מתכון לבורקסים מדפי אורז
בורקס דפי האורז מאד דל קלורית, שכן הגבינות שממלאות אותו הן רזות, וכמובן שדפי האורז עצמם מכילים ערך קלורי נמוך ביותר. כך, ניתן, מצד אחד, ליהנות מארוחה באמת באמת טעימה ומאד. ומצד שני, לשמור על תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא, ולמי שחפץ בכך- אף לרדת במשקל, בקלות ובהנאה. הכניסו את מתכון דפי האורז לשגרה השבועית שלכם, והנחילו בקרב משפחתכם ותהנו מארוחה כיפית, טובה ונכונה לצד טעם נהדר.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לבורקסים מדפי אורז
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
12 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לבורקסים מדפי אורז
- חבילת דפי אורז
- מעט שמן
- שומשום או קצח, לקישוט
-
עבור המילוי:
קופסת קוטג' או גבינה רכה , 200 גרם פתיתי גבינה צהובה , ביצה
שלבי הכנה של מתכון לבורקסים מדפי אורז
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מכינים קערה ובה שמים את רכיבי המילוי- הגבינות והביצה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. חשוב מאוד לערבב היטב את התערובת על מנת שכל המרכיבים יתחברו ביניהם באופן מושלם ושלא ייווצרו גושים אשר ישפיעו על המרקם של המילוי.
3
טובלים דף אורז אחד בקערה של מים חמימים, ומשרים 5-6 שניות. אז, מעבירים את דף האורז למשטח יבש.
4
במרכז דף האורז מניחים כף גדושה מהמלית שהכנו. סוגרים בצורת מעטפה. כך נוהגים לגבי כל דפי האורז בחבילה. חשוב מאוד לא להפריז בכמות המילוי אלא למלות באופן פרופורציונאלי וזאת על מנת שהמילוי לא יגלוש החוצה מתוך הבורקס.
5
מסדרים את דפי האורז על תבנית משומנת, מברישים בשמן זית ומעטרים בשומשום או קצח מלמעלה.
6
מכניסים לתנור ואופים כמחצית השעה, עד שהדפים מזהיבים מעט. מוציאים, מצננים ומגישים.
טיפ קטן מה-♥
- איזה כיף זה ארוחה כל כך טעימה ובאותה נשימה כל כך טובה לגוף. בצד זאת, עדיף להגיש לצד בורקסי דפי האורז מנות חלביות מכל טוב, ולמעשה להכין ארוחה חלבית טובה וגדושה. הכינו סלט יווני עם גבינה בולגרית וירקות שאתם אוהבים, השקיעו אפילו בביצים קשות ולחם חם שיצא עכשיו מהתנור. לצד פלטת גבינות וקצת זיתים וממרחים, אין ספק כי זוהי ארוחה מושלמת.
- את בורקסי דפי האורז תוכלו לשמור בקירור במקרר עד לארבעה ימים, בתוך כלי סגור.
שאלות נפוצות על מתכון לבורקסים מדפי אורז
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר