מתכון לפטיפורים חלביים
תזונה מאוזנת אמיתית היא כזו המשלבת מזון בריא, ירק, חלבון ופחמימה לצד מעט סוכר ומתוק בשביל הנפש. זו הסיבה שאנו מאמינים, שעל מנת לייצר תזונה מאוזנת אמיתית, צריך לדאוג גם לנפש וגם לנשמה, ממש כמו לגוף עצמו. תזונה ונפש הם אחד, ונפש בריאה היא נפש בגוף בריא.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לפטיפורים חלביים
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
30 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לפטיפורים חלביים
-
עבור התחתית:
15 ביסקוויטים שוקולד פתי בר, 30 גרם חמאה מומסת -
עבור המילוי:
ממרח נוטלה/ ממרח שוקולד, 7 גרם ג'לטין, 2 כפות מים קרים, 150 גרם שוקולד לבן/ חלב, כוס וחצי שמנת מתוקה -
עבור הציפוי:
ממרח נוטלה/ ממרח שוקולד
שלבי הכנה של מתכון לפטיפורים חלביים
1
- במעבד מזון, מרסקים את הביסקוויטים למרקם של פירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת, ומערבבים היטב.
- את התערובת שיצאה מרדדים היטב, מניחים על נייר אפייה בגובה של כ-3 ס"מ, ואוטמים בנייר אפייה נוסף. מקפיאים לכמחצית השעה.
- מוציאים מההקפאה, ויוצרים מהתחתית עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ.
מכינים את המילוי:
- מכניסים את ממרח הנוטלה/ שוקולד לשקית זילוף. עושים חור קטן בקצה השקית, ומזלפים תלוליות קטנות (כמו כדורים קטנים שיהיו הליבה של הפטיפורים) על גבי נייר אפייה. מכניסים להקפאה לכמחצית השעה. יש להקפיד על גודל אחיד של הכדורים אשר יתאימו לפטיפורים שניצור בהמשך.
- משרים את הג'לטין במים למשך 10 דקות עד להתגבשות ובמידת הצורך מוסיפים עוד אבקה לסמיכות מקסימלית.
- מחממים חצי כוס שמנת עם שוקולד קצוץ במיקרוגל, לכ-30 שניות, עד להמסה של השוקולד. יש להקפיד על המסה מלאה של השוקולד ושלא ישארו גרגירים וגושים למיניהם.
- ממיסים את הג'לטין כ-10 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת השוקולד.
- מערבבים הכל לתערובת חלקה, ומקררים.
- מקציפים כוס שמנת מתוקה ומקפלים פנימה בעדינות את תערובת השוקולד-ג'לטין.
- שופכים את המוס לתבנית פטיפורים.
- מוציאים מההקפאה את תלוליות השוקולד הקטנות ומניחים אחת בכל שקע.
- מכניסים את התבנית להקפאה למשך הלילה או למינימום של 5 שעות. ככל שהפטיפורים יהיו בהקפאה יותר זמן, כך הם יתייצבו יותר ויהיו הרבה יותר טעימים.
2
מכינים את הציפוי:
- ממיסים ממרח נוטלה/ שוקולד בחימום מהיר במיקרוגל. יש להמיס את השוקולד מספר שניות בודדות על מנת שהוא עדיין יישאר בסמיכות מסוימת ולא דליל מידי.
- מוציאים את התבנית מההקפאה ומחלצים את הפטיפורים.
- נועצים שיפוד/ קיסם בפטיפור, וטובלים כל פטיפור בממרח המומס.
- מניחים כל פטיפור על בסיס הביסקויטים. מכניסים להקפאה של כמחצית השעה.
- מוציאים, שומרים בקירור, ומגישים.
טיפ קטן מה-♥
תאמינו או לא, אבל לדעתנו- שחיתות הולכת עם שחיתות. לכן, הרי זה מתבקש שנציע לכם להגיש את הפטיפורים המושלמים בטעמם, לצד כדור גלידת וניל, מזולף בגנאש שוקולד, ומעל מעט מן הביסקוויטים המפוררים שנותרו. כך, קינוח טעים מאד הופך לקינוח מדהים.
שאלות נפוצות על מתכון לפטיפורים חלביים
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר