מתכון לפאי פקאן
כולנו מחכים לקפה של הבוקר. ארומה חזקה, טעם עשיר ו... משהו מתוק בצד. אין דבר נהדר יותר מהאתנחתא הזו, שהיא הרגע שלנו עם עצמנו. רק אנחנו והקפה. איזה כיף שעל מנת ליצור את הטעם המדויק שיסגור לנו את הפינה הזו, לא צריך להתאמץ יותר מדי. הוא נגיש, הוא קליל, והוא כאן.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לפאי פקאן
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
10 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לפאי פקאן
-
עבור הבצק:
100 גרם חמאה קרה, 100 גרם אבקת סוכר, שתי ביצים, שתי כוסות קמח לבן -
עבור המלית והקישוט:
כוס אחת או 320 גרם סירופ מייפל, 1/2 כוס או 120 גרם סוכר חום, 100 גרם חמאה, 50 גרם סוכר לבן (כרבע כוס), 3 ביצים, כפית אחת של תמצית וניל, 350 גרם אגוזי פקאן, כף אחת של שמנת מתוקה 38%
שלבי הכנה של מתכון לפאי פקאן
מכינים את הבצק:
- ממיסים את החמאה. מכניסים לקערה את אבקת הסוכר ואת החמאה שהמסנו.
- מכניסים לקערה ביצה אחת וטורפים יחד.
- לתוך התערובת מוסיפים קמח. מערבבים הכל עד לקבלת בצק אחיד.
- לוקחים את התבנית, שופכים את הבצק לתוכה ומהדקים את הבצק כצורה של פאי, לדפנותיו. את הקצוות חותכים בסכין.
- באמצעות מזלג, מייצרים חורים קטנים בבצק. מכניסים את התבנית למקפיא לקירור למשך מחצית השעה.
מכינים את המלית:
- מחממים תנור ל-180 מעלות, חום רגיל- עליון או תחתון.
- מכסים את הבצק בנייר אפייה. על גבי הבצק יש לפזר מעט אורז על מנת שיהווה "משקל" על הבצק על מנת שהבצק יאפה כראוי. מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור למשך רבע שעה.
- מוציאים מהתנור, מסירים את האורז, ואופים במשך 7-10 דקות נוספות עד להזהבה.
- מצננים מעט את הבצק.
- בינתיים, מכניסים לקערה את סירופ המייפל, הסוכר החום, מלח, החמאה המומסת, ביצים השמנת והוניל ומערבבים עד שהכל נמס יחד.
- קוצצים 100 גרם מתוך אגוזי הפקאן. את ה-200 הנותרים חוצים לשניים.
- על הבצק, מפזרים את אגוזי הפקאן הקצוצים ויוצרים שכבה אחידה. על גבי אגוזי הפקאן הקצוצים, יוצקים את המלית.
מכינים את הקישוט:
- על המלית, מסדרים את הפקאנים החצויים בצורה של מעגלים, מהרחב ביותר ועד הצר ביותר כלפי פנימה.
- אופים את הפאי שלושת רבע שעה ב-180 מעלות, עד להשחמתו.
- מוציאים את הפאי מהתנור, מניחים לפאי להצטנן לשעות אחדות במקרר. כאשר הפאי הצטנן, ניתן לפרוס וליהנות.
טיפ קטן מה-♥
- זה נכון שזה לא באמת משנה מה תעשו עם הפאי, הוא טעים כך או כך. אך אנו מרגישים כי חובתנו להמליץ לכם לפנק את עצמכם עד הסוף, ולהגיש את הפאי לצד כדור גלידה צונן, בעדיפות לוניל. ומעל לזלף סירופ מייפל להדגשת כלל הטעמים.
- נכון שהמתכון שלנו מכוון להגשת הפאי בתצורתו הקרה. אך גם בתצורתו החמה, אפשר ליהנות ממנו בצורה פנומנאלית. מחממים כשתי דקות בתנור על 180 מעלות, ומגישים לצד קצפת, כדור גלידה ופקאן טבעי מעל.
שאלות נפוצות על מתכון לפאי פקאן
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר