מתכון לעוף בגריל עם תפוחי אדמה
אין כמו ארוחה בתבנית אחת שלא צריך לעבוד קשה בשבילה. במתכון הזה לא רק אפשר לשנות ולהוסיף כמו שאוהבים אלא זה גם לא לוקח הרבה זמן והארוחה תהיה מוכנה ממש צ'יק צ'ק. השלב הבא יהיה ללקק את האצבעות!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לעוף בגריל עם תפוחי אדמה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן אפייה
אפייה 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לעוף בגריל עם תפוחי אדמה
- 8 חלקי עוף מופרדים – שוקיים וירכיים.
- 6-8 תפוחי אדמה בינוניים שטופים, קלופים ופרוסים לחתיכות גדולות.
- ירקות נוספים שאוהבים – גזר, כרוב, פרחי ברוקולי ו/או כרובית, פלפל אדום, בטטה או חצילים.
- שליש כוס שמן זית איכותי ומשובח.
- כפית מלח
- רבע כפית פלפל לבן או שחור, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית תבלין על האש או גריל עוף.
- תבלינים נוספים שאוהבים – חוויאג', פילדלפיה, אבקת מרק עוף ועוד.
שלבי הכנה של מתכון לעוף בגריל עם תפוחי אדמה
1
מחממים את התנות לחום של כ- 180-200 מעלות.
2
מניחים נייר אפייה על תבנית שמתאימה לשימוש בתנור.
3
מפזרים את חלקי העוף ואת כל הירקות בתבנית בערבוביה.
4
בקערה נפרד מערבבים את שמן הזית ואת כל התבלינים.
5
שופכים את תכולת קערת התבלינים אל התבנית ומערבבים היטב. הכי כדאי ונוח לעשות את זה עם הידיים (מומלץ לעטות כפפות גומי או ניילון) ולוודא שכל חלקי העוף וכל הירקות מצופים ועטופים בשכבה אחידה של שמן ותבלינים.
6
כעת צריך להכניס את התבנית לתנור. אפשר להכניס אותה כפי שהיא או לעטוף אותה בנייר כסף.
7
אחרי כ- 40-50 דקות בודקים את רכות הירקות ואת דרגת המוכנות של העוף. במידה והתבנית מכוסה בנייר כסף – אפשר כעת להסיר אותו ולהחזיר לתנור ל- 10 דקות נוספות לקבלת השחמה יפה.
טיפ קטן מה-♥
- אפשר להפוך את התבנית לארוחה קלה אם משתמשים בכנפיים במקום בחלקי בשוקיים וירכיים. במקרה זה אפשר להשתמש בכמות גדולה יותר מאשר בשמונה כנפיים. במידה ובוחרים להשתמש בכנפיים כדאי שהם יהיו חצויים במרכז וכך האפייה שלהם תהיה אחידה.
- כפי שצוין במתכון – אפשר לבחור שלל תוספות וירקות שאוהבים במשפחה. המתכון הזה הוא מתכון בסיסי שאפשר לשנות אותו בשלל גרסאות.
- מרינדה במקום תבלינים – במקום התבלינים היבשים אפשר להשרות את העוף במרינדה "רטובה" – קטשופ, חרדל, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב ברביקיו ורסק עגבניות. המנה תתקבל לא פחות טעימה!
- לקבלת ארוחה צמחונית אפשר להשתמש בשלל תחליפי עוף או בשר ואפשר גם לשים בתבנית קוביות של טופו.
שאלות נפוצות על מתכון לעוף בגריל עם תפוחי אדמה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר