מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק
אין דבר מנחם יותר בימי חורף קרים כמו להתעורר בבוקר עם ריח של חמין עוטף את כל הבית. בחוץ יורד גשם ובתוך הבית חם ונעים מהתנור שפעל כל הלילה. ומה יותר מנחם ומפנק מחמין נימוח ברוטב מתקתק שגם הילדים יאכלו בהנאה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק
- כוס שעועית לבנה
- כוס חומוס
- כוס כוסמת
- 1 בצל לבן
- 1 בטטה גדולה קלופה
- 4 תפוחי אדמה קטנים
- 2 גזרים קלופים
- 5-6 ביצים
- 6 שוקי עוף ללא העור
- כף שמן זית
- 2 כוסות מים
- לרוטב: 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
- 2 כפות סויה ללא גלוטן
- 3 שיני שום
- כפית מלח , פלפל, פפריקה מתוקה וצ'ילי יבש אם רוצים להוסיף טיפה חריפות
- 1 כוס מים
שלבי הכנה של מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק
1
הכנה מקדימה:
יום לפני הכנת החמין חשוב להשרות את השעועית החומס והכוסמת במים
את הבצל הגזר והבטטה יש לחתוך לחתיכות גסות
2
מחממים תנור ל 100 מעלות במצב עליון ותחתון רגיל לא טורבו
3
מחממים מעל להבה גבוהה
4
בסיר שמתאים לחימום בתנור כף שמן זית, מוסיפים לסיר את הבצל החתוך ומערבבים.
5
בזמן טיגון הבצל נכין את הרוטב; שמים בקערה גדולה או צנצנת את רסק העגבניות, הסויה, השום, מח, פלפל, פפריקה וצ'ילי למי שאוהב. מוסיפים כוס מים ומערבבים (או סוגרים ומנערים את הצנצנת)
6
מתחילים לסדר בשכבות את שאר המצרכים; מוסיפים לסיר החמין את שוקי העוף ומסדרים מסביב. מוסיפים את השעועית החומוס והכוסמת עליהם מוסיפים את הביצים ובסוף מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר והבטטה ולבסוף שופעים את הרוטב, מוסיפים מים לכיסוי המצרכים עד גובה 1 ס"מ ומביאים לרתיחה, טועמים תיבול ומתקנים מליחות.
7
מבשלים ללא מכסה רבע ושעה ומכסים במכסה שמתאים לתנור. במידה ואין אפשר לעטוף בנייר אפייה וניר אלומניום מעליו.
8
מעבירים לתנור למשך הלילה. אם החמין יצא יבש מידי ניתן להוסיף כוס מים רותחים ולחזיר לתנור
9
החמין מוכן כשאר הקטניות התרככו וצבען הפכו לחום. הגישו חם בתאבון!
טיפ קטן מה-♥
אופציות לגיוון ושינוי:
ניתן להחליף את השעועית הלבנה בשעועית אדומה/ מנומרת.
אפשר להחליף את הקטניות גם בעדשים חומות / ירקות ללא צורך בהשרייה רק בשטיפה ואת הכוסמת בחיטה.
להעמקת טעמים אפשר להוסיף לחמין מח עצם בתחתית הסיר ואם אתם ממש הרפתקאנים אפשר גם להוסיף ערמונים.
שאלות נפוצות על מתכון לחמין לימי החורף בקרים ברוטב מתקתק
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר