מתכון לחלביצה

>>
>>
מתכון לחלביצה

החלביצה הוא ממתק נוגט מסורתי. את החלביצה כולנו מכירים כממתק ילדות טעים במיוחד

מבט מהיר על מתכון לחלביצה

אוכל ברקע

זמן הכנה

30 דקות

זמן בישול

4 שעות או לילה שלם

מס' מנות במתכון

20-25 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לחלביצה

שלבי הכנה של מתכון לחלביצה

1

בסיר בגודל בינוני מניחים את הדבש, הסילאן, המים והסוכר. מבשלים על אש בינונית ומערבבים. יש לבשל עד שתכולת הסיר מבעבעת והסירופ מגיע למעלה גבוהה 150-160 מעלות.

2

במקביל, בבלנדר או בקערה ובאמצעות מוט בלנדר ידני שמים חלבונים ומלח ומערבלים היטב.

3

כאשר הסירופ מטפס אט אט בטמפ' ומגיע ל-120 מעלות לערך, מתחילים להקציף את תכולת הקערה עם החלבונים היטב, עד לקבלת קצף אחיד ורך בצבע בהיר. יש לבצע את ההקצפה עד אשר תכולת הסיר לעיל מגיעה לטמפ' הרצויה.

4

כשהסירופ מוכן, ניתן להנמיך את מהירות ערבול קצף החלבונים. ואז לצקת את הסירופ החם פנימה לתוך הקערה תוך כדי המשך הקצפה. יש להמשיך להקציף כ-7-10 דקות נוספות עד לקבלת קצף אחיד מאד, סמיך מאד ודביק.

5

כעת מוסיפים לקערה גם את חלב השקדים, השקדים, אגוזי הלוז, פצפוצי השוקולד והצימוקים. מערבלים היטב עד להטמעה מלאה של התוספות בתערובת. מפזרים על התערובת גם את הקורנפלור.

6

כעת מכינים תבנית מותאמת תנור אותה מרפדים בנייר אפייה. מעבירים את התערובת לתבנית.

7

משטחים את התבנית לגובה של 3-4 ס"מ לכל היותר. מאחר שהתערובת דביקה מאד ממשיכים להשתמש בקורנפלור במידת הצורך.

8

מניחים את התבנית להצטנן בטמפ' החדר למשך כמה שעות.

9

בתום הזמן, חותכים לריבועים/ מלבנים קטנים ונהנים מחטיפי חלביצה מצוינים.

10

בתיאבון!

טיפ קטן מה-

המלצת השף: הקינוח להיום הוא החלביצה המפורסמת. השילוב המושלם שבין נוגע לקרם חלומנים משגע. בד"כ את המעדן המדהים הזה מוכרים במדינות ערב, אך כעת תלמדו להכין אותו בהכנה ביתית ופשוטה. ההמלצה שלנו היא דבר ראשון ליהנות מההכנה! תיהנו ותתאהבו בתהליך שכל כולו הכנת ממתקים אמיתית, סדנת משחק של ממש. שנית, אתם מוזמנים לגלות יצירתיות, להוציא או להכניס תוספות נוספות כאוות נפשכם וליצור את ממתקי החלביצה האהובים עליכם!

אחסון וקירור: את החלביצה ניתן לאחסן בקירור במקרר עד טווח מן מקסימלי של כשבוע ימים, בתוך כלי סגור.

למה כדאי לכם להכין חלביצה?

הקינוח המושלם בעינינו הוא קינוח שמצד אחד מכיל את כל הטוב של הטבע ומצד שני כיף טעים לנשנש כל היום וכל הלילה.

קינוח החלביצה הוא הדבר הבא במטבח שלכם. הוא טעים, הוא בריא והוא לחלוטין אפשרי להכנה גם ללא סוכר. המרכיבים כוללים בעיקר סילאן, דבש ומלא מלא אגוזים מכל הסוגים. ממתקי הנוגט הללו הם הממרח השוקולדי הטעים בעולם ואין סיכוי שאתם מפספסים אותם.

את התוצאה הסופית ניתן גם לחלק לחטיפים קטנים יחסית וליהנות ממנת ביניים מושלמת לצד כוס קפה טוב או כוס תה רותחת, בצהריים, בערב וגם בבוקר.

הסיפור מאחורי המתכון לחלביצה

האם יצא לכם לארגן מסיבה? יום הולדת, מסיבת אירוסין, כל אירוע משמח אחר? אם כן, סביר להניח שתהיתם לעצמכם מה יהיה נכון להכין,כך שיפתיע את האורחים וגם יהיה הקינוח הכי מרשים וטעים שיש. את קינוח החלביצה, אם תבחרו להכין, לבטח תפתיעו את עצמכם וגם את האורחים, ואין ספק כי זו תהיה חוויה של ממש, גם לחיך וגם לעיניים!

שאלות נפוצות על מתכון לחלביצה

הזמן להכנת מתכון לחלביצה מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לחלביצה לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לחלביצה ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לחלביצה לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לחלביצה מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments