מתכון לעוגת סולת בסבוסה
כולנו מכירים את אותה עוגת סולת מתוקה וכולנו נהנים לזלול אותה כאשר אנחנו מגיעים ליפו. עכשיו יש לכם הזדמנות להכין לעצמכם עוגת סולת מתקתקה מעשה ידיכם. תוכלו להכין את העוגה בכול זמן שתרצו וכך תוכלו ליהנות מעוגה זו מבלי שתצטרכו לנסוע למקומות אחרים על מנת לרכוש אותה. עוגת הסולת המתוקה יכולה להפוך לקינוח בריא ומזין יותר על ידי שימוש בתוספות בריאות.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לעוגת סולת בסבוסה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לעוגת סולת בסבוסה
- 5 ביצים
- כוס סוכר
- כוס מיץ תפוזים
- כוס שמן
- כוס וחצי סולת
- חצי כוס קוקוס(אופציונאלי)
- שלושת רבעי כוס קמח
- שקית אבקת אפייה
- חצי כוס שקדים לבנים שלמים
- כוס מים
- כוס סוכר
שלבי הכנה של מתכון לעוגת סולת בסבוסה
1
ראשית הפרידו את הביצים. הקציפו את החלבונים עם הסוכר למשך כמה דקות עד לקבלת קצף אחיד. הקציפו בתוך מיקסר בעזרת וו ההקצפה.
הוסיפו את החלמונים , כול פעם אחד. והמשיכו להקציף. החליפו את הוו לוו ערבוב.
2
הוסיפו את מיץ התפוזים והשמן.
הוסיפו את הסולת, הקוקוס,הקמח ואבקת האפייה.
הניחו נייר אפייה על תבנית ושפכו את התערבות אל התבנית.
3
הכניסו את התבנית לתוך התנור למשך ארבעים דקות בחום של 170מעלות.
הוציאו את התבנית מהתנור לאחר חמש דקות של אפייה, הניחו את השקדים והמשיכו לאפות.
בזמן אפיית העוגה, הרתיחו את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ ותנו לו להצטנן.
4
שפכו את הסירופ על העוגה המוכנה.
תנו לעוגה להצטנן מעט לפני האכילה.
טיפ קטן מה-♥
- ניתן להוסיף לתערובת אגוזים על מנת להפוך את עוגת הסולת למשביעה ומזינה יותר.
- אם אתם רוצים עוגה פחות מתוקה , ניתן לשפוך מעט מהסירופ. על כל פנים אל תוותרו על הסירופ, זה מה שנותן לעוגה את הטעם העסיסי והטעים.
- עדיף להניח לעוגה להצטנן ולהתקשות על מנת שתהפוך ליציבה יותר. אפשר גם לאכול עוגה חמימה ישר לאחר סיום הליך האפייה, העוגה שתתקבל תהיה רכה ונימוחה יותר.
- אפשר להשתמש במעט מיץ לימון או תפוזים מעל העוגה על מנת להפוך את טעמה לעשיר יותר.
- ניתן לחתוך את העוגה לחתיכות קטנות ולהקפיא אותה לאורך זמן על מנת שתוכלו ליהנות ממנה בשאר ימות השבוע.
שאלות נפוצות על מתכון לעוגת סולת בסבוסה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר