מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה

>>
>>
מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה

מוסקה היא מעדן אמיתי לכל דבר ועניין. כל אומה גיבשה למתכון זה אמנם את הסגנון והתרבות שלה, אך למען האמת לא באמת ניתן לפשל איתה. הטעמים המאד מיוחדים של המוסקה והשילוב של השכבות הם אלו שהופכים אותה למיוחדת.

מבט מהיר על מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 10 דקות

זמן אפייה

אפייה 20 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה

עבור הרוטב:

שלבי הכנה של מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה

1

מכינים תבנית מלבנית עבור הכנת החצילים בעומק 5-7 ס"מ.

2

מניחים את פרוסות החצילים על מסננת, ממליחים את פרוסות החצילים, ואת המסננת מניחים על קערה. משאירים כך להשהיה במשך מחצי השעה על מנת לאפשר לפרוסות החציל להגיר את הנוזלים המרים

3

בתום מחצית השעה, שוטפים את פרוסות החצילים מעודפי המלח ומייבשים אותן על מגבת נייר.מכינים את התבנית ומורחים כפית אחת של שמן.

4

מסדרים את החצילים בתחתית התבנית. מורחים חצי כפית שמן על החצילים. מכניסים לאפייה בתנור על 180 מעלות למשך 2-3 דקות.

5

במקביל, מכינים מחבת ובה מטגנים את חתיכות הבצלים הקצוצות, עד להזהבה. מוסיפים למחבת את השום ומטגנים כשתיים שלוש דקות. מוסיפים למחבת את חתיכות העגבניה הקצוצות, כפית המלח וכפית הפלפל. מבשלים על על להבה נמוכה במשך כ-15 דקות.

6

מכינים את תבנית המוסקה לבחירתכם- 2-3 תבניות אינגליש קייק/ תבנית מלבנית/ עגולה, מחממים תנור על 180 מעלות.

7

מסדרים את השכבה הראשונה- את תפוחי האדמה, ומתבלים בפלפל ומלח.

8

מניחים מעל את פרוסות החצילים, וכנ"ל מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים שכבה של גבינת פטה, מעל מוסיפים שכבה נוספת של פרוסות חצילים וכנ"ל מתבלים בפלפל ומלח, וכך שוב עם שכבת תפוחי האדמה.

9

מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לאפייה בתנור שחיממנו על 180 מעלות למשך שעה, עד להזהבה.

מכינים את הרוטב:

10

בסיר קטן על אש קטנה שמים את החמאה והקמח. מערבבים היטב. מוסיפים את החלב ומערבבים. מוסיפים את המלח, הפלפל והקינמון הטחון ומערבבים עד להסמכה.

11

במקביל טורפים את הביצים בקערה ומוסיפים לקערה את הרוטב. מערבבים היטב.

12

כאשר המוסקה מוכנה, מוציאים מהתנור ויוצקים מעליה את הרוטב. ממשיכים לאפות למשך 15 דקות נוספות עד להזהבה.

טיפ קטן מה-

  •  אי אפשר להשאר אדישים בפני מוסקת החצילים ותפוחי האדמה שלנו. למעשה, נמליץ אפילו להטיב עמה ולהוסיף חצי כוס גבינות, גבינת פרמז'ן וגבינת עיזים ולמעשה להפוך את המוסקה לחגיגת גבינות מן המניין. הנאה צרופה מובטחת.
 
  •  את מוסקת החצילים ותפוחי האדמה ניתן לאחסן בקירור במקרר למשך טווח זמן מקסימלי של כארבעה ימים, בכלי סגור.

שאלות נפוצות על מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה

הזמן להכנת מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון למוסקה חצילים ותפוחי אדמה מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments