מתכון לפסטרמה ביתית
מתכון מהמם לפסטרמה ביתית, פסטרמה שאתם יודעים מה המרכיבים! הכי בריא שיש.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לפסטרמה ביתית
זמן הכנה
הכנה 50 דקות
זמן אפייה
אפייה 60 דקות
מס' מנות במתכון
קילו פסטרמה
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לפסטרמה ביתית
- קילו חזה הודו
- 4 שיני שום
- כוס סוכר
- כף וחצי פלפל שחור
- חצי כוס מלח
למריחה:
- 2.5 כפות פפריקה מתוקה
- כף שטוחה פפריקה חריפה
- 4 כפות דבש
- כפית וחצי פלפל שחור, כפית וחצי מלח
- 2 כפות שמן זית
שלבי הכנה של מתכון לפסטרמה ביתית
1
מערבבים את מרכיבי המשרה בקופסה שמתאימה לגודל הנתח שקניתם ומניחים בה את הנתח שלם למשך כעשר שעות. מומלץ שהמשרה יכסה את כל הנתח כך שכולו יקבל את טעם המשרה.
2
מערבבים את החומרים למריחה, לאחר סיום ההשריה שוטפים היטב את הנתח, מייבשים ומניחים בתבנית. מחממים תנור ל 220 מעלות, מורחים את הבשר מכל הצדדים, מוסיפים לתבנית 2 כוסות מים ואופים כעשר דקות. לאחר מכן מנמיכים את החום ל 170 מעלות וממשיכים לאפות שעה. מוציאים מהתנור ונותנים לבשר להתקרר לפני שפורסים אותו.
טיפ קטן מה-♥
הנתח המומלץ להכנת הפסטרמה הוא חזה הודו של נקבה. הפסטרמה נשמרת במקרר כחמישה (מומלץ לעטוף אותה ברשת) ימים וניתן להקפיא פסטרמה מוכנה לאחר שפורסים אותה לפרוסות למשך שלושה חודשים. לא כדאי לוותר על ההשריה זה מה שהופך את הפסטרמה לעסיסית ומביא אותה לרמה גבוהה בניגוד לנתח יבש שרק תיבלנו אותו. מי שאוהב חריף יכול להוסיף פלפל חריף אדום או ירוק למשרה. מנה מושלמת ומשביעה תכלול מלבד הפסטרמה גם חומוס, חמוצים וירקות טריים, כל זה בג'בטה או בגט טריים.
שאלות נפוצות על מתכון לפסטרמה ביתית
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר