מתכון לריזוטו פטריות

>>
>>
מתכון לריזוטו פטריות

זה אולי ייקח לכם יותר זמן אבל בסוף זה ישיג לכם את הטעמים המושלמים ביותר, הנה לפניכם מתכון שווה ביותר של ריזוטו שאתם הולכים להכין בכל פעם שתרצו לטעום את הטעם הבלתי נשכח. פטריות, הטעם המושלם ביותר מאז ומתמיד ולראייה יותר ויותר מסעדנים וטבחים לא מוותרים עליהם. אם לאחרונה הייתם באיטליה אתם לבטח מבינים במה מדובר, מתכון או מאכלים שאין לנו כאן בישראל אבל מי אמר שאי אפשר להכין ובזמן הקצר ביותר?

מבט מהיר על מתכון לריזוטו פטריות

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לריזוטו פטריות

שלבי הכנה של מתכון לריזוטו פטריות

1

לוקחים את הפטריות המיושבות ומשרים אותן בכוס של מים חמים, מכסים לחצי שעה ומשאירים בצד.

2

בו זמנית מטגנים את הבצל עם החמאה במחבת עמוקה עד למצב של שקיפות. לכל זה מוסיפים את האורז ומערבבים היטב לארך חמש דק'.

3

לאחר חצי שעה מוציאים את הפטריות המיובשות מהמים החמים, סוחטים, מניחים על קרש. את המים בהם השרתם את הפטריות יש לקחת ולזה להוסיף עוד כוס וחצי של מים חמים כאמור שתי כוסות וחצי של נוזלים ואז להרתיח. אפשר חצי כוס להמיר בכוס יין.

4

לנוזלים הרותחים יש להוסיף את תערובת האורז ולערב היטב ללא מכסה על להבה קטנה. כשהנוזלים נספגים והאורז מתרכך מוציאים מהאש. הבישול לוקח לערך כרבע שעה.

5

חוזרים לקרש, קוצצים את הפטריות המיובשות דק כמה שרק אפשר. פורסים גם את השמפניון לפרוסות אבל גסות יותר. (משאירים 2 פטריות גדולות שלמות בצד). צורבים את הכול במחבת עם השמן זית, מוסיפים לזה שום ומקפיצים חצי דקה.

6

מוסיפים לאורז את הקוביות של החמאה שנותרו בצד. מערבבים גם אתה גבינות יחד עד לקבלת מרקם עשיר.

7

ממליחים לפי הטעם ויוצקים פנימה ¾ מהפטריות.

מערבבים הכול יחד ואת הפטריות ששמנו בצד גם פורסים דקיק לפרוסות דקות ביותר.

8

שופכים את הריזוטו לצלחות הגשה, מגרדים עוד קצת פרמזן, שמן זית, מניחים פטריות חמות שנשארו על המחבת ואז מעטרים בפרוסות דקיקות של הפטריות שמפניון שהשארנו בצד וקצצנו דק ויחד משלבים את עלי האורגולה.

עכשיו כל מה שנשאר הוא להזמין את האורחים או מי שאתם אוהבים וזהו, מגישים.

שאלות נפוצות על מתכון לריזוטו פטריות

הזמן להכנת מתכון לריזוטו פטריות מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לריזוטו פטריות לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לריזוטו פטריות ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לריזוטו פטריות לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לריזוטו פטריות מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments