מתכון לקבב רומני מתובל ומעולה!
לשדרג משמעותית את ארוחת המנגל עם הקבבים האלה, עם התיבול המדויק, עם הטעם החזק וכמובן לא לשכוח את כל התוספות הרגילות והטעימות של ארוחת צהריים ביתית!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לקבב רומני מתובל ומעולה!
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לקבב רומני מתובל ומעולה!
- חצי קילו בשר בקר טחון. כדאי לבחור את הנתחים המובחרים והאיכותיים ביותר
- חצי כפית מלח, פלפל שחור גרוס,כפית פפריקה מתוקה,חצי כפית פפריקה חריפה
- בצל קצוץ
- שום כתוש – לפחות 2-3 שיניים (על פי הטעם).
- חצי כפית אבקת שום
שלבי הכנה של מתכון לקבב רומני מתובל ומעולה!
1
כאשר הבשר מופשר והגיע לטמפרטורת החדר מערבבים אותו היטב עם כל התבלינים, השום והבצל הקצוץ.
2
כדאי לטעום ולוודא שהתיבול תקין ונכון. במידה ויש צורך לשנות – אפשר להוסיף מכל תבלין שחסר. חשוב לזכור שהטעם החזק של התיבול הוא שהופך את הקבב לטעים במיוחד!
3
לכסות את הקערה של הבשר המתובל ולהניח במקרר בין שעה לשעתיים לספיגת טעמים.
4
את הקבבים אפשר להכין בגריל הביתי או כמובן על האש, איך שאוהבים ואיך שמעדיפים.
5
ליצירת צורת הקבב – לוקחים שיפוד עץ ארוך, ומלפפים סביבו מתערובת הבשר. חשוב לעבוד עם הבשר כשהוא קר מהמקרר אחרת הוא עלול להתפורר והעבודה איתו תהיה קשה. אפשרות נוספת – ליצור קציצות עגולות. חשוב לשים לב שהן לא תהיינה עבות או דקות מדי כך שהחום מהצלייה יחדור עד למרכז.
6
מחממים את אזור הצלייה לחום גבוה במיוחד. המשטח יכול להיות גריל פחמים בחוץ, מחבת פסים על בכיריים או הגריל הביתי שבתנור. חשוב להתחיל את הצלייה כשהגריל חם מאד.
7
חשוב לעמוד ליד הקבבים בזמן שהם נצלים על מנת למנוע סימני חריכה או שריפה. מדי פעם יש לסובב אותם על מנת שהצלייה תהיה אחידה בכל המקומות.
8
מומלץ להגיש את הקבבים חמים ולאכול אותם מיד. כך מורגשים הטעמים היטב!
טיפ קטן מה-♥
- הצעה זו יכולה להוות בסיס לשלל מתכונים ותערובות תבלינים. הקבב הרומני מיוחד בכך שהוא מעט פיקנטי או אפילו חריף, כתלות בטעם המועדף על הסועדים.
- אי אפשר להכין קבבים רומנים בלי להציע כמה הצעות למנות שישלימו את הטעמים ואת הארוחה כולה – צ'יפס איכותי או תפוחי אדמה מתובלים בתנור, סלט ירקות טרי שנחתך בסמוך לשעת הארוחה, פיתות או לאפות שטוחות וכמובן הממרחים שכל אחד אוהב – טחינה, חומוס, סחוג חריף או מטבוחה.
- במידה והארוחה הסתיימה אך נשארו קבבים שלא נאכלו – חשוב לשמור אותם בשקית ניילון סגורה או בקופסה עם מכסה. עדיף לחמם את הקבבים בתנור או בגריל וכך להחזיר להם לא מעט מהטעם המקורי שלהם.
- מי שאוהב את הבשר שלו עם שמנוניות יתר יכול להוסיף מעט שומן כבש לתערובת הבשר והתבלינים בשלב הערבוב.
שאלות נפוצות על מתכון לקבב רומני מתובל ומעולה!
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר