מתכון לדג מטוגן
אכילה של דגים חשובה מאד לגוף האדם, וחיונית עבורו מאד. הן מבחינת תחושות השובע והמזון, והן מבחינת הזנתו והתפתחותו, שימור המצב הקיים וחיזוק המערכת החיסונית.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לדג מטוגן
זמן הכנה
הכנה 40 דקות
זמן בישול
בישול 50 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לדג מטוגן
- מיץ לימון מלימון אחד סחוט
- 1 כפית מלח גס
- קורט פלפל שחור טחון
- קורט פלפל שחור טחון
- קורט אגוז מוסקט
- 5-6 מנות פילה של הדג האהוב עליכם (אמנון/ נסיכה/ פורל וכדומה)
- רשימת פריטים עבור מרינדה:
- חצי פפריקה אדומה
- חצי פפריקה חריפה
- חצי כפית כמון
- שליש כוס מים בטמפ' החדר
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית מלח גס
- חצי כפית שמן זית או שמן קנולה
שלבי הכנה של מתכון לדג מטוגן
1
תחילה, משרים את פילטי הדגים בקערה ובה מיץ לימון מלימון אחד סחוט ומעט מלח גס. יש להשרות את הדג לפרק זמן של כמחצית השעה עד ארבעים דקות לכל היותר.
2
לאחר סיום ההשרייה, שוטפים היטב את הפילטים ומנקים אותם היטב.
3
כעת, מחממים מחבת עם מעט שמן או לחילופין שתי התזות שמן מספריי שמן, על אש בינונית.
4
בקערה נפרדת, שמים את כל התבלינים מרשימת מרכיבי המרינדה לעיל, ומערבבים מעט.
5
מכניסים את הדגים לקערת מרינדת התבלינים ומתבלים את הדגים היטב. יש לוודא כי המרינדה תכסה את כל הדגים כפי הצורך.
6
מכינים מחבת עם 4-5 כפות שמן או לחילופים התזת 2-3 התזות מספריי שמן. מטגנים את הדגים במחבת עם השמן. מטגנים במשך 3-4 דקות עד להזהבה, ואז הופכים לצד השני ומטגנים כ-3-4 דקות נוספות, עד להזהבה.
7
מוציאים את פילטי הדגים אחד אחד מהמחבת, ומניחים על גבי נייר סופג שהנחנו על צלחת. סופגים מעט מהשמן, מצננים, ומגישים חם.
טיפ קטן מה-♥
- המלצת השף: איזה כיף שיש מתכון כל כך נפלא של דג מטוגן בתנור! אנו מציעים לקחת את זה צעד אחד קדימה ולהגיש אותו לצד צ'יפס מטוגן טעים טעים. או בקיצור: פיש& צ'יפס, כי הבריטים יודעים הכי טוב מה הכי טעים כשזה קשור לדגים מטוגנים. ואם כבר בפיש& צ'יפס עסקינן, הטיבו לכת והיפכו את הפילטים של הדגים לרצועות דקות. דאגו לבלילה בקערה של ביצה אחת טרופה, הכניסו את רצועות הדג לבלילה ואז צפו בפירורי לחם ולמחבת. אין טעים כזה!
2. אחסון וקירור: את הדג המטוגן ניתן לאחסן בקירור במקרר לטווח זמן מקסימלי של עד כשני ימים, בתוך כלי סגור.
למה כדאי לכם להכין דג מטוגן?
מי מכם שמעוניין להזין את הגוף (וגם את הנפש, כי בכל זאת- דג מטוגן) ברמה הגבוהה ביותר מוזמן למתכון זה ממש.
אכילת דגים, ככלל, מעניקה עבור הגוף דברים נהדרים וזאת מאחר שרוב הדגים עשירים בפרוטאין ובאומגה שלוש, וכן בחומצת שומן. אלו חשובים מאד עבור גופנו ומעניקים לו סגולות בריאותיות ומתנות רבות.
מעבר לחיזוק מערכות הוגף כגון רקמות המוח ומגוון בעיות כגון קשב וריכוז, וכן מערכת החיסון, ואף כתוצאה מכך- הפחתת הסיכון ללקות במחלות שונות, כגון מחלות לב, וחיזוק שרירים וכלי הדם. כל הנ"ל נכון הן במבוגרים והן בילדים.
אי לכך, ההמלצה לאכול דגים ולהזין את גופנו בהם כחלק מתפריט נכון מאוזן היא חשובה מאד. ההמלצה היא כפעמיים עד שלוש בשבוע.
ההמלצה שלנו היא כמובן להשתמש בתרסיס שמן במקום בשמן רגיל, וזאת על מנת למנף ככל האפשר את המנה כבריאותית יותר.
שאלות נפוצות על מתכון לדג מטוגן
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר