מתכון לטארטלטים
בצק פריך, קל להכנה ופשוט לתפעול; קרם וניל מהיר, שצריך מעט צינון; ופירות יער
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לטארטלטים
זמן הכנה
120 דקות
זמן בישול
2-3 שעות
מס' מנות במתכון
12-15 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לטארטלטים
- עבור התחתית:
- 200 גרם קמח לבן מנופה (כוס וחצי)
- 110 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 5 כפות סוכר לבן
- 2 כפות קקאו
- קורט מלח
- 1 ביצה
- עבור התוספות:
- 1 קופסה שמנת מתוקה 32% או 38% שומן
- 250 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- ממרח נוטלה
- 100 גרם שבבי שוקולד צ'יפס
שלבי הכנה של מתכון לטארטלטים
1
בקערת בלנדר, מערבלים את הקמח והחמאה באיטיות עד לקבלת עיסה מרקם פירורי.
2
כעת מוסיפים לעיסה את הסוכר, מלח והקקאו וממשיכים לערבל.
3
כעת מוסיפים לתערובת גם את הביצה, מערבלים היטב במהירות מעט גבוהה יותר, עד לקבלת בצק במרקם אחיד וחלק.
4
כשהבצק התהדק מעט, מעסים אותו בידיים מספר דקות. מצננים אותו לכמה דקות ואז עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקר למשך שעה אחת.
5
בתום הזמן, מוציאים את הבצק מהמקרר ולאחר צינונו במשך מספר דקות, מרדדים אותו היטב היטב על גבי משטח עבודה מקומח מעט.
6
כעת, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר בינוני, כגודל הטארטלטים שנרצה.
7
מסדרים תבניות קטנות המתאימו לטארטלטים. מעבירים את עיגולי הבצק שיצרנו לתבניות ומהדקים לדפנות. חותכים את הבצק המיותר מהצדדים.
8
מניחים את כל התבניות הקטנות במגש ומכניסים למקפיא למשך 20-30 דקות.
9
בינתיים, מחממים תנור מראש על 180 מעלות.
10
בתום הזמן מוציאים את התבניות מהמקפיא. מצננים מעט. דוקרים את התחתיות במזלג.
11
כעת מצפים את התבניות בניילון נצמד ועליהן מניחים אורז יבש (לא מוכן כמובן) כמשקולת.
12
מכניסים את התבנית לאפייה בתנור שחיממנו למשך רבע שעה.
13
בתום הזמן, מוציאים את התבניות מהתנור אך לא מכבים. מורידים את משקולת האורז ומכניסים שוב לתנור למשך 5-10 דקות נוספות עד לאפייה יפה של הבצק, אך לא מדי. מוציאים ומצננים מעט.
14
בכלי קטן מרתיחים 200 מ"ל מהשמנת המתוקה. לאחר שרתח, מוסיפים את ממרח הנוטלה ומערבבים היטב להטמעה מלאה. מצננים מעט ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
15
מעבירים את השמנת לקערת הבלנדר, וכעת מוסיפים גם את שאר המיכל וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קרם במרקם אחיד ואווירירי.
16
את התוכן שקיבלנו מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל תבניות הטארטלטים המוכנות שלנו. מעל מפזרים את שבבי שוקולד הצ'יפס, לפי הטעם. מגישים, ונהנים (שימו לב, עדיף טרם הגשה לתת לטארטלטים עוד שעה במקרר, אך לא חייבים).
17
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
המלצת השף: מי מכם שחובב מתוק חייב לנסות את מתכון הטארטלטים הזה ולהבין מתוק אמיתי מהו! ההמלצה החמה שלנו עבורכם הוא לגלות יצירתיות. הכנת הבצק אמנם נשארת בהינה, אך את התוספות ללא ספק ניתן לשנות לפי הטעם. כך תוכלו להחליף ללא בעיה את ממרח הנוטלה בממרח לוטוס, פיסטוק או תות. ואת שבבי הקוקוס תוכלו להחליף בעוגיות אוראו, לוטוס או אפילו סוכריות קופצות.
אחסון וקירור: את הטארטלטים ניתן לאחסן בקירור במקרר עד לטווח זמן מקסימלי של כשבוע ימים, בתוך כלי סגור היטב.
למה כדאי לכם להכין טארטלטים?
אם אתם חובבים של מתוק ועדיין חשוב לכם לשמור על תזונה מאוזנת אנו מזמינים אתכם לנסות להכין את המתכון המופלא הזה. כך תוכלו ליהנות גם מביס מתוק פשוט מושלם ולצד זאת, ממנה מאוזנת של מתוק לביניים, לתחילת או לסוף היום. כאשר אנו מכינים את המתוק שלנו לבד אנו שולטים בכמויות ובגודל, ויכולים להתאים אותן לתזונה שלנו ולאורח החיים שלנו.
שאלות נפוצות על מתכון לטארטלטים
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר