מתכון לאורז פרסי עם תפוחי אדמה
המטבח הפרסי עשיר בטעמים מגוון במתכונים נהדרים פשוטים וכולם מלווים לצד האורז הפרסי עם תפוחי אדמה.
רובם מכינים אותו עם תפוחי אדמה אך למי שמכיר פרסים באמת יקבל טיפ אמיתי לתחתית הסיר אפילו טעימה יותר. אז לכבוד חג הפסח המתקרב המתכון הזה מושלם לשולחן החג וגם לערב שישי.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לאורז פרסי עם תפוחי אדמה
זמן הכנה
הכנה 15 דקות
זמן בישול
בישול 1 שעות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לאורז פרסי עם תפוחי אדמה
- 4 כוסות אורז בסמטי
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- 5 כפות שמן קנולה
- 2 כפות מלח
- כפית שטוחה של כורכום
שלבי הכנה של מתכון לאורז פרסי עם תפוחי אדמה
1
הכנה מוקדמת: משרים את האורז לפחות שעה במים ושוטפים היטב.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לעיגולים
2
מחממים מים בסיר גדול ומרתיחים.
3
מבשלים את האורז 7 דקות ומעבירים למסננת ושומרים כוס ממי הבישול של האורז ושמים בצד.
4
מחממים 3 כפות שמן ( אפשר באותו הסיר) ומוסיפים לשמן את כפית הכורכום ומערבבים.
5
מניחים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר (אפשר גם בדפנות הסיר) מטגנים על אש גבוה במשך שתי דקות ושופכים מעל את האורז
6
משטחים בעדינות את האורז על גבי תפוחי האדמה ובעזרת כף בוצעים גומות באורז בכדי לתת לאדים לעלות מעלה
7
לוקחים את כוס מי בישול האורז ששמנו בצד ושופכים אותה סביב דפנות הסיר מעט בכל צד
8
מבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות.
9
מנמיכים את האש מכסים במגבת ומעליה מכסה הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשל 45 דקות
10
לאחר 45 דקות סוגרים את האש ונותנים לאורז להמשיך להתבשל מבלי להרים את המכסה ו/או המגבת לרבע שעה נוספת
11
לאחר רבע שעה נוספת, פותחים את מכסה הסיר, לוקחים צלחת עגולה רחבה ומניחים הפוך על הסיר. הופכים את הסיר על גבי הצלחת. מרימים בזהירות את הסיר כך שתפוחי האדמה ישתחררו ויהיו מעל האורז בצלחת
12
מתעלפים מהמראה ואז ניתן לפזר מעל מעט שקדים קלופים ופרוסים ומגישים.
טיפ קטן מה-♥
ניתן להחליף את תפוחי האדמה בבצל.
שאלות נפוצות על מתכון לאורז פרסי עם תפוחי אדמה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר