מתכון לפשטידת תפוחי אדמה
ציבור המתפללים בבתי הכנסת בשבת, אוהבים להתפנק בקידוש עם צלחת קיגל ומלפפון חמוץ אחרי התפילה. כולנו מכירים את הקוגל הירושלמי העשוי מאטריות. אולם רבים מאתנו אוהבים גם קוגל תפוחי אדמה. הוא אינו קשה להכנה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לפשטידת תפוחי אדמה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן אפייה
אפייה 45 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לפשטידת תפוחי אדמה
- 6 תפוחי אדמה
- 2 בצלים
- 1 כוס קמח מצה
- 1 כף קמח תפוחי אדמה
- 3 כפות קוואקר
- 3/4 כוס שמן
- תבלינים לפי הטעם
שלבי הכנה של מתכון לפשטידת תפוחי אדמה
1
מקלפים את תפוחי האדמה
2
מרסקים את הבצל ותפוחי האדמה במעבד מזון
3
מעבירים את העיסה במעבד המזון לתוך קערה.
4
מוסיפים לעיסה את קמח המצה ומערבבים.
5
מוסיפים לעיסה את קמח תפוחי האדמה ומערבבים, מוסיפים לעיסה את כפות הקוואקר ומערבבים.
6
מוסיפים לעיסה את השמן ומערבבים, מוסיפים לעיסה תבלינים ומערבבים.
7
משמנים תבנית או שמים נייר אפייה, משטחים על התבנית את העיסה, אופים את הפשטידה בחום של 180 מעלות עד להשחמה.
טיפ קטן מה-♥
- מהי הכמות שעליכם להכין? אם אתם מכינים כמות של גדולה של קוגל תפוחי אדמה עבור סועדים רבים. תצטרכו להכפיל ולשלש את כמות תפוחי האדמה שתשתמשו בהם, וגם את הכמות של שאר המצרכים.
- המרקם של העיסה צריך להיות עדין. לא נוזלי מדי ולא סמיך מדי. אם מרקם העיסה נוזלי מדי, יש להוסיף עוד קצת קמח. אם העיסה סמיכה מדי, יש להוסיף מעט מים.
- אם אתם רוצים שפשטידת תפוחי האדמה תהיה בריאה יותר, תוכלו להוסיף שמן זית.
- אם אתם רוצים לתת לפשטידה טעם של קוגל- מומלץ לכם לשים בה פלפל שחור.
- מכינים קוגל תפוחי אדמה? כדאי לכם להשתמש בתבניות צרות וארוכות.
- רוצים להכין פשטידת תפוחי אדמה בשביל תוספת לארוחה? בשביל פשטידה כדאי להשתמש בתבניות עגולות, או בתבניות מלבניות.
- המינון המומלץ של פלפל שחור בפשטידה, הוא כפית.
- נשאר עדיין עיסה בקערה גם לאחר שרוקנתם את תכולת הקערה לתוך התבניות? תוכלו להכין קציצות מטוגנות ("לטקס") משאריות העיסה.
- חג חנוכה מתקרב ומגיע? תוכלו להכין את העיסה של פשטידת תפוחי האדמה לפי ההוראות הרשומות במתכון. אך במקום לאפות פשטידה, תוכלו להכין קציצות "לטקס" מטוגנות וטעימות.
שאלות נפוצות על מתכון לפשטידת תפוחי אדמה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר