מתכון לדוחן
הדוחן נכנס ליותר ויותר מטבחים בשנים האחרונות כאשר הוא נחשב לדגן מזין ובריאותי אשר מומחי תזונה רבים ממליצים עליו. בנוסף, מכיוון שרשות השיווק מבינות שמוצרים בריאים הם דבר מיוחד במינו, הם הרשו לעצמם להביא את הדוחן לסופר הקרוב לביתכם. אחד היתרונות היותר מיוחדים במאכל הדוחן הוא שניתן לאכול גם כארוחה מתוקה וגם כארוחה מלוחה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לדוחן
זמן הכנה
הכנה 10 דקות
זמן הכנה
הכנה 20 דקות
מס' מנות במתכון
250 גרם = 2 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לדוחן
- חצי כוס דוחן
- 1 כוס מים
- מעט שמן
- תבלון לפי הטעם, ניתן להוסיף מלח, פלפל, כמון
- ניתן להוסיף ירקות לתבשיל למי שאוהב
שלבי הכנה של מתכון לדוחן
1
ראשית טגנו את הדוחן בסיר יחד עם השמן למשך כמה רגעים.
2
הוסיפו את המים. שימו לב שאתם עומדים עם מים פושרים, לא רותחים. היחס בין כמות המים לכמות הדוחן הוא כוס מים על כול חצי כוס דוחן. המים צריכים להיות גבוהים יותר במעט מגובה הדוחן בסיר.
3
הביאו את המים והדוחן לרתיחה.
4
הנמיכו לאש קטנה, ערבבו מעט וכעת יש להניח את המכסה על הסיר. שימו לב, יש לאטום את הסיר בצורה מוחלטת, הניחו מגבת מעל הסיר כדי להוסיף חסימה נוספת. זוהי ההזדמנות שלכם להוסיף תבלון בסיסי ולא גס כגון מלח, פלפל ופפריקה אשר יתנו טעמים נוספים לדוחן.
5
כעת ניתן לבשל את הדוחן במשך 20 דקות, ערבבו מידי פעם.
6
לאחר שרוב הנוזלים נעלמו, ניתן לטעום מהדוחן ולבדוק אם אפשר לאכול אותו בפשטות. אם כן, אפשר להוציא את הסיר מהגז ולהניח בצד.
7
תנו לדוחן לספוג את כול הנוזלים ולאחר מכן תנו לו להתקרר. כדי להשלים את הליך הבישול, יש להקפיד על כך שתתנו מנוחה מסוימת לדוחן לאחר הליך הבישול.
8
כעת אתם מוזמנים שוב לטעום. תוכלו להוסיף תבלון נוסף לפי הטעם שלכם.
טיפ קטן מה-♥
- פחמימת הדוחן היא פחמימה מורכבת. דבר זה אומר שבשונה מהפחמימות הפשוטות יותר כמו אורז לבן , הדוחן מכיל כמות רכיבים מזינה יותר ותגרום לכם לשבוע לאורך זמן לאחר אכילת הארוחה. לכן, הקפידו לאכול את הדוחן בצורה מדודה .
- ניתן בהחלט להוסיף לדוחן ירקות מסוימים, אך שימו לב כי שני הדברים לא נוטים להתערבב ביחד. בשונה מאורז לבן ופסטה אשר עדיפים כשיש לידם רוטב או ירקות, הדוחן עובד טוב יותר כשהוא מגיע נקי.
- לאחר סיום בישול הדוחן. תקבלו עיסה דביקה במקצת. בדומה לסולת. ככול שהדוחן יותר דביק כך הטעמים שלו יהיו עשירים יותר.
- הדוחן עובד מצוין גם בתור ארוחת בוקר. זוהי בעצם דייסה אשר ניתן להפוך אותה גם למתוקה במידת הצורך.
- נסו להכניס את הדוחן לתפריט היומי שלכם, במהרה תגלו עד כמה מהר אתם יכולים להתרגל למאכל מיוחד שכזה.
למה כדאי לכם להכין דוחן?
החורף במדינת ישראל הוא קצר למדי אך כאשר הוא מגיע, הוא מגיע בכול הכוח.
אחד הדברים הכי טובים שעוזרים לנו להתמודד עם עונה זאת הוא אוכל, אוכל חמים ומנחם. אם אתם מחפשים פחמימה אשר תשביע אתכם אך כזאת שגם תיתן לכם אנרגיה ותגן עליכם מפני הקור, הרי שהדוחן הוא הפתרון הטוב ביותר בשבילכם.
הדוחן נכנס ליותר ויותר מטבחים בשנים האחרונות כאשר הוא נחשב לדגן מזין ובריאותי אשר מומחי תזונה רבים ממליצים עליו. בנוסף, מכיוון שרשות השיווק מבינות שמוצרים בריאים הם דבר מיוחד במינו, הם הרשו לעצמם להביא את הדוחן לסופר הקרוב לביתכם.
אחד היתרונות היותר מיוחדים במאכל הדוחן הוא שניתן לאכול גם כארוחה מתוקה וגם כארוחה מלוחה. למעשה, מדובר בפחמימה ניטראלית אשר לאחר בישולה ניתן להוסיף לתוכה שלל תוספות אשר יהפכו אותה לבעלת טעם ייחודי שיתאים להעדפה האישית שלכם.
המפגש הראשוני שלכם עם דוחן יהיה מפגש בו תכניסו אל שגרת החיים שלכם, מאכל מזין ומפתיע. לאחר שתעשו זאת, תוכלו לחלוק את התגלית עם הקרובים אליכם ולהביא לכך שהחיים שלהם יהפכו לבריאים יותר.
שאלות נפוצות על מתכון לדוחן
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר