מתכון לשוק טלה בתנור ברוטב חרדל
אם חשקה נפשכם במנה שתהיה גם סופר טעימה וגם סופר בריאה, המתכון הזה הוא האלטרנטיבה המדויקת עבורכם. כאשר אנו מכניסים בשר טלה לתוך מרינדה אשר יש בה גם טעמים מתוקים לצד טעמים חמוצים, אנו יוצרים שילוב קולינרי מנצח ומתוחכם בהכרח.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לשוק טלה בתנור ברוטב חרדל
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן אפייה
אפייה 100 דקות
מס' מנות במתכון
8-10 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לשוק טלה בתנור ברוטב חרדל
- 3 קילו שוק טלה שלם
- 5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
- 2 כפות סילאן
- 20 שיני שום שלמות
- 1/2 כוס שמן זית
- 10 ענפי טימין, 10 ענפי רוזמרין, 10 ענפי מרווה
- 2 כפות פלפל שחור גרוס, 2 כפות מלח אטלנטי
- 4 ראשי שום שלמים
- 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 5 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
- 20 עגבניות שרי
שלבי הכנה של מתכון לשוק טלה בתנור ברוטב חרדל
1
מחממים תנור מראש על 200 מעלות.
2
מכינים את המרינדה: בקערה שמים את החרדל, הדבש, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים היטב על מנת שלא יווצרו גושים וכן שכל הטעמים בקערה יתאחדו לכדי רוטב מרינדה מופלא.
3
מכניסים את שוק הטלה לתערובת המרינדה ומצפים אותו בה. יש לעשות עיסוי לשוק הטלה ביחד עם רוטב המרינדה על מנת שכל הטעמים של המרינדה יכנסו לתוך הבשר ויספגו בפנים.
4
מכינים תבנית מתאימה לתנור ועליה נייר אפייה. מניחים בה את תפוחי האדמה, הבטטות, עשבי התיבול, ראשי השום והעגבניות. מעל מניחים את הירקות ואת שוק הטלה. מפזרים מעל מעט מהמרינדה וכוס מים.
5
מכניסים לצלייה בתנור כ-30 דקות עד להזהבה.
6
לאחר 30 דקות, הופכים את השוק לצדו השני ומכניסים לתנור למחצית שעה נוספת עד להזהבה.
7
כעת מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לאפייה סופית על 110 מעלות, למשך שעה וחצי. לאחר האפייה יש לוודא כי תפוחי האדמה והבטטות התרככו וקיבלו מרקם קריספי ומלא בטעמים וכמו כן לבדוק שהבשר מוכן ושלא התייבש.
טיפ קטן מה-♥
- 1.לא תוכלו להתעלם מהטעמים הדומיננטיים של שוק הטלה שלנו. ובכל זאת, נמליץ לכם כן לשלב אותו לצד מנת פחמימה טובה, על מנת לאזן את הטעם ואת החיך. הגישו את מנת שוק הטלה ברוטב חרדל לצד מנת אורז מאודה גדושה וטובה.
- את שוק הטלה בתנור ברוטב החרדל יש לאחסן בקירור במקרר עד למשך זמן של כשלושה ימים לכל היותר.
שאלות נפוצות על מתכון לשוק טלה בתנור ברוטב חרדל
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר