מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות

>>
>>
>>
קציצות בשר ברוטב עגבניות

אין כמו המנות הביתיות האלה שכולנו גדלנו עליהן, אוהבים אותן, נהנים מהן וכמובן עם הזמן גם מגוונים אותן ומוסיפים להן תוספות או שדרוגים. קציצות בשר שמבושלות בתוך רוטב סמיך ועשיר הן בדיוק המתכון הזה. טעים, קל להכנה, מלא בניחוח של בית וכמובן – מתכון שכל כולו אהבה.

מבט מהיר על קציצות בשר ברוטב עגבניות

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 15-20 דקות

זמן בישול

בישול 30 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים לקציצות בשר ברוטב עגבניות

שלבי הכנה של קציצות בשר ברוטב עגבניות

1

מתבלים את הבשר הטחון עם כל התבלינים שאוהבים, כולל הקטשופ, הביצה ופירורי הלחם ומניחים לספיגת טעמים במקרר.

2

שמים בסיר רחב את השמן ומוסיפים את הבצל. יש להשגיח שהבצל לא נשרף אלא רק מתרכך.

3

מוסיפים את שיני השום ומערבבים היטב.

4

מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, המים וכל התבלינים.

5

מביאים את תכולת הסיר לרתיחה.

6

טועמים ובודקים שהתיבול מאוזן ומוצלח.

7

מכינים קציצות בגודל שאוהבים ומכניסים אותן אל תוך הרוטב הרותח.

8

לאחר שכל הקציצות בתוך הסיר מערבבים היטב כדי למנוע הידבקויות ומכסים את הסיר

9

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15-20 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם.

טיפ קטן מה-

  • אפשר להפוך את הקציצות לכאלה שמכילות גם ירקות – אפשר להוסיף לבשר הטחון תפוח אדמה מגורר או מעוך וכך אפשר גם עם בטטה, גזר או כל ירק אחר שאוהבים. אפשרות זו מתאימה במיוחד אם רוצים שגם ילדים שלא אוכלים ירקות יצרכו אותם בדרך עקיפה.
 
  • את הקציצות והרוטב אפשר להפוך לתבשיל עם ירקות מבושלים. את הירקות מכניסים לרוטב כשהם חתוכים לחתיכות בינוניות או גדולות לאחר שמכניסים את הקציצות. בסיום הבישול חשוב לשים לב שהירקות רכים ומוכנים לאכילה.
 
  • הכי כדאי לשדך לקציצות עם הרוטב תוספת שמתאימה לרוטב – אטריות, פסטה, אורז או פתיתים. כך מקבלים ארוחה שלמה ומלאה בטעמים ומרקמים.
 
  • אפשר להכין את המתכון גם עם הודו או עוף טחונים וכמובן לשלב בין אלה לאלה.

למה כדאי לכם להכין קציצות בשר ברוטב עגבניות?

  • קודם כל, כי זו המנה הכי ביתי שקיימת בארסנל המתכונים המשפחתי. אין מי שלא אוהב קציצות ונהנה מהן, אפילו מדי יום.
 
  • מדובר במנה מאד וורסטילית, כלומר שהמתכון שהוצג כאן הוא רק הבסיס שלה ואפשר לשדרג או לשנות אותה על פי הטעם וההעדפות האישיות של הסועדים.
 
  • גם מי שצריך לקחת איתו אוכל אל מחוץ לבית כמו לעבודה או ללימודים ייהנה מאד לקחת איתו את הקציצות האלה, לחמם או אפילו לאכול אותן בהנאה בטמפרטורת החדר.

שאלות נפוצות על קציצות בשר ברוטב עגבניות

הזמן להכנת קציצות בשר ברוטב עגבניות מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של קציצות בשר ברוטב עגבניות לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת קציצות בשר ברוטב עגבניות ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת קציצות בשר ברוטב עגבניות לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של קציצות בשר ברוטב עגבניות מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments