאה.
2
מכינים צלחת עם ערימה של קמח, בסמוך לקמח שמים קערה ובתוכה טורפים את הביצים.
3
ליד הביצים שמים צלחת נוספת או קערה (בגדול פרוסות השניצלים לפחות) עם פירורי לחם.
4
לאחר שפרוסות השניצל מופשרות לגמרי מתחילים לצפות אותן – תחילה בקמח. מניחים את הפרוסה על ערמת הקמח משני צדדיה ומנערים מעט על מנת להיפטר מעודפים.
5
לאחר מכן טובלים את הפרוסה המקומחת בביצה משני הצדדים.
6
לבסוף – פירורי לחם. חשוב לשים לב שכל שטח הפנים של השניצל מצופה בביצה רטובה, אליה יידבקו פירורי הלחם.
7
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים היטב את שני הצדדים של השניצלים, לאחר הטיגון – מניחים את השניצלים המוכנים על גבי רשת של התנור.
8
מגישים עם חרדל איכותי וחריף ומרגישים במסעדה בחוץ לארץ!
טיפ קטן מה-♥
- אפשר לבחור את דרך ההכנה – לצפות שניצלים ולטגן במקביל או לצפות קודם כל את כולם ולאחר מכן לטגן בצורה מרוכזת את כל הערימה.
- לאחר הטיגון לא מומלץ להניח את השניצלים על נייר סופג. הם יספגו בחזרה את השמן שמנסים להיפטר ממנו ויהפכו לספוגיים. בעזרת הרשת יטפטף מהם השמן העודף והם יישארו קריספיים, פריכים וטעימים הרבה יותר.
- התוספות שמתאימות לשניצל הווינאי הן אותן התוספות שאפשר למצוא לצד השניצל במסעדות המובילות – פירה חלבי שעשוי מתפוחי אדמה מובחרים, חמאה ושמנת, ירקות מוקפצים, פלחי תפוחי אדמה בתנור או ארוז לבן עשוי אחד אחד. לארוחה משפחתית אפשר להכין ערימה של צ'יפס חם ופריך.
- את הביצה אפשר לתבל ברטבים שאוהבים – חרדל או קטשופ. לחילופין – אפשר גם את פירורי הלחם לתבל במעט מלח, פלפל ופפריקה חריפה. חשוב לשים לב שהתבלינים לא ישתלטו על הטעם של בשר הבקר.
- למרות שמדובר בבשר בקר – לא כדאי להירתע מלהכין את השניצלים האלה גם לילדים. הטעם מיוחד והתרומה התזונתית כדאית ואיכותית!
שאלות נפוצות על מתכון קל ונהדר לשניצל וינאי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר