מתכון לריזוטו פטריות
זה אולי ייקח לכם יותר זמן אבל בסוף זה ישיג לכם את הטעמים המושלמים ביותר, הנה לפניכם מתכון שווה ביותר של ריזוטו שאתם הולכים להכין בכל פעם שתרצו לטעום את הטעם הבלתי נשכח. פטריות, הטעם המושלם ביותר מאז ומתמיד ולראייה יותר ויותר מסעדנים וטבחים לא מוותרים עליהם. אם לאחרונה הייתם באיטליה אתם לבטח מבינים במה מדובר, מתכון או מאכלים שאין לנו כאן בישראל אבל מי אמר שאי אפשר להכין ובזמן הקצר ביותר?
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לריזוטו פטריות
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לריזוטו פטריות
- לכו וקנו פטריות פורצ'יני מיובשות.
- חתכו בצל לחצי ולאחר מכן קצצו אותו כמה שיותר דק.
- לכל זה הוסיפו גם ארבעים גרם של חמאה ועוד שלושים גרם קרה חתוכה לקוביות.
- כוס של אורז עגול איטלקי רצוי מסוג ארבוריו.
- מאה חמישים גרם פטריות שמפניון.
- שמונה כפות שמן
- שן של שום קצוצה.
- חמישים גרם גבינת פרמזן איטלקית רצוי שתגרדו אותה מראש.
- שתי כפות של גבינת מסקרפונה
- מלח, צרור של עלי אורוגולה.
שלבי הכנה של מתכון לריזוטו פטריות
1
לוקחים את הפטריות המיושבות ומשרים אותן בכוס של מים חמים, מכסים לחצי שעה ומשאירים בצד.
2
בו זמנית מטגנים את הבצל עם החמאה במחבת עמוקה עד למצב של שקיפות. לכל זה מוסיפים את האורז ומערבבים היטב לארך חמש דק'.
3
לאחר חצי שעה מוציאים את הפטריות המיובשות מהמים החמים, סוחטים, מניחים על קרש. את המים בהם השרתם את הפטריות יש לקחת ולזה להוסיף עוד כוס וחצי של מים חמים כאמור שתי כוסות וחצי של נוזלים ואז להרתיח. אפשר חצי כוס להמיר בכוס יין.
4
לנוזלים הרותחים יש להוסיף את תערובת האורז ולערב היטב ללא מכסה על להבה קטנה. כשהנוזלים נספגים והאורז מתרכך מוציאים מהאש. הבישול לוקח לערך כרבע שעה.
5
חוזרים לקרש, קוצצים את הפטריות המיובשות דק כמה שרק אפשר. פורסים גם את השמפניון לפרוסות אבל גסות יותר. (משאירים 2 פטריות גדולות שלמות בצד). צורבים את הכול במחבת עם השמן זית, מוסיפים לזה שום ומקפיצים חצי דקה.
6
מוסיפים לאורז את הקוביות של החמאה שנותרו בצד. מערבבים גם אתה גבינות יחד עד לקבלת מרקם עשיר.
7
ממליחים לפי הטעם ויוצקים פנימה ¾ מהפטריות.
מערבבים הכול יחד ואת הפטריות ששמנו בצד גם פורסים דקיק לפרוסות דקות ביותר.
8
שופכים את הריזוטו לצלחות הגשה, מגרדים עוד קצת פרמזן, שמן זית, מניחים פטריות חמות שנשארו על המחבת ואז מעטרים בפרוסות דקיקות של הפטריות שמפניון שהשארנו בצד וקצצנו דק ויחד משלבים את עלי האורגולה.
עכשיו כל מה שנשאר הוא להזמין את האורחים או מי שאתם אוהבים וזהו, מגישים.
שאלות נפוצות על מתכון לריזוטו פטריות
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר