מתכון לקישקע
עולם שלם של בריאות בתבשיל מרק אחד! ירקות מכל הבא ליד, הניתנים לבחירה, הן מבחינת כמויות והן מבחינת זהותם. אטריות על מנת למקסם את חווית האוכל וחווית השובע- כך שלא יהיה מדובר רק במרק כי אם בארוחה טובה ומכובדת. וכמובן תבלינים- על מנת להפוך את המרק הטעים למרק מושלם ולחוויית טעמים אמיתית.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לקישקע
זמן הכנה
הכנה 40 דקות
זמן בישול
בישול 20 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לקישקע
- 1 כוס מים
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- חצי כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 בצל לבן גדול בגודל בינוני
- 1 קישוא בגודל בינוני
- 4 שיני שום מקולפות וחתוכות גס
- רבע כוס שמן זית או שמן קנולה
- 650 גרם שומן קצוץ אשר הרכבו: 500 גרם בקר ,100 גרם עוף, 50 גרם בשר כבש מטר וחצי בשר מעיים
שלבי הכנה של מתכון לקישקע
1
מנקים היטב את המעיים, שוטפים בחומץ ומכניסים למשך יום למקרר.
2
מכינים מחבת גדולה, ובה מחממים רבע כוס שמן זית או שמן קנולה. מכניסים את הבצל ואת השומן הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
3
במקביל, מקלפים את הבצל, הקישוא ותפוח האדמה וחותכים לפרוסות גסות.
4
מוסיפים למחבת את פרוסות הקישוא שחתכנו, מערבבים עם הבצל ומטגנים למשך דקה אחת.
5
לאחר מכן, מוסיפים את השום, מערבבים מעט. מוסיפים את הקישוא ואת תפוח האדמה, ומערבבים.
6
מוסיפים כעת את התבלינים: המלח, הפלפל, הפפריקה החריפה והפפריקה המתוקה, והאגוז המוסקט. מערבבים היטב.
7
מוסיפים את הקמח ואת המים, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. מסירים מהאש.
8
ממלאים את המעיים בתערובת. דוחסים וקושרים את הקצוות בחוט.
9
מבשלים במשך שעה בסיר עם מים עד לכיסוי תערובת הסיר. מנקבים מעט את המעיים על מנת למנוע התנפחותם. ממשיכים בבישול של כשעה אחת.
10
כעת ניתן להכניס את הקישקע לתוך סיר החמין, ומקנחים בבישול ארוך בתוך החמין. מגישים לצד החמין.
שאלות נפוצות על מתכון לקישקע
טיפ קטן מה-♥
- את הקישקע מבשלים יחד עם סיר החמין, על מנת להעניק לו טעם וריח נוספים, שונים ומנעד טעם קצת אחר. אי לכך, נמליץ לא לוותר ולהגישו לצד מנת חמין גדולה וטובה בצלחת עמוקה. נמליץ להגיש לצד ביצה קשה, וכן פרוסת לחם חם ועבה. מי שממש רוטב להטיב, אנו ממליצים לקצוץ סלט ירקות דק דק, וליהנות מארוחה מושלמת.
- את הקישקע ניתן לאחסן בקירור במקרר לטווח זמן מקסימלי של עד כשלושה ימים, בתוך כלי סגור.
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר