מתכון לפשטידת כרובית וגבינות
יש מאכלים שמרגע שטועמים אותם לא יכולים להפסיק לאכול. ובכן, הפשטידה הזאת היא כל מה שטוב וטעים בחיים! עם שפע של טעמים ומרקמים מיוחדים, המנה הזאת תגרוף אינספור מחמאות ותעטר בגאווה כל ארוחה!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על פשטידת כרובית וגבינות
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים לפשטידת כרובית וגבינות
- 2 כוסות תפוח אדמה מגורד
- ביצה גדולה
- רבע כוס בצל מגורד
- חצי כפית מלח
- שמן זית
למילוי הפשטידה
- חצי כוס חלב
- 3 כפות גבינת פרמז'ן , 100 גרם חמאה
- שלושת רבעי כפית מלח ,חצי כפית פלפל שחור גרוס
- חצי כפית מלח
- שום, כרובית בינונית מפורקת לפרחים קטנים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
- כף גדושה של בזיליקום טרי או חצי כף מיובש
- שלושת רבעי כפית טימין טרי קצוץ או רבע כפית מיובש
- כוס וחצי גבינת גרוייר מגורדת , אגוז מוסקט
שלבי הכנה של פשטידת כרובית וגבינות
1
מחממים תנור ל 250 מעלות, משמנים בנדיבות תבנית בינונית לפאי.
2
נתחיל בהכנת הקראסט מתפוחי האדמה: נעביר למסננת את תפוחי האדמה המגורדים יחד עם המלח, נניח בצד ל- 10 דקות כדי שהנוזלים יוכלו להתנקז.
3
סוחטים מעט את התפוח אדמה ומעבירים לקטעה, את הביצה טורפים היטב ומוסיפים לקערה עם רבע כוס בצל מגורד.
4
מערבבים הכול יחד עד לאיחוד החומרים ומעבירים לתבנית המשומנת תוך השטחת הבלילה בתחתית התבנית ויצירת דפנות מהבלילה באצבעות מקומחות קלות.
5
אופים את הקראסט במשך כ20 דקות חצי שעה לערך או עד לקבלת השחמה יפה. אחרי 20 דקות נבריש א הקראסט במעט שמן זית, מוציאים את הקראסט מהתנור ונוריד את המעלות ל 200 מעלות.
6
בקערה מקציפים את הביצים, החלב המלח והפלפל, במחבת גדולה על אש בינונית נמיס את החמאה ונוסיף את פרחי הכרובית, הבצל, השום וחצי כפית מלח. מקפיצים הכול יחד ל 5-7 דקות עד להשחמה קלה. מוסיפים א הפטרוזיליה, הבזיליקום והטימין ומקפיצים הכול יחד ל 10 דקות נוספות ואז מסירים מהאש.
7
מפזרים חצי מכמות גבינת הגרוייר על קראסט תפוחי האדמה, מוסיפים תערובת הכרובית ואת שאר הגבינה מעל. יוצקים את תערובת החלב מלמעלה ומגרדים מעל הכול מעט אגוז מוסקט.
8
אופים ל 25 דקות בערך, או עד עד שהפשטידה מתייצבת ומקבל השחמה יפה, מוציאים ומגישים חם!
טיפ קטן מה-♥
- הקפידו להגיר היטב את הנוזלים מתפוח האדמה המגורד לפני הכנסתו לתבנית, כדי שהקראסט ייצא טוב וטעים הוא צריך להיות יחסית יבש, הנוזלים ימנעו ממנו להיות קריספי.
- כשאני מכינה את הפשטידה הזאת אני אוהבת לפני בגבינות מיוחדות , תרגישו חופשי להוסיף סוג נוסף של גבינה אך אל תגזימו כדי שהפשטידה לא תצא שומנית מדי.
שאלות נפוצות על פשטידת כרובית וגבינות
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר