מתכון לקוסקוס טוניסאי
כאשר מתחשק לנו מנה שתהיה גם טעימה בטירוף וגם תקנה תחושת שובע וחיוניות. כזו שאין מרגישים שרוצים לנשנש אחריה, אנו חושבים על מנות כמו קוסקוס.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לקוסקוס טוניסאי
זמן הכנה
הכנה 40 דקות
זמן בישול
בישול 90 דקות
מס' מנות במתכון
7-8 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לקוסקוס טוניסאי
עבור המרק:
- 3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות גדולות, 2 סלרי חתוכים גס, 3 קישואים חתוכים לקוביות גדולות , דלורית קלופה חתוכה לקוביות גדולות , 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1 כפית כמון , 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית פלפל שחור, 1 כף מלח, 1 כף סוכר
- 2 כפות רסק עגבניות
- שמן זית או שמן קנולה
עבור הקוסקוס:
- 1 ק"ג סולת
- 5 כפות שמן
- כפית מלח
- 2 ו-3/4 כוסות מים קרים
- סיר אידוי לקוסקוס, מסננת ניפוי לקוסקוס
שלבי הכנה של מתכון לקוסקוס טוניסאי
מכינים את המרק:
1
שוטפים היטב את כל הירקות ברשימת המצרכים לעיל אשר חתכנו, ומניחים אותם בסיר עמוק וגדול. מוסיפים את התבלינים והשמן ומאדים על אש גבוהה במשך 10 דקות. דואגים לערבב מדי פעם בפעם.
2
מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, ומכסים במים עד לכיסוי הירקות.
3
מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה עד לריכוך הירקות.
מכינים את הקוסקוס:
4
שופכים את הסולת לקערה גדולה ורחבה, ויוצקים את השמן תוך כדי שמערבבים באמצעות הידים את הסולת בתנועות סיבוביות. משאירים למנוחה במשך כ-10 דקות.
5
במקביל, מחממים את סיר הקוסקוס את המים, כאשר הם ממלאים שני שליש מגובה הסיר. מביאים לרתיחה
6
שופכים על הסולת את 3/4 כוס המים הקרים, תוך שמערבבים ידנית. משאירים למנוחה למשך 5 דקות נוספות,
7
מעבירים את הסולת שנופתה לסיר האידוי של הקוסקוס, ומניחים על הסיר עם המים הרותחים,
מכסים את הסיר עם מכסה אטום ומאדים במשך 45 דקות
8
את הקוסקוס שאידינו שופכים לתוך קערה רחבה. יוצקים את כוס המים הנוספת, ופותחים את הסולת עם כף עץ על מנת שהמים שהוספנו ייספגו בה היטב. ממתינים שתתקרר ומעבירים את הסולת במסננת שוב.
9
מחזירים את הקוסקוס לסיר האידוי כך שהוא ממוקם על גבי סיר המים הרותחים. שימו לב שיש להוסיף מים נוספים מאחר שאלו התאדו בו כבר. מאדים למשך מחצית השעה.
10
שופכים את הקוסקוס לקערה הגדולה, עליו יוצקים את כוס המים הקרים שנשארה.
11
מערבבים את הקוסקוס היטב, עד לקבלת מרקם נעים, רך ונטול גושים.
שאלות נפוצות על מתכון לקוסקוס טוניסאי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר