מתכון לפסטה קרבונרה בדיוק כמו באיטליה(לא כשר)
כאשר מדברים על פסטה קרבונרה ישר חושבים על איטליה! על המסעדות הכפריות ועל המנה הלבנה עם הבייקון שמוסיף המון טעם. מדובר במנה מרשימה ומיוחדת אך פשוטה ומהירה להכנה. וכמובן – אל תוותרו על החלמון החי שמוסיפים לצלחת שנייה לפני ההגשה!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לפסטה קרבונרה בדיוק כמו באיטליה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לפסטה קרבונרה בדיוק כמו באיטליה
- חבילת פסטה בכל צורה שאוהבים
- מיכל שמנת לבישול, מומלץ כזאת עם אחוזי שומן גבוהים.
- כמה פרוסות בייקון או נקניק אחר (מומלץ לא לוותר על הבייקון האמיתי).
- מלח ופלפל
- מעט אגוז מוסקט.
- אופציה – מעט פטריות שמפיניון חתוכות או פורצ'יני מיובשות שהושרו מראש בתוך כוס מים.
- חלמונים כמספר הסועדים.
- גבינת פרמז'ן מגוררת.
שלבי הכנה של מתכון לפסטה קרבונרה בדיוק כמו באיטליה
1
מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה שמופיעות על גבי האריזה ומניחים בצד.
2
בסיר או מחבת שטוחה שמים מעט שמן ומטגנים את הבייקון ואת הפטריות
3
כשאלה הופכים להיות קראנצ'יים מוציאים אותם לצלחת. לאותה המחבת (שנשאר בה שומן מהבייקון עם המון טעם) שופכים את השמנת ומתחילים לחמם בעדינות תוך כדי ערבוב מתמיד.
4
לקראת הרתיחה מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורר. חשוב להתחיל ממעט תבלינים ולטעום. רק אם יש בכך צורך – מוסיפים תבלינים.
5
מגררים אל תוך השמנת מעט גבינת פרמז'ן ומערבבים היטב עד שנוצרת רביכה במרקם של משחה סמיכה.
6
כאשר השמנת שבמחבת כמעט מגיעה לרתיחה – מחזירים לתוכה את הפטריות והבייקון, ממשיכים להרתיח ולאחר הרתיחה מסיפים פנימה את כל הפסטה או את הכמות שדרושה למספר הסועדים. מערבבים היטב עד רתיחה מחודשת ומכבים את האש.
7
עורמים ערימת פסטה על צלחת או קערת הגשה, מפזרים גבינת פרמז'ן מגוררת מעל.
8
בעוד הפסטה חמה לכדי רתיחה – מניחים מעליה חלמון חי, אוכלים בהנאה ובתאבון!
טיפ קטן מה-♥
- הרבה אנשים שואלים איך הופכים את המתכון לכשר. כמובן שזה אפשרי, עם שימוש בשמנת צמחית או בוויתור על הנקניק או הבייקון. חשוב מאד לדעת שהמנה הזאת מפורסמת בדיוק בזכות השימוש במרכיבים האלה ולכן לא מומלץ לשנות אותם או להחליף אותם באחרים.
- מי שלא אוכל ביצים לא מבושלות יכול לבשל מעט את החלמון. גם אם הוא יהיה מגובש – הוא עדיין יהווה תוספת מופלאה ומיוחדת למנה.
- מומלץ מאד להצטייד בבייקון טרי ואיכותי ככל האפשר. בייקון פחות משובח יכול להפוך את המנה להרבה פחות טעימה.
- את הפטריות והבייקון המטוגנים ואת השמנת המתובלת אפשר לשמור בקופסאות נפרדות במקרר. ברגע שרוצים ארוחה קלה, מהירה וטעימה – מאחדים אותם בסיר ומוסיפים פנימה פסטה מוכנה לחימום.
- גם כשהפסטה כבר מעורבבת עם הרוטב היא יכולה להישמר במקרר בצורה מצוינת וניתן לחמם אותה בימים הסמוכים להכנה.
שאלות נפוצות על מתכון לפסטה קרבונרה בדיוק כמו באיטליה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר