מתכון לפטיפורים חלביים

תזונה מאוזנת אמיתית היא כזו המשלבת מזון בריא, ירק, חלבון ופחמימה לצד מעט סוכר ומתוק בשביל הנפש. זו הסיבה שאנו מאמינים, שעל מנת לייצר תזונה מאוזנת אמיתית, צריך לדאוג גם לנפש וגם לנשמה, ממש כמו לגוף עצמו. תזונה ונפש הם אחד, ונפש בריאה היא נפש בגוף בריא.

מבט מהיר על מתכון לפטיפורים חלביים

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

30 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לפטיפורים חלביים

שלבי הכנה של מתכון לפטיפורים חלביים

1

  • במעבד מזון, מרסקים את הביסקוויטים למרקם של פירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת, ומערבבים היטב.

 

  • את התערובת שיצאה מרדדים היטב, מניחים על נייר אפייה בגובה של כ-3 ס"מ, ואוטמים בנייר אפייה נוסף. מקפיאים לכמחצית השעה.

 

  • מוציאים מההקפאה, ויוצרים מהתחתית עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ.

מכינים את המילוי:

  • מכניסים את ממרח הנוטלה/ שוקולד לשקית זילוף. עושים חור קטן בקצה השקית, ומזלפים תלוליות קטנות (כמו כדורים קטנים שיהיו הליבה של הפטיפורים) על גבי נייר אפייה. מכניסים להקפאה לכמחצית השעה. יש להקפיד על גודל אחיד של הכדורים אשר יתאימו לפטיפורים שניצור בהמשך.

 

  • משרים את הג'לטין במים למשך 10 דקות עד להתגבשות ובמידת הצורך מוסיפים עוד אבקה לסמיכות מקסימלית.

 

  • מחממים חצי כוס שמנת עם שוקולד קצוץ במיקרוגל, לכ-30 שניות, עד להמסה של השוקולד. יש להקפיד על המסה מלאה של השוקולד ושלא ישארו גרגירים וגושים למיניהם.

 

  • ממיסים את הג'לטין כ-10 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת השוקולד.

 

  • מערבבים הכל לתערובת חלקה, ומקררים.

 

  • מקציפים כוס שמנת מתוקה ומקפלים פנימה בעדינות את תערובת השוקולד-ג'לטין.

 

  • שופכים את המוס לתבנית פטיפורים.

 

  • מוציאים מההקפאה את תלוליות השוקולד הקטנות ומניחים אחת בכל שקע.

 

  • מכניסים את התבנית להקפאה למשך הלילה או למינימום של 5 שעות. ככל שהפטיפורים יהיו בהקפאה יותר זמן, כך הם יתייצבו יותר ויהיו הרבה יותר טעימים.

2

מכינים את הציפוי:

  • ממיסים ממרח נוטלה/ שוקולד בחימום מהיר במיקרוגל. יש להמיס את השוקולד מספר שניות בודדות על מנת שהוא עדיין יישאר בסמיכות מסוימת ולא דליל מידי.

 

  • מוציאים את התבנית מההקפאה ומחלצים את הפטיפורים.

 

  • נועצים שיפוד/ קיסם בפטיפור, וטובלים כל פטיפור בממרח המומס.

 

  • מניחים כל פטיפור על בסיס הביסקויטים. מכניסים להקפאה של כמחצית השעה.

 

  • מוציאים, שומרים בקירור, ומגישים.

טיפ קטן מה-

 תאמינו או לא, אבל לדעתנו- שחיתות הולכת עם שחיתות. לכן, הרי זה מתבקש שנציע לכם להגיש את הפטיפורים המושלמים בטעמם, לצד כדור גלידת וניל, מזולף בגנאש שוקולד, ומעל מעט מן הביסקוויטים המפוררים שנותרו. כך, קינוח טעים מאד הופך לקינוח מדהים.

שאלות נפוצות על מתכון לפטיפורים חלביים

הזמן להכנת מתכון לפטיפורים חלביים מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לפטיפורים חלביים לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לפטיפורים חלביים ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לפטיפורים חלביים לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לפטיפורים חלביים מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments