מתכון לאוסובוקו בתנור
מתכון לאוסובוקו בתנור ללקק את האצבעות. למרות שמקובל לחשוב שתבשיל האוסובוקו מתאים בעיקר לחורף, הוא נחשב למנה מצוינת גם לימות הקיץ והיתרון הגדול שלו הוא בפשטות ההכנה שלו.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לאוסובוקו בתנור
זמן הכנה
הכנה 6 שעות
זמן בישול
בישול 5.5 שעות
מס' מנות במתכון
5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לאוסובוקו בתנור
- 5 נתחי אוסובוקו עם עצם (כשני ק"ג בשר שוק עגל)
- 2 תפוחי אדמה
- בטטה אחת
- 3 גזרים
- 3 בצלים
- 5 שיני שום
- 1 שומר קטן
- 2 עלי דפנה
- כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור
שלבי הכנה של מתכון לאוסובוקו בתנור
1
קוצצים את הירקות לחתיכות גסות ומניחים יחד עם האוסובוקו בסיר שמתאים לבישול בתנור.
2
מפזרים את שמן הזית, המלח והפלפל באופן אחיד על כל המרכיבים ומעסים היטב. מוסיפים את עלי הדפנה, סוגרים עם מכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך חצי שעה.
3
לאחר מכן מנמיכים את החום ל 140 מעלות וממשיכים בבישול למשך כחמש שעות (אין צורך לערבב את המרכיבים). התבשיל מוכן כאשר מצליחים לנתק את הבשר מהעצם בעדינות.
טיפ קטן מה-♥
- רצוי להשתמש בנתחים בעובי של 4 ס"מ לפחות מאחר והם מצטמקים בתהליך הבישול.
- מומלץ להכין את התבשיל מנתחים עם מח עצם, כך מתקבל טעם משובח יותר.
- למי שמעוניין בטעם פיקנטי, ניתן להוסיף לתבלינים גם ראס אל חנות, זעפרן או צ'ילי חריף.
- לתבשיל עם ארומה עשירה ניתן להוסיף כוס יין אדום או לבן (רצוי יין יבש) ומעט גרידת לימון.
- כמו כן ניתן להשתמש בבשר טלה במקום עגל, אך לא מומלץ להשתמש בנתחים קפואים אלה טריים בלבד.
- למשקיענים – מומלץ לקמח את הנתחים לפני הבישול, כך הם 'נאטמים' וזה משדרג את הרוטב.
- התוספות הקלאסיות לצד האוסובוקו הן אורז, סלק מבושל או סלט סלק, פולנטה ופסטה.
- ומומלץ להגיש לשולחן יין משובח ולחם טרי פרוס להנאה מושלמת מהרוטב.
למה כדאי לכם להכין אוסובוקו בתנור?
בניגוד לדעה הרווחת המעדיפה אכילת בשר עוף והודו על פני בשר בקר, חשוב לדעת כי צריכה מבוקרת של בשר בקר היא חשובה מאוד לבריאות, במיוחד עבור ילדים.
בשר הבקר מכיל כמות גדולה של ברזל ואת קבוצת הויטמינים מסוג B, ובמיוחד B12 החיוני לתחושת חיוניות ולמניעת אנמיה, דיכאון, תחושת עייפות ונשירת שיער.
תשמחו לדעת גם שהבישול אינו פוגם ביתרונותיו הבריאותיים של הבשר, אלא עוזר להשמדת החיידקים שבו והוא אפילו משפר את היכולת שלנו לספוג את הברזל מהבשר.
הסיפור מאחורי המתכון לאוסובוקו בתנור
מקור תבשיל האוסובוקו הוא בעיר מילאנו שבחבל לומברדיה באיטליה והוא נחשב למאכל איטלקי מסורתי.
פירוש המילה אוסובוקו הוא עצם חלולה. למרות שמקובל לחשוב שתבשיל האוסובוקו מתאים בעיקר לחורף, הוא נחשב למנה מצוינת גם לימות הקיץ והיתרון הגדול שלו הוא בפשטות ההכנה שלו.
זמן הבישול הארוך נועד לריכוך הבשר והשגת מרקם נימוח, מאחר ומדובר בבשר שוק עם שרירים חזקים. עדיף לבשל בתנור ולא על גז, כך כל הנתחים מקבלים פיזור חום באופן שווה ולא נוצר מצב שבו חלק מהנתחים פחות עשויים.
שאלות נפוצות על מתכון לאוסובוקו בתנור
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר