מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות בשר עם תבלינים, כך שניתן היה ללעוס את רצועות הבילטונג במשך שעות רבות. עם השנים הפך הבילטונג למאכל לאומי, והוא מיוצר ממגוון רחב של סוגי בשר ובטעמים שונים.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
3 ימים
מס' מנות במתכון
10-12 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
- 3 ק"ג נתח בשר בקר ללא שומן או שהסרתם ממנו את השומן
- 2/3 כוס חומץ תפוחים 5%
- 1 כפית מלח
- עבור המרינדה:
- שליש כוס רוטב סויה
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית אבקת שום
- 1 כפית סילאן
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית פפריקה חריפה
- קורט כמון
שלבי הכנה של מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
1
חותכים את נתח הבשר לרצועות קטנות, אך לא מדי.
2
מכינים קערה ובה חומץ התפוחים והמלח למשך שלוש שעות.
3
בתום הזמן, סופגים את הנוזלים מרצועות הבשר.
4
מכינים קערה נוספת ובה מרכיבי המרינדה, ומערבבים היטב.
5
מחממים תנור על 50 מעלות במצב אוורור.
6
מכניסים את רצועות הבשר למרינדה, ומניחים אחת אחת בתבנית המותאמת תנור. מכניסים את התבנית לתנור.
7
משאירים את התבנית בתנור עד מקסימום של 24 שעות, ניתן להוציא בכל עת בהתאם למידת הייבוש הרצויה והאהובה עליכם.
8
בתום הייבוש, מוציאים את התבנית מהמקרר ומכניסים את רצועות הבשר לקירור במקרר בכלי סגור למשך יומיים. לאחר מכן, מוציאים ואוכלים בתיאבון ליד רוטב שום, חרדל או צ'יפוטלה.
9
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
המלצת השף: את המתכון הזה לא תרצו להחמיץ: בשר מיובש, בילטוננג ידוע כנשנוש מסורתי לצד צפייה במשחק כדורגל אי שם אפריקה. אך ללא ספק, מה שטוב לאפריקנים בהחלט טוב לנו וזהו מתכון שבהחלט תרצו לנסות.
רצועות הבשר המיובש מרגישות כמו נשנוש של צ'יפס בטטה משודרג ואין ספק כי תרצו לנסות אותו לצד רטבים משודרגים שתכינו בבית. חפשו באתר מתכון לרוטב צ'יפוטלה, רוטב שום תוצרת ביתית וכדומה.
אחסון וקירור: את הבילטונג (הבשר המיובש) ניתן לשמור בקירור במקרר לעד לטווח זמן מקסימלי של כשלושה ימים בתוך כלי סגור היטב, לאחר שהוא מוכן והיה יומיים במקרר.
למה כדאי לכם להכין לבילטונג (בשר מיובש)?
מי מכם שאוהב בשר ולצד זאת חובב נשנושים מושבע חייב לנסות את המתכון הבא. מתכון לבשר מיובש ושמו בילטונג.
מאחר שבחטיפי בשר מיובש עסקינן, יש בו את כלל המרכיבים הטובים והחיוניים עבור גופנו במקום ובמקור אחד וזאת באותה נשימה כחטיף טעים לנשנוש.
יתרונות הבשר שידוע כי חשובים הם מאד לשמירה על תזונה מאוזנת הם ויטמינים ומינרלים כדוגמת ויטמינים מקבוצות ה-B, ברזל, אבץ, סידן, ויטמיני A, E ו-D, אשלגן וכמובן חלבון. זאת רצוי ואף ראוי לשמירה על מערכת החיסון וחיזוקה וכן להזנת הגוף בויטמינים ובמינרלים רבים. מאחר שאת הבילטונג מכינים ללא שמן, תוכלו ליהנות מחטיפי הבשר המיובש בהנאה ובלי בעיה.
הסיפור מאחורי המתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מי הוא הבילטונג? אם זו פעם ראשונה שאי פעם נתקלתם במתכון הנקרא "בילטונג", אנו שמחים לברככים בברכת ברוכים הבאים. היו בטוחים כי זו אולי הפעם הראשונה בה תכינו את הבילטונג, אך לבטח לא האחרונה. הבילטונג הוא מתכון לבשר מיובש שמקורו אי שם בבוטסואנה שבדרום אפריקה וכן מזימבבואה ונמיביה. הוא מזוהה רבות כנשנוש לצד צפייה במשחקי כדורגל או ספורט אחר ומהווה חטיף נהדר ובריא.
המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה היו נוהגים להכין את הבילטונג באמצעות ייבוש הנמשך שעות ואף ימים בתוספת של תבלינים וכל אשר חפצו, והיו נוהגים ללעוס את חטיף הבילטונג שעות רבות וליהנות מאוכל טוב וגם תעסוקה. וכך, יצרו אינספור מתכונים לטעמים שונים לבילטונג. מה שהשתרש גם כיום, כי כמובן ניתן להחליף את מרינדת המתכון לפי טעמכם האישי.
המילה "בילטונג" מקורה בשפה ההולנדית – אחור ("rump") ולשון ("strip" or "tongue"). שכן, הבשר המיובש נלעס שעות כחטיף.
שאלות נפוצות על מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
הנתחים המומלצים ביותר ללבילטונג הם נתחים רזים עם כמות קטנה של שומן, כגון:
- נתח בשר מס' 15: צ'ך
- נתח בשר מס' 17: פלאנק
- נתח בשר מס' 1: אנטריקוט
- בשר מספר 11 – סינטה
- סטייק טי-בון
נתחים אלה מכילים כמות מספקת של סיבים, שנותנים לבשר מרקם פריך וטעים. בנוסף, הם מכילים כמות נמוכה של שומן, מה שעוזר לשמור על הבשר יבש ומיובש באופן אחיד.
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר