מתכון לעוף מסאחן
אם אתם אוהבים את עצמכם - אין כלל ספק כי זהו המתכון המדויק עבורכם. נימה גדושה של עוף, תבלינים ולאפות גדולות וטעימות. אם כל מרכיב כזה לעצמו הוא מושלם, מה יעלה בגורל כל אלו יחד?
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לעוף מסאחן
זמן הכנה
הכנה 60 דקות
זמן אפייה
אפייה 90 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לעוף מסאחן
- 2 עופות קטנים שלמים קטנים בגודל 1 ק"ג
- 2 כוסות שמן זית
- 1 ק״גבצל חתוך לקוביות
- חצי כוס צנוברים
- 1 כפית מלח,1 כפית פלפל שחור,1 כפית קינמון טחון,1 כפית הל
- חצי ק"ג בשר כבש טחון גס
- 4 כפיות סומק
- 2 לאפות/ פיתות גדולות
שלבי הכנה של מתכון לעוף מסאחן
1
במחבת מחממים כוס שמן זית ואת חצי כוס הצנוברים. מטגנים עד להזהבה. מוציאים ומסננים. יש לשים לב שהצנוברים אינם נשרפים ומקבלים טעם מר ובעל מרקם יבש מידי.
2
מחזירים למחבת את השמן, מניחים במחבת את הבצל, ומאדים את הבצל עד הזהבה. מסננים ומעבירים לצלחת. שומרים בצד את השמן שבמחבת. בעת טיגון הבצל יש לשים לב כי הוא אינו נשרף ומעביר טעם מר ושרוף למנה.
3
מחלקים את שני העופות לארבעה חלקים כל אחד. ניתן לבקש מראש מהקצב.
4
במחבת גדולה ועמוקה מחממים את כוס שמן הזית השנייה.
5
בצד, מתבלים את העופות במלח ופלפל. מכניסים למחבת לטיגון עד להשחמה.
6
מתבלים את העופות בהל ובקינמון הטחון, ומעבירים לצלחת.
7
נמחממים מראש תנור על 180 מעלות.
8
באותה מחבת, שופכים את כוס שמן הזית ששמרנו. מוסיפים את הבשר הכבש הטחון, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד להשחמה תוך דגש שהבשר לא יתייבש ויהפוך לגרגירי מידי. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים היטב ומסירים מהאש
9
לוקחים את שתי הלאפות ומורחים עליהן את הבצל המטוגן. מניחים על כל אחת את חלקי העוף.
10
מעל חלקי העוף מפזרים כמה כפות מתערובת הבשר והצנוברים. מעל זורים כף סומאק.
11
מכניסים לתנור שחיממנו מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות, עד להשחמת העוף. יש לשמות כמות נדיבה של בשר על הלאפה.
12
מוציאים, ומגישים חם.
טיפ קטן מה-♥
- מתכון עוף המסאחן מורכב מכל כך הרבה גורמים שיחד עם עולם ומלואו שלמעשה אין צורך להוסיף להם דבר. ואמנם, שדרגו את מנת עוף המסאחן שלכם לצד צ'יפס או תפוחי אדמה אפויים בתנור עם רוזמרין וורגנו. הנאה צרופה מובטחת.
- את עוף המאסחן ניתן ניתן לאחסן בקירור במקרר למשך זמן מקסימלי של כארבעה ימים. שימו לב שאם בחרתם לאחסן- אחסנו כל רכיב בנפרד, והרכיבו את המנה כשאתם מעוניינים לאכול. כך, המנה בשלמותה לא תאבד מטעמיה או איכותה.
שאלות נפוצות על מתכון לעוף מסאחן
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר