רוצים לאכול בריא בלי לעמוד שעות ארוכות במטבח?
לאכול בריא זו המשאלה של רבים ובישראל מדובר באמת על תופעה נפוצה במיוחד. הרבה פעמים הרצון לאכול בריא נובע מהרצון להרגיש טוב יותר, אולי לרדת במשקל ובעיקר, מתוך ניסיון אמיתי להרגיש טוב יותר עם הגוף. לא רק זה אלא שכולנו כבר יודעים היטב ומכירים בחשיבות הגדולה כל כך שיש לאוכל בריא על חיי היום יום שלנו.
אבל הפער בין מה שאנחנו יודעים בראש ובין מה שאנחנו מסוגלים להוציא לפועל הוא לעולם פער מורכב שיש לגשר עליו. שכן, כולנו מכירים, באותה נשימה, באתגרים הלא פשוטים הקיימים כאשר מנסים לשלב תזונה בריאה ביחד עם שיגרה עמוסה ולא פשוטה. אבל אל תאמרו נואש, הזמן הוא לא מה שימנע מכם לאכול בריא וטוב יותר.
למה תזונה בריאה היא מה שחייב לעבור דרך המטבח שלכם
הרבה פעמים אנחנו רואים את מי שבוחרים להתחיל בשיגרה של אכילת מאכלים בריאים אבל, מתוך קוצר הזמן, אנחנו רואים את אותם האנשים עוברים שוב ושוב לאכול בחוץ, מתפתים מתוך רעב לנשנש משהו בדרך, מפה לשם לא רק שלא אוכלים בריא אלא גם לא אוכלים מאוזן.
הרעב מפריע, מוביל לצריכה של מאכלים לא מאוזנים בשעות לא נכונות, מפה ומשם מדובר על מה שחשוב למנוע אותו. אין מנוס, הדרך היחידה לעשות את הדברים כמו שצריך היא כמובן דרך המטבח. אבל, אנחנו מבינים כי מדובר על המתחם שנדמה כמו 'שואב זמן' אין סופי. אבל בדיוק בגלל זה אנחנו כאן, עם כל העצות והטיפים שיוציאו לכם מתכונים בעשר דקות עבודה.
דברים ששמים בסיר
ירקות ששמים בסיר לצורך מרק הם תמיד פיתרון מעולה וכמובן, פיתרון בריא. מדובר על מה שדורש הרבה פעמים עשר דקות עבודת חיתוך ולאחר מכן המתנה כאשר הסיר מתבשל ואתם יכולים לעשות כל דבר אחר. כמובן שההמלצה היא להתאים את הזמן של הכנת הסיר לשעתיים שאתם גם ככה נמצאים בבית למרות שאתם כמובן עסוקים בשלל המטלות שיש לכם לבצע בבית.
המטרה היא להכניס הכל לסיר אחד כדי שבסוף אפילו את הסיר לא תצטרכו לשטוף. תוכלו למצוא עשרות מתכונים בריאים מכל הסוגים, כדי שתוכלו להתאים לעצמכם את המנה שאתם הכי אוהבים.
מוקפץ
אם התחברתם לרעיון שכולל הכנסה של הרבה מאוד ירקות לכלי אחד והכנה שלהם, אתם במקום הנכון. קיימות הרבה מאוד וואריאציות למוקפצים מכל רחבי העולם. אבל בכמה מילים אנחנו יכולים להגיד כי מדובר על קיצוץ של ירקות, צריבה של עוף או נתח בשר פרוס דק, אתם יכולים כמובן להזמין מהסופר את הבשר או את העוף חתוכים כבר לגודל בו אתם מעוניינים, כך שגם שלבי החיתוך ייחסכו מכם.
את הירקות, גם כן, אפשר למצוא כבר קצוצים לגודל הנכון. עירבוב בכוס של מרכיבים לכדי רוטב. אלו יכולים להיות שמן סומסום, כף של סויה, שתי כפות סילן ומעט לימון או ליים סחוט, לערבב היטב ולשפוך על הירקות והבשר המוקפצים. המתינו מספר דקות והכל כבר מוכן. אפשר להניח על אורז ואפשר להניח על איטריות שמכינים במספר דקות עבודה.
סלט
סלט הוא תמיד פיתרון מעולה ליצירה של אוכל בריא ממש במספר דקות של עבודה. סלט הוא מה שאתם יכולים להכין מכל דבר ותמיד אפשר לשדרג אותו. כל מה שאתם צריכים זה לדאוג לכך שהירקות שאם אוהבים יהיו בבית וכך גם תוספות שאתם אוהבים לשים בסלט כמו מעט סלמון מעושן, גבינה או כל תוספת אחרת שתשבח את המנה בעיניכם.