מתכון לקרמבו

הגיעה שמועה לאוזניי שהקרמבו עומד להיכחד מהמדפים בעונת החורף הבאה לכן זו הזדמנות נפלאה ללמוד איך מכינים בבית את הקינוח האהוב. ועכשיו שנכין אותו בבית נוכל להכין כמו שאנחנו אוהבים באמת ולהשתולל עם התוספות והגיוונים. אך מי שחשב שעבודה קלה עומדת בפניו צריך לבוא מוכן מראש, יש הכנות מוקדמות ומספר שלבים אך ההנאה צרופה והטעם אלוהי.

מבט מהיר על קרמבו

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן אפייה

אפייה 10 דקות

מס' מנות במתכון

10 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים לקרמבו

שלבי הכנה של קרמבו

1

שלב ראשון – תחתית הקרמבו:

  • במעבד מזון שמים את החמאה, סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
  • מוסיפים בהדרגה את החלב וממשיכים לעבד את הבצק עד ליצירת גושים גדולים.
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ומאחדים את הגושים לבצק אחיד.
  • משטחים מעט את הבצק מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
  • מחממים תנור ל 170 מעלות במצב אפייה – לא טורבו
  • מוציאים מהמקרר אחרי שעה ועל נייר אפייה מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ.
  • מניחים נייר אפייה נקי על תבנית אפייה מסדרים את העוגיות על גביו.
  • אופים את העוגיות במשך 10 דקות או עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים בצד לצינון מלא. לא לזלף את המרנג על עוגיות חמות.

2

שלב שני – מרנג

  • בקערת מיקסר מניחים את החלבונים והמלח.
  • במקביל בסיר ממיסים את הסוכר עם המים עד להמסה מלה של הסוכר עד קבלת סירופ
  • בינתיים מתחילים בהקצפת החלבונים במהירות בנונית.
  • כאשר הסירופ מוכן מורידים מהאש ומגבירים את קצב הקצפת החלבונים.
  • מזלפים אל תוך החלבונים באיטיות את הסירופ תוך כדי הקצפה מהירה של החלבונים.
  • מקציפים את המרנג עד שהוא יציב מאוד, לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את תמצית הווניל.
  • מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים תלולית על גבי כל עוגייה.
  • מכניסים למקרר ומצננים במשך שעה.

3

שלב שלישי – ציפוי

ממיסים את השוקולד בכלי גבוה ומוסיפים את השמן לאחר ההמסה.

טובלים את הקרמבו בתוך השוקולד המומס, מנערים קלות ומניחים על תבנית להתייצבות. מומלץ על גבי רשת אפייה.

מצננים ומעבירים למקפיא.

לפני הגשה מומלץ להוציא 10 דקות קודם מהמקפיא.

 

טיפ קטן מה-

  • את הציפוי ניתן להחליף בשוקולד לבן או חלב .
  • לשוקולד הלבן אפשר להוסיף מעט מחית פיסטוק.
  • לעצלנים שבניינו ועל מנת לקצר תהליכים ניתן לקחת עוגיות אוראו לפתוח אותן ולזלף את המרנג על הצד ללא הקרם.

שאלות נפוצות על קרמבו

הזמן להכנת קרמבו מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של קרמבו לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת קרמבו ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת קרמבו לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של קרמבו מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments