מתכון לפאי פקאן

כולנו מחכים לקפה של הבוקר. ארומה חזקה, טעם עשיר ו... משהו מתוק בצד. אין דבר נהדר יותר מהאתנחתא הזו, שהיא הרגע שלנו עם עצמנו. רק אנחנו והקפה. איזה כיף שעל מנת ליצור את הטעם המדויק שיסגור לנו את הפינה הזו, לא צריך להתאמץ יותר מדי. הוא נגיש, הוא קליל, והוא כאן.

מבט מהיר על מתכון לפאי פקאן​

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

10 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לפאי פקאן​

שלבי הכנה של מתכון לפאי פקאן​

מכינים את הבצק:

  • ממיסים את החמאה. מכניסים לקערה את אבקת הסוכר ואת החמאה שהמסנו.

 

  • מכניסים לקערה ביצה אחת וטורפים יחד.

 

  • לתוך התערובת מוסיפים קמח. מערבבים הכל עד לקבלת בצק אחיד.

 

  • לוקחים את התבנית, שופכים את הבצק לתוכה ומהדקים את הבצק כצורה של פאי, לדפנותיו. את הקצוות חותכים בסכין.

 

  • באמצעות מזלג, מייצרים חורים קטנים בבצק. מכניסים את התבנית למקפיא לקירור למשך מחצית השעה.

מכינים את המלית:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות, חום רגיל- עליון או תחתון.

 

  • מכסים את הבצק בנייר אפייה. על גבי הבצק יש לפזר מעט אורז על מנת שיהווה "משקל" על הבצק על מנת שהבצק יאפה כראוי. מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור למשך רבע שעה.

 

  • מוציאים מהתנור, מסירים את האורז, ואופים במשך 7-10 דקות נוספות עד להזהבה.

 

  • מצננים מעט את הבצק.

 

  • בינתיים, מכניסים לקערה את סירופ המייפל, הסוכר החום, מלח, החמאה המומסת, ביצים השמנת והוניל ומערבבים עד שהכל נמס יחד.

 

  • קוצצים 100 גרם מתוך אגוזי הפקאן. את ה-200 הנותרים חוצים לשניים.

 

  • על הבצק, מפזרים את אגוזי הפקאן הקצוצים ויוצרים שכבה אחידה. על גבי אגוזי הפקאן הקצוצים, יוצקים את המלית.

מכינים את הקישוט:

  • על המלית, מסדרים את הפקאנים החצויים בצורה של מעגלים, מהרחב ביותר ועד הצר ביותר כלפי פנימה.

 

  • אופים את הפאי שלושת רבע שעה ב-180 מעלות, עד להשחמתו.

 

  • מוציאים את הפאי מהתנור, מניחים לפאי להצטנן לשעות אחדות במקרר. כאשר הפאי הצטנן, ניתן לפרוס וליהנות.

טיפ קטן מה-

  •  זה נכון שזה לא באמת משנה מה תעשו עם הפאי, הוא טעים כך או כך. אך אנו מרגישים כי חובתנו להמליץ לכם לפנק את עצמכם עד הסוף, ולהגיש את הפאי לצד כדור גלידה צונן, בעדיפות לוניל. ומעל לזלף סירופ מייפל להדגשת כלל הטעמים.

 

  •  נכון שהמתכון שלנו מכוון להגשת הפאי בתצורתו הקרה. אך גם בתצורתו החמה, אפשר ליהנות ממנו בצורה פנומנאלית. מחממים כשתי דקות בתנור על 180 מעלות, ומגישים לצד קצפת, כדור גלידה ופקאן טבעי מעל.

שאלות נפוצות על מתכון לפאי פקאן​

הזמן להכנת מתכון לפאי פקאן​ מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לפאי פקאן​ לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לפאי פקאן​ ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לפאי פקאן​ לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לפאי פקאן​ מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments