מתכון לשבקיה בצורת פרח
שימו לב שימו לב, את אחד הקינוחים הטעימים ביותר שקיימים, ניתן לחלוטין בקלות להכניס לתפריט בצורה מאוזנת וטובה. וכן, גם אם הוא מטוגן בשמן.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לשבקיה בצורת פרח
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
50 עוגיות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לשבקיה בצורת פרח
- 3 כפות תמצית וניל
- 2 כוסות קמח מנופה
- ביצה אחת
- 2-3 כוסות מים
- חצי כפית מלח
- שמן קנולה או שמן זית
- על מנת ליצור את צורות הפרחים נצטייד במכשיר מיוחד הנמכר בחנויות האפייה המתמחות
-
עבור יצירת סירופ הסוכר:
חצי כוס סוכר לבן, כפית אחת של תמצית וניל, 2 פלחי לימון, כוס אחת של מים, כוס אחת של סוכר לבן, שומשום
שלבי הכנה של מתכון לשבקיה בצורת פרח
1
מכינים קערה, ובה מערבבים בה ביצה טרופה, את המים, ותמצית הוניל. מערבבים הכל היטב ובהדרגה לאט לאט מוסיפים את הקמח המנופה, ומערבבים הכל יחד. יש להגיע לתערובת במרקם של בלילה אחידה וחלקה.
2
במחבת עמוקה מעט, מחממים שמן לטיגון עמוק. על מנת שנוכל לייצר בצורה הטובה ביותר את צורות הפרחים, טובלים את המכשיר בשמן כאשר הוא חם לדקה שתיים, מוציאים ומנגבים את השמן.
3
שלב יצירת הפרחים:
- כעת מכניסים את המכשיר לתוך בלילת הבצק, כך שיגיע עד לגובה השוליים של השבלונה אבל לא תכסה את כולה.
- כעת יש לטגן את פרח השבקייה. מחזיקים את המכשיר שעליו הבצק מספר שניות בשמן. בעדינות ובתנועות קלות משחררים את פרח השבקייה אל המחבת.
- מוציאים שבקיה שבקיה מן השמן, ומניחים בצלחת נפרד ועליה נייר סופג.
- מייבשים מעט מן השמן וטובלים בשומשום, במי הורדים, במי הקוקוס או בכל אשר בחרתם במרכיבי הרשות.
- מחזירים חזרה לשמן לדקה עד שלוש נוספות של טיגון אחרון, בלהבה נמוכה.
- מוציאים ורק כעת טובלים בסירופ. מצננים ומגישים.
4
מכינים את הסירופ:
- במקביל, מכיני סיר בינוני ואליו מכניסים את מרכיבי הסירופ: המים, הסוכר, מיץ הלימון וסוכר הווניל.
- על אש בינונית, מבשלים את הסירופ כמחצית השעה, עד אשר מתקבל מרקם צמיגי וסירופי.
טיפ קטן מה-♥
- לרוב, מגישים את השבקיות בחינות, בחג החנוכה לצד סופגניות ולביבות או בפורים במשלוח מנות. אך אין זוהי התצורה היחידה הנכונה. להפך, לדעתנו כדאי לעיתים לצאת קצת מגבולות החגים, ולהכין את השבקיות גם ביום יום. ובעצם להפוך כל יום רגיל ליום חג. נסו להגיש את שבקיות הפרחים לצד כדור גלידת וניל, איזון הטעמים יגרום לאיזון טעם הטיגון.
- דאגו לשמור על השמן העמוק במחבת, אך גם לשים לב כי השמן חם אך איננו חם מדי.
שאלות נפוצות על מתכון לשבקיה בצורת פרח
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר