מתכון לעוגיות תמרים ואגוזים

>>
>>
>>
מתכון לעוגיות תמרים ואגוזים

מבט מהיר על מתכון לעוגיות תמרים ואגוזים

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

50 עוגיות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לעוגיות תמרים ואגוזים

שלבי הכנה של מתכון לעוגיות תמרים ואגוזים

1

ראשית נתחיל בהכנת הבצק לעוגיות המופלאות שלנו. ניקח קערה בינונית ונכניס לתוכה את החמאה ביחד עם אבקת האפייה, סוכר הווניל וגם את המלח ונתחיל לערבב היטב עד שכל החומרים מתחילים להתחבר ולהתגבש.

2

לאחר שרואים כי כל המרכיבים התאחדו והתמזגו היטב, מוסיפים לקערה את השמן ואת המיץ תפוזים הטבעי וממשיכים לערבב היטב במשך כדקה עד שמתחילים להבחין כי מתקבל בצד חלק ואחיד אשר ממנו נתחיל בשלב מאוחר יותר להכין את העוגיות.

3

את הבצק שהתקבל, נניח במקרר למשך 40 דקות על מנת שיתקרר ויתגבש היטב ולא יהיה דביק. אם אתם מבחינים כי הבצק יותר מידי דביק ויקשה על תהליך העבודה, הוסיפו אליו מעט קמח ותלושו אותו היטב להורדת רמת הדביקות. כך חזרו על הפעולה ככל שיידרש על מנת שלא יתקבל בצק דביק.

4

כאשר הבצק שלנו ממתין בסבלנות במקרר, זה הזמן להכין לו את המלית שהיא למעשה גולת הכותרת של המתכון. ניקח סיר בינוני ונכניס לתוכו את ממרח התמרים ביחד עם המים הפושרים ונחמם אותם היטב על אש נמוכה תוך ערבוב קבוע עד לאיחוד מושלם בין התמרים לבין המים אשר יספגו בתוכם ונקבל ממרח תמרים סמיך ומדהים.

אל הממרח שקיבלנו, נוסיף כעת את שאר התבלינים להכנת המילוי ביחד עם אגוזי המלך השבורים ונתחיל לערבב היטב על מנת שכל המרכיבים ישתלבו ביחד עם ממרח התמרים וייצרו תערובת מופלאה של תמרים ואגוזים.

5

בשלב הזה נחם את התנור מראש לחום של 160 מעלות על תוכנית טורבו אשר תספק חום היקפי וללא ממוקד דבר אשר יהפוך את העוגיות לפריכות וטעימות.

כעת נוציא את הבצק מהמקרר ונחלק אותו ל 4 חתיכות שוות בגודלן ולאחר מכן על גבי נייר אפייה מפזרים קמח ועליו נניח את הבצק ונתחיל ללוש כל אחד מארבעת החתיכות עד שנקבל חלק גדול של בצק שטוח ודק.

6

על כל אחת מארבעת משטחי הבצק שקיבלנו, אנו שמים כמות נדיבה מתערובת התמרים והאגוזים על כל אזור הבצק ומתחילים לגלגל את הבצק ויוצרים רולדה מרהיבה.

את הרולדות שיצרנו, מעבירים אל תבנית אפייה ומתחילים לעבור עם סכין על גבי הרולדה וחותכים מעט את הרולדה לעוגיות אבל לא באופן עמוק מידי אלא רק התחלה של חיתוך כדי שיהיה לנו קל יום לפרוס את הרולדה לאחר שתצא מהתנור.

7

את הרולדות אופים בתנור במשך 30-35 דקות עד להזהבה מושלמת ולאחר מכן מוציאים לקירור ולבסוף חותכים אותן באופן שווה ומניחים את העוגיות בצנצנת שומרת לחות אשר תשמור על העוגיות טריות לפחות לשבועיים. בתאבון!

טיפ קטן מה-

  • לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר מעל העוגיות אשר מעבר לטעם המתקתק שהיא תספק לעוגיות, מדובר גם בשיפור המראה האסתטי של העוגיות.

 

  • ניתן להוסיף אל המלית ביחד עם האגוזים גם צימוקים אשר יספקו קונטרס מדהים של טעים בביס שתיקחו כאשר מצד אחד תרגישו את הרוך של ממרח התמרים והצימוקים ומצד שני את הקשיחות של האגוזים ומדובר בביס מושלם.

למה כדאי לכם להכין מתכון לעוגיות תמרים ואגוזים?

הסיפור מאחורי המתכון לעוגיות תמרים ואגוזים

5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments