מתכון לסופגניות פרווה
מתכון לסופגניות הכי טעימות שיש.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לסופגניות פרווה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
12 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לסופגניות פרווה
- 1/2 קילו קמח תופח
- 1/2 שקית שמרים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 ביצה
- 1/2 1 כפיות מלח שטוחות
- 1 כוס מים פושרים
- שקית אבקת סוכר
- ריבת תות
שלבי הכנה של מתכון לסופגניות פרווה
1
לוקחים מיקסר ושמים בתוך הקערה את הקמח התופח יחד עם השמרים הטריים, המלח והסוכר הלבן ולהפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה.
תוך כדי שהמיקסר עובד, נוסיף את הביצה ואת השמן ולאחר דקה נוסיף גם את המים כך שנקבל בצק חלק ונעים למגע ובעיקר נוח לעבודה. חשוב מאוד לא להגביר למהירות גבוהה כדי לא לפגוע במרקם הבצק ולמנוע מצב שיהיה קשה לעבוד איתו בהמשך.
2
לאחר שקיבלנו בצק מושלם לעבודה, ניקח קערה בינונית ונשמן אותה היטב מכל הכיוונים על מנת למנוע הידבקויות מיותרות ולאחר מכן ניקח את הבצק שקיבלנו ונעביר אותו לקערה המשומנת ונכסה אותו למנוחה והתפחה במשך כ-40 דקות.
לאחר כ-40 דקות בהן הבצק התחיל תפיחה, מסירים את כיסוי הקערה ועם היד מוחצים את הבצק עד שכל האוויר בתוכו יוצא החוצה ולאחר מכן מכסים בשנית את הקערה למשל כשעתיים עד לתפיחה מלאה אשר תכפיל את גודלו העכשווי של הבצק וניתן יהיה ליצור ממנו סופגניות מושלמות וגדולות.
3
לאחר כשעתיים בהן הבצק תפח והכפיל את עצמו, נסיר את הכיסוי מהקערה ונתחיל לעבוד עם הבצק. תחילה נחלק את הבצק לעשרה חלקים אחידים ושווים ומכל אחד מהם ניצור כדור מושלם וחלק שהוא למעשה יהיה לבסוף הסופגנייה שלנו.
ניקח צלחת משומנת ונשים עליה את כל הכדורים שהכנו על מנת שהם יכפילו את נפחם. מדובר על תהליך שלוקח כ – 45 דקות ויש לחכות בסבלנות ואם צריך עוד קצת זמן אז מחכים עד להתפחה מלאה. יש לשים לב שיש מרחקים בין כדור לכדור כך שלאחר ההתפחה הכדורים לא יפגשו אחד עם השני.
4
לוקחים סיר ויוצקים לתוכו את השמן עד שהוא חם ורותח ולאחר מכן מתחילים להכניס לתוכו כל פעם כדור אחד. כאשר כל צד של הכדור מקבל טיגון במשך 2-3 דקות על להזהבה ולאחר מכן הופכים אותו לצד השני עד להזהבה. חשוב מאוד להשגיח היטב על הסופגניות על מנת שלא ישרפו ויאבדו מערכם. לאחר הטיגון יש להניח את הסופגניות על צלחת עם נייר סופג על מנת שיספוג את השמן הנוטף מהסופגנייה כך שניתן יהיה לאכול אותה בצורה יותר נוחה.
5
לוקחים שקית זילוף ומכניסים לתוכה את הריבהובאמצעות צנתר, מחדירים את הריבה אל תוך הסופגנייה החמה וממלאים כאוות נפשנו.
לבסוף כל שנותר הוא לפזר מעל הסופגניות אבקת סוכר למראה מושלם ולאכול אותם
בתאבון.
טיפ קטן מה-♥
ניתן להחליף את מילוי הריבה בכל מילוי אחר שנחפוץ בו. ניתן להשתמש בממרח לוטוס, שוקולד נוטלה, ממרח חלווה, קרם פטיסייר וכל ממרח או קרם אחר שנראה לנכון לשים בתוך הסופגנייה המושלמת שלנו. באמצעות בחירת המילוי ניתן יהיה להפוך את הסופגנייה לחלבית.
שאלות נפוצות על מתכון לסופגניות פרווה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר