מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה
מוסקה היא מעדן אמיתי לכל דבר ועניין. כל אומה גיבשה למתכון זה אמנם את הסגנון והתרבות שלה, אך למען האמת לא באמת ניתן לפשל איתה. הטעמים המאד מיוחדים של המוסקה והשילוב של השכבות הם אלו שהופכים אותה למיוחדת.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה
זמן הכנה
הכנה 10 דקות
זמן אפייה
אפייה 20 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה
- 3 תפוחי אדמה מבושלים ופרוסים דק
- 3 עגבניות קלופות וקצוצות לקוביות קטנות
- 2 בצלים גדולים וקצוצים
- 4 חצילים קלופים ופרוסים דק
- 100 גרם גבינת פטה
- שמן זית או שמן קנולה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 4 שיני שום מקולפות וחתוכות דק
עבור הרוטב:
- 1 כפית קינמון טחון
- 3 עגבניות קלופות וקצוצות לקוביות קטנות
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם גבינת פטה2 כפות קמח לבן מנופה,1 כוס חלב רגיל או חלב סויה או חלב שקדים
שלבי הכנה של מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה
1
מכינים תבנית מלבנית עבור הכנת החצילים בעומק 5-7 ס"מ.
2
מניחים את פרוסות החצילים על מסננת, ממליחים את פרוסות החצילים, ואת המסננת מניחים על קערה. משאירים כך להשהיה במשך מחצי השעה על מנת לאפשר לפרוסות החציל להגיר את הנוזלים המרים
3
בתום מחצית השעה, שוטפים את פרוסות החצילים מעודפי המלח ומייבשים אותן על מגבת נייר.מכינים את התבנית ומורחים כפית אחת של שמן.
4
מסדרים את החצילים בתחתית התבנית. מורחים חצי כפית שמן על החצילים. מכניסים לאפייה בתנור על 180 מעלות למשך 2-3 דקות.
5
במקביל, מכינים מחבת ובה מטגנים את חתיכות הבצלים הקצוצות, עד להזהבה. מוסיפים למחבת את השום ומטגנים כשתיים שלוש דקות. מוסיפים למחבת את חתיכות העגבניה הקצוצות, כפית המלח וכפית הפלפל. מבשלים על על להבה נמוכה במשך כ-15 דקות.
6
מכינים את תבנית המוסקה לבחירתכם- 2-3 תבניות אינגליש קייק/ תבנית מלבנית/ עגולה, מחממים תנור על 180 מעלות.
7
מסדרים את השכבה הראשונה- את תפוחי האדמה, ומתבלים בפלפל ומלח.
8
מניחים מעל את פרוסות החצילים, וכנ"ל מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים שכבה של גבינת פטה, מעל מוסיפים שכבה נוספת של פרוסות חצילים וכנ"ל מתבלים בפלפל ומלח, וכך שוב עם שכבת תפוחי האדמה.
9
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לאפייה בתנור שחיממנו על 180 מעלות למשך שעה, עד להזהבה.
מכינים את הרוטב:
10
בסיר קטן על אש קטנה שמים את החמאה והקמח. מערבבים היטב. מוסיפים את החלב ומערבבים. מוסיפים את המלח, הפלפל והקינמון הטחון ומערבבים עד להסמכה.
11
במקביל טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים לקערה את הרוטב. מערבבים היטב.
12
כאשר המוסקה מוכנה, מוציאים מהתנור ויוצקים מעליה את הרוטב. ממשיכים לאפות למשך 15 דקות נוספות עד להזהבה.
טיפ קטן מה-♥
- אי אפשר להשאר אדישים בפני מוסקת החצילים ותפוחי האדמה שלנו. למעשה, נמליץ אפילו להטיב עמה ולהוסיף חצי כוס גבינות, גבינת פרמז'ן וגבינת עיזים ולמעשה להפוך את המוסקה לחגיגת גבינות מן המניין. הנאה צרופה מובטחת.
- את מוסקת החצילים ותפוחי האדמה ניתן לאחסן בקירור במקרר למשך טווח זמן מקסימלי של כארבעה ימים, בכלי סגור.
שאלות נפוצות על מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר