מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק

>>
>>
>>
מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק

אין דבר מנחם יותר בימי חורף קרים כמו להתעורר בבוקר עם ריח של חמין עוטף את כל הבית. בחוץ יורד גשם ובתוך הבית חם ונעים מהתנור שפעל כל הלילה. ומה יותר מנחם ומפנק מחמין נימוח ברוטב מתקתק שגם הילדים יאכלו בהנאה.

מבט מהיר על מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק

שלבי הכנה של מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק

1

הכנה מקדימה:

יום לפני  הכנת החמין חשוב להשרות את השעועית החומס והכוסמת במים

את הבצל הגזר והבטטה יש לחתוך לחתיכות גסות

2

מחממים תנור ל 100 מעלות במצב עליון ותחתון רגיל לא טורבו

3

מחממים מעל להבה גבוהה

4

בסיר שמתאים לחימום בתנור כף שמן זית, מוסיפים לסיר את הבצל החתוך ומערבבים.

5

בזמן טיגון הבצל נכין את הרוטב; שמים בקערה גדולה או צנצנת את רסק העגבניות, הסויה, השום, מח, פלפל, פפריקה וצ'ילי למי שאוהב. מוסיפים כוס מים ומערבבים (או סוגרים ומנערים את הצנצנת)

6

מתחילים לסדר בשכבות את שאר המצרכים; מוסיפים לסיר החמין את שוקי העוף ומסדרים מסביב. מוסיפים את השעועית החומוס והכוסמת עליהם מוסיפים את הביצים ובסוף מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר והבטטה ולבסוף שופעים את הרוטב, מוסיפים מים לכיסוי המצרכים עד גובה 1 ס"מ ומביאים לרתיחה, טועמים תיבול ומתקנים מליחות.

7

מבשלים ללא מכסה רבע ושעה ומכסים במכסה שמתאים לתנור. במידה ואין אפשר לעטוף בנייר אפייה וניר אלומניום מעליו.

8

מעבירים לתנור למשך הלילה. אם החמין יצא יבש מידי ניתן להוסיף כוס מים רותחים ולחזיר לתנור

9

החמין מוכן כשאר הקטניות התרככו וצבען הפכו לחום. הגישו חם בתאבון!

טיפ קטן מה-

אופציות לגיוון ושינוי:

ניתן להחליף את השעועית הלבנה  בשעועית אדומה/ מנומרת.

 

אפשר להחליף את הקטניות גם בעדשים חומות / ירקות ללא צורך בהשרייה רק בשטיפה ואת הכוסמת בחיטה.

 

להעמקת טעמים אפשר להוסיף לחמין מח עצם בתחתית הסיר ואם אתם ממש הרפתקאנים אפשר גם להוסיף ערמונים.

שאלות נפוצות על מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק

הזמן להכנת מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments