מתכון לטארטלטים

>>
>>
מתכון לטארטלטים

בצק פריך, קל להכנה ופשוט לתפעול; קרם וניל מהיר, שצריך מעט צינון; ופירות יער

מבט מהיר על מתכון לטארטלטים

אוכל ברקע

זמן הכנה

120 דקות

זמן בישול

2-3 שעות

מס' מנות במתכון

12-15 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לטארטלטים

שלבי הכנה של מתכון לטארטלטים

1

בקערת בלנדר, מערבלים את הקמח והחמאה באיטיות עד לקבלת עיסה מרקם פירורי.

2

כעת מוסיפים לעיסה את הסוכר, מלח והקקאו וממשיכים לערבל.

3

כעת מוסיפים לתערובת גם את הביצה, מערבלים היטב במהירות מעט גבוהה יותר, עד לקבלת בצק במרקם אחיד וחלק.

4

כשהבצק התהדק מעט, מעסים אותו בידיים מספר דקות. מצננים אותו לכמה דקות ואז עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקר למשך שעה אחת.

5

בתום הזמן, מוציאים את הבצק מהמקרר ולאחר צינונו במשך מספר דקות, מרדדים אותו היטב היטב על גבי משטח עבודה מקומח מעט.

6

כעת, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר בינוני, כגודל הטארטלטים שנרצה.

7

מסדרים תבניות קטנות המתאימו לטארטלטים. מעבירים את עיגולי הבצק שיצרנו לתבניות ומהדקים לדפנות. חותכים את הבצק המיותר מהצדדים.

8

מניחים את כל התבניות הקטנות במגש ומכניסים למקפיא למשך 20-30 דקות.

9

בינתיים, מחממים תנור מראש על 180 מעלות.

10

בתום הזמן מוציאים את התבניות מהמקפיא. מצננים מעט. דוקרים את התחתיות במזלג.

11

כעת מצפים את התבניות בניילון נצמד ועליהן מניחים אורז יבש (לא מוכן כמובן) כמשקולת.

12

מכניסים את התבנית לאפייה בתנור שחיממנו למשך רבע שעה.

13

בתום הזמן, מוציאים את התבניות מהתנור אך לא מכבים. מורידים את משקולת האורז ומכניסים שוב לתנור למשך 5-10 דקות נוספות עד לאפייה יפה של הבצק, אך לא מדי. מוציאים ומצננים מעט.

14

בכלי קטן מרתיחים 200 מ"ל מהשמנת המתוקה. לאחר שרתח, מוסיפים את ממרח הנוטלה ומערבבים היטב להטמעה מלאה. מצננים מעט ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

15

מעבירים את השמנת לקערת הבלנדר, וכעת מוסיפים גם את שאר המיכל וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קרם במרקם אחיד ואווירירי.

16

את התוכן שקיבלנו מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל תבניות הטארטלטים המוכנות שלנו. מעל מפזרים את שבבי שוקולד הצ'יפס, לפי הטעם. מגישים, ונהנים (שימו לב, עדיף טרם הגשה לתת לטארטלטים עוד שעה במקרר, אך לא חייבים).

17

בתיאבון!

טיפ קטן מה-

המלצת השף: מי מכם שחובב מתוק חייב לנסות את מתכון הטארטלטים הזה ולהבין מתוק אמיתי מהו! ההמלצה החמה שלנו עבורכם הוא לגלות יצירתיות. הכנת הבצק אמנם נשארת בהינה, אך את התוספות ללא ספק ניתן לשנות לפי הטעם. כך תוכלו להחליף ללא בעיה את ממרח הנוטלה בממרח לוטוס, פיסטוק או תות. ואת שבבי הקוקוס תוכלו להחליף בעוגיות אוראו, לוטוס או אפילו סוכריות קופצות.

אחסון וקירור: את הטארטלטים ניתן לאחסן בקירור במקרר עד לטווח זמן מקסימלי של כשבוע ימים, בתוך כלי סגור היטב.

למה כדאי לכם להכין טארטלטים?

אם אתם חובבים של מתוק ועדיין חשוב לכם לשמור על תזונה מאוזנת אנו מזמינים אתכם לנסות להכין את המתכון המופלא הזה. כך תוכלו ליהנות גם מביס מתוק פשוט מושלם ולצד זאת, ממנה מאוזנת של מתוק לביניים, לתחילת או לסוף היום. כאשר אנו מכינים את המתוק שלנו לבד אנו שולטים בכמויות ובגודל, ויכולים להתאים אותן לתזונה שלנו ולאורח החיים שלנו.

שאלות נפוצות על מתכון לטארטלטים

הזמן להכנת מתכון לטארטלטים מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לטארטלטים לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לטארטלטים ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לטארטלטים לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לטארטלטים מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments