מתכון לרוטב הולנדייז
כאשר מתחשק לנו קורט של עסיסיות לצד כל מנה שמרגישה לנו מעט נורמטיבית מדי, והחשק לייחודיות מדגדג בנו, כף אחת של רוטב ההולנדייז תעשה את העבודה בקלות וביעילות.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לרוטב הולנדייז
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
40 דקות
מס' מנות במתכון
כ-100 מ"ל רוטב
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לרוטב הולנדייז
- 4 כפות חומץ בן יין לבן.
- 1 בצל קטן קצוץ דק.
- 1 שן שום קלופה וכתושה.
- 1 עלה דפנה.
- חצי כפית פלפל שחור.
- קורט מלח.
- 3 כפות מים בטמפ' החדר.
- עבור הרוטב:
- 2 חלמונים מ-2 ביצים בגודל LARGE.
- 120 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות.
- 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי או משומר.
- קורט מלח.
- קורט פלפל שחור טחון.
שלבי הכנה של מתכון לרוטב הולנדייז
1
מכינים סיר קטן ומחממים אותו על אש בינונית. מניחים בסיר את החומץ ואת הבצל הקצוץ, השום הכתוש, עלה הדפנה, המלח והפלפל. מערבבים מעט.
2
מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים במשך שתיים- שלוש דקות עד להצטמצמות קלה של הנוזלים.
3
מוסיפים את המים, מערבבים, מבשלים דקה אחת נוספת ומכבים את האש. מניחים להצטננות.
4
מכינים סיר קטן נוסף ומוזגים לתוכו 2-3 כפות של מי סודה. מעל הסיר מניחים קערת נירוסטה. מכוונים את הלהבה לבינונית ומבשלים במשך שתיים- שלוש דקות.
5
בקערת הנירוסטה מניחים את חלמוני הביצים. בעזרת מסננת שחוריה צפופים יוצקים מעל קערת הנירוסטה את תכולת סיר החומץ. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. ממשיכים לבשל במשך דקה אחת עד שתי דקות לכל היותר.
6
בהדרגה מוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב את קוביות החמאה הרכה. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לערבב במשך שתי דקות נוספות עד להסמכת הרוטב.
7
טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף שתי כפות מים נוספות. מערבבים שוב.
8
מסירים את הסיר מן האש, מכסים במכסה על מנת שישמור על החום. מגישים חם.
9
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
המלצת השף: אמנם רוטב ההולנדייז הוא הרוטב האולטימטיבי להכנת מנת אגז בנדיקט האגדית, אך זהו ממש לא הטעם היחידי (תרתי משמע) להכנת הרוטב הנהדר הזה. ניתן להשתמש בו בכל כך הרבה צורות ולצד כל כך הרבה מנות. ההמלצה שלנו היום תתמקד בהמלצה אחת. מנה של פטריות ממולאות 4 גבינות ברוטב הולנדייז. שטפו פטריות שמפיניון גדולות, חיתכו את רגלן.
הכינו בצד קערה ובה ארבע גבינות שאתם הכי אוהבים וערבבו מעט עם תוספת של קורט מלח וקורט פלפל שחור. ערבבו היטב. צקו את תערובת ארבע הגבינות לתוך קערות הפטריות, והכניסו לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 10 דקות. הוציאו, צקו מעל רוטב הולנדייז ואיכלו בתיאבון רב.
אחסון וקירור: את רוטב ההולנדייז תוכלו לאחסן בקירור במקרר לטווח זמן מקסימלי של כארבעה ימים, בתוך כלי סגור.
למה כדאי לכם להכין רוטב הולנדייז?
כאשר מתחשק לנו קורט של עסיסיות לצד כל מנה שמרגישה לנו מעט נורמטיבית מדי, והחשק לייחודיות מדגדג בנו, כף אחת של רוטב ההולנדייז תעשה את העבודה בקלות וביעילות. כף אחת של רוטב יכולה בקלות להפוך כל מנה סטנדטית לבלתי מנצחת. ככה זה כשיודעים הכי טוב כיצד לשלב טעם מיוחד בתזונה מאוזנת.
הסיפור מאחורי המתכון לרוטב הולנדייז
רוטב ההולנדייז הוא השילוב המושלם בין חמאה, חלמון ביצה וחומץ. גם אם שלושת אלו לכשעצמם לא נשמעים השילוב המנצח, אין כל ספק שההרכב שלהם יחדיו יוצר את השלמות שנקראת רוטב הולנדייז.
רוטב ההולנדייז נוצר אי שם מזמן מזמן. נהוג היה להכינו בעיקר בצרפת בשילוב של חמאה הולנדית, ומכאן גם שמו- "הולנזדייז". האגדה מספרת שהשילוב עם מנת האגז בנדיקט המפורסמת גרם לרוטב ההולנדייז לעשות קאמבק מטורף. המטבח הצרפתי מגדיר את רוטב ההולנדייז כאחד מחמשת "רטבי האם". הוא רוטב בסיסי אשר משמש במגוון רחב של מנות, וכוכב אמיתי במטבחים בכל העולם ככלל.
שאלות נפוצות על מתכון לרוטב הולנדייז
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר