מתכון לקציצות הודו מטוגנות
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לקציצות הודו מטוגנות
זמן הכנה
הכנה 60 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
20 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לקציצות הודו מטוגנות
-
לקציצות:
קילו בשר הודו טחון, שני בצלים בינוניים-גדולים, שני תפוחי אדמה, שני גזרים מבושלים, שתי ביצים, חמש כפות שטוחות פירורי לחם, ארבע שיני שום כוסברה קצוצה היטב -
לרוטב:
שני בצלים, ארבע עגבניות, מעט פטרוזילה קצוצה, שתי כפות פפריקה מתוקה או חריפה לבחירתכם ,כפית כורכום, שתי כפות אבקת מרק
שלבי הכנה של מתכון לקציצות הודו מטוגנות
1
להכנת הקציצות:
בעזרת מגרדת מרסקים את הבצלים ותפוחי האדמה באופן גס. לאחר מכן מערבבים את הבשר, הבצלים, תפוחי האדמה, הגזרים, הביצים, השום, פירורי הלחם והכוסברה לתערובת אחידה, מתבלים במלח ופלפל ויוצרים קציצות. מטגנים את הקציצות במחבת עם שכבת שמן נדיבה אבל לא בשמן עמוק. להכנת הרוטב: קוצצים את הבצל לרצועות, מרסקים את העגבניות ומוסיפים להן את יתר המרכיבים. מטגנים עם מעט שמן כחמש דקות על אש בינונית ומוסיפים בהדרגה שתי כוסות מים במהלך הטיגון (לא בהתחלה, רק לאחר כמה דקות של טיגון).
2
במקום לטגן את הקציצות ניתן לאפות אותן בתנור ב 180 מעלות למשך 20-30 דקות. כמו כן, ניתן לטגן את הקציצות יחד עם הרוטב ולא בנפרד. מומלץ להשתמש בבשר הודו ממין נקבה (נחשב לטעים ורך יותר) טרי ולא מוקפא. אפשר ומומלץ להיות יצירתיים עם התבלינים או עשבי התיבול ולהוסיף ככל העולה על דעתכם – כמון, בהרת, ראס אל חנות וכדומה. קציצות הודו מטוגנות אהובות במיוחד על ילדים והתוספות המושלמות לידן הן אורז, פירה וצ'יפס.
3
כמה סיבות לאכול (ואז את שם המאכל) – בשר הודו נחשב למזין מאוד בשל הרכיבים שבו – בשר ההודו עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים ומצד שני דל בשומן. 100 גרם בשיר הודו מכיל כ 27 גרם חלבון מלא. חלבון מלא מכיל את חומצות האמינו שהגוף צריך כדי לשמור על בריאות תקינה ועל המערכת החיסונית וכדי לבנות שרירים ועור. בשר ההודו מכיל כמויות גדולות של ויטמין B12, סלניום, אבץ וברזל, החשובים מאוד לתקינותם של המוח ובלוטת התריס וכדי להימנע מתחושת עייפות ודיכאון, חוסר ריכוז, נשירת שיער, אנמיה ואפילו מסייעים באיזון הסוכר בדם ובמניעת מחלות לב וכלי דם וסרטן. בשר הודו אדום מעולה לסובלים ממחלת מעי דלקתית, מאחר והם צריכים מזון מועשר בויטמין B12 וברזל.
4
בשר ההודו משמש גם להכנת שווארמה, ובשר ההודו האדום נחשב לאיכותי ויקר יותר. היתרון של בשר הודו הוא בכך שהוא אינו משתלט על יתר מרכיבי התבשיל, בניגוד לבשר בקר. לכן בקציצות בשר בקר לעיתים קרובות משתמשים רק במלח ופלפל, ובקציצות בשר הודו יש יותר מקום לסוגים שונים של תבלינים, עשבי תיבול, שום ורטבים כגון סילאן.
שאלות נפוצות על מתכון לקציצות הודו מטוגנות
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר