מתכון לדלעת ספגטי
דלעת הספגטי מתאימה למי שרוצה להימנע מאכילת פחמימות, כתחליף לפסטה
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לדלעת ספגטי
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
60 דקות
מס' מנות במתכון
4-6 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לדלעת ספגטי
- 2 דלעת ספגטי בגודל בינוני- גדול
- חצי כוס חופן גדוש של פטרוזיליה קצוצה
- 1/ חצי כוס חופן גדוש של בזיליקום קצוץ
- 2 שיני שום קלופות, שטופות וחצויות לחציין
- קורט מלח
- שמן זית
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית פפריקה חריפה
שלבי הכנה של מתכון לדלעת ספגטי
1
מחממים תנור מראש על 200 מעלות.
2
מנקים את דלעות הספגטי: תחילה חוצים אותן לאורכן, מרוקנים את הגרעינים, מנקים את הדלעות.
3
מכינים תבנית מותאמת אפייה בתנור ומרפדים אותה בנייר אפייה.
4
מניחים את הדלעות על נייר האפייה, כאשר הקליפה פונה למעלה.
5
מכניסים לאפייה בתנור שחיממנו מראש למשך 50 דקות עד שעה, עד להשחמה קלה ועד להתרככות הדלעות כראוי.
6
מוציאים את הדלעות ומצננים מעט. לאחר שהדלעות הצטננו מעט מרוקנים את תוכנן לכלי חדש.
7
כעת שמים בקערה עם תוכן הדלעות גם את הפטרוזיליה, הבזיליקום, עשבי תיבול, השום, המלח, הפפריקה המתוקה והפפריקה החריפה. באמצעות מוט בלנדר מערבלים את תכולת הקערה, ובהדרגה מוסיפים שליש כוס משמן הזית. ממשיכים לערבל עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. כאשר התערובת אחידה ונעימה דיה, דלעת הספגטי מוכנה וניתן להגיש.
8
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
המלצת השף: מתכון מופלא לדלעת ספגטי- כמה טוב שבאת הביתה! השילוב המושלם בין בריאות וטעמים מיוחדים. ההמלצה שלנו למתכון זה היא להגיש אותו בתור מטבל, לצד לחם חם שיצא הרגע מהתנור. זה יכול להיות כמתאבן לארוחה גדולה, זה יכול להיות בארוחת ביניים וזה בהחלט יכול להיות בתוך סנדויץ' עם עוד מרכיבים נוספים שאתם הכי אוהבים. המלצת השף לסנדויץ' דלעת ספגטי היא: גבינת שמנת, מעט פלפל שחור, קורט מלח, פרוסת גבינה צהובה, פרוסה חסה וכמובן… ממרח דלעת ספגטי. מטורף!
אחסון וקירור: את ממרח דלעת הספגטי ניתן לאחסן בקירור במקרר לטווח זמן מקסימלי של כשבוע ימים. יש לאחסן בתוך כלי סגור.
למה כדאי לכם להכין דלעת ספגטי?
דלעת ספגטי היא אחד הירקות היותר בריאים, חיוניים ומלאי כל טוב שתפגשו- לאכילה.
מדובר בירק שלאורך ההסטוריה היה לחלק בלתי נפרד מהתפריט של אבות אבותינו לאורך השנים במנעד רחב מאד של מרקמים, לא מבושלת, מבושלת, כתבשיל או בגפה. אכילתה של הדלעת בריאתה ביותר, מטיבה עם הגוף וחיונית ביותר עבורו. לדלעת נפלאות רבות הן בריאותית והן מבחינת תחושת השובע שהיא משרה על גופנו לאחר אכילתה, שכן היא מלאה בסיבים תזונתיים, עשירה בסיבים ונוגדי חימצון, ויטמינים, בייחוד מקבוצה A וכן שלל מינרלים שונים וחשובים.
מעבר לחיוניות ותחושת שובע מירבית, לדלעת סגולות מרפא כמו למשל חיזוק השיער ומניעת נשירה, שמירה על עור הפנים ומניעת הזדקנות, חיזוק הראייה, שמירה וחיזוק המערכת החיסונית. ואף סיוע ומיגור מחלות כמו מחלות לב, דלקות, ובעיות במערכת העיכול כמו עצירות ודלקות בקיבה.
הסיפור מאחורי המתכון לדלעת ספגטי
דלעת הספגטי- הפלסטלינה של עולם הבישול.
דלעת הספגטי היא למעשה אחד הירקות הנהדרים שהטבע נתן לנו במטבח. באמצעותה אני יכולים להכין כל ממרח שרק נרצה, לשלב אותה בהכנת לבבות, קציצות, פשטידות, קישים ואינספור תבשילים ולמעשה לעשות ממנה כל מה שאנו הכי אוהבים ורוצים. כל שאנו צריכים הוא בעיקר דמיון ואהבה קלה למטבח.
המתכון שלפנינו ממחיש לדוגמה כיצד ממרח קליל של דלעת ספגטי יכול ליצור בקלי קלות תוסף לכל תבשיל, כריך, או מתכון שרק תחפצו. המתכון מהיר, קליל ומתאים לחובבנים ומטיבי לכת בתחום כאחד.
שאלות נפוצות על מתכון לדלעת ספגטי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר