מתכון לתבשיל זנב שור
תבשיל זנב שור הוא תבשיל המורכב מנתח ייתחודי ושונה, מיוחד. אותו תוכלו למצוא אך ורק בקצביות המובחרות ביותר, ולכן טרם ההגעה, הרימו טלפון לקצבייה לוודא שהוא אכן ישנו.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לתבשיל זנב שור
זמן הכנה
הכנה 60 דקות
זמן בישול
בישול 3- 3 וחצי שעות
מס' מנות במתכון
5-6 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לתבשיל זנב שור
- 2 זנבות שור לחתיכות בנות 5 ס"מ
- 2 כוסות יין לבן
- 1 ענף רוזמרין טרי
- חופן כוסברה שטופה וקצוצה
- 1 עלה דפנה יבש
- 1 כפית הל
- 1 כף מלח ים
- פלפל שחור טחון
- קמח לבן לציפוי
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 גזרים בגודל בינוני, פרוסים דק
- 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
- 2 כוסות מים פושרים
- 1 כף רסק עגבניות
- שמן חמניות
שלבי הכנה של מתכון לתבשיל זנב שור
1
מנגבים את הזנבות היטב בנייר מגבת, עד שהם יבשים.
2
מכינים שתי קערות: אחת עם מלח ופלפל והשנייה בקמח מנופה. וכך טובלים כל זנב תחילה בקערת הפלפל והמלח ושנית בקערת הקמח. מנערים מהעודף.
3
מחממים סיר על אש גבוהה עם כף שמן חמניות. מכניסים את הזנבות לטיגון, 3 דקות מכל צד. מוציאים לקערה שרופדה מראש בנייר סופג.
4
כעת, מוסיפים לסיר גם את הבצל, הגזר, הסלרי והכוסברה, פלפל ומלח. מערבבים ומטגנים במשך 5 דקות, עד להזהבת הבצל
5
כעת, מוסיפים לסיר גם את הבצל, הגזר, הסלרי והכוסברה, פלפל ומלח. מערבבים ומטגנים במשך 5 דקות, עד להזהבת הבצל
6
מוסיפים את 2 כוסות המים ומביאים לרתיחה.
7
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים כעת בבישול ארוך במשך שעה וחצי. במהלך הבישול, יש לנקות שאריות במידה ומופיעות במעלה הסיר.
8
במשך הבישול, כל זמן של 20-30 דקות יש למלא במים נוספים, ולהקפיד שגובה הנוזלים הוא שווה ערך אך נמוך במקצת מגובה הבשר. כמו כן, ניתן לטעות ולתקן תיבול לפי הצורך.
9
בתום הזמן, התבשיל מוכן. מוזגים מן הבשר והירק לצלחת עמוקה, ומגישים.
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
המלצת השף: את המתכון הזה שכל כולו חגיגת בשרים אחת גדולה, למומחי בשר וקרניבורים בלבד! נמליץ להגיש לצד מנת אורז גדושה וטובה. יש לציין שהאורז צריך להיות לבן, ויכול להתבשל עם תירס, אך שום דבר חוץ מזה. האורז צריך להיות נקי ולתת את המקום למנה המיוחדת הזו.
שור אחסון וקירור: את תבשיל זנב השור ניתן לאחסן בקירור במקרר עד לטווח זמן מקסימלי של כשלושה ימים, בתוך כלי סגור.
למה כדאי לכם להכין תבשיל זנב שור?
כל תבשיל בשר הוא מדהים וחיוני עבור גופנו. הבשר הוא מרכיב חשוב במיוחד שעלינו לכלול כשלוש פעמים במהלך השבוע שלנו. הוא מלא בחלבון, ויטמינים ומינרלים כמו ויטמינים מקבוצת ה-B דוגמת B12 שחשוב מאד, אבץ, מגנזיום, ועוד המון דברים טובים.
הזינו את גופכם במנת בשר קדירה גדושה וטובה, ואין כלל ספק כי במהלך היום תהיו שבעים וחיוניים, מבלי הצורך לנשנש בין הארוחות.
שאלות נפוצות על מתכון לתבשיל זנב שור
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר