מתכון לעוף ואורז בתנור

>>
>>
מתכון לעוף ואורז בתנור

למה ללכלך יותר מכלי אחד אם לא חייבים? המתכון לעוף ואורז בתנור יפתור את הבעיה כשמכינים את המנה העיקרית ואת התוספת ביחד באותה התבנית – כל הטעמים מתערבבים להם ונוצרת ארוחה ריחנית, מתובלת וטעימה בלי הרבה עבודה!

מבט מהיר על מתכון לעוף ואורז בתנור

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 20-30 דקות

זמן בישול

בישול 1.5 שעות

מס' מנות במתכון

5-6 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לעוף ואורז בתנור

שלבי הכנה של מתכון לעוף ואורז בתנור

1

בקערה שמים את החלקי העוף או הפרגיות ומתבלים בחצי מכמות כל אחד מהתבלינים + מעט מהשמן. מעסים היטב, מכסים את הקערה ומניחים בצד לספיגת טעמים לפחות שעה (אפשר גם לילה שלם).

2

מחממים את התנור לחום של כ- 180 מעלות.

3

בתבנית או סיר גדול שאפשר להכניס לתנות מניחים את המרכיבים – האורז, הבצל הקצוץ, הגזר המגורד, השמן וכל התבלינים. מערבבים היטב כך שהתערובת כולה תהיה אחידה מבחינת המרכיבים שלה, התבלינים והשמן.

4

מניחים את חלקי העוף בתוך האורז והירקות ושופכים לתבנית שאריות של תבלינים שנשארו בקערת ההשריה.

5

שופכים בזהירות את המים לתבנית. מערבבים בזהירות ומוודאים שכל האורז נמצא מתחת למים. מכסים את הביר במכסה או את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור החם.

6

לאחר כשעה מוציאים, פותחים (בזהירות! עולים אדים רותחים מתכולת התבנית), בודקים שיש עוד מים, שהאורז מתרכך אט אט וטועמים כדי לוודא שהתיבול תקין ונכון. במידה ומשתמשים בתבנית שטוחה ורחבה אפשר להכניס אותה בחזרה לתנור ללא הכיסוי וכך לאפשר השחמה קלה של השכבה העליונה.

7

המנה מוכנה כשהאורז רך דיו למאכל וחלקי העוף שחומים ועשויים היטב.

טיפ קטן מה-

  • אפשר לשנות את הירקות לכל מה שאוהבים – גרגירי חומוס, תרד קצוץ, קוביות תפוחי אדמה, קישוא, חצילים, פלפלים חתוכים לחתיכות גדולות או כל מה שאוהבים.
 
  • במקום הבצל הקצוץ החי אפשר לטגן אותו לפני הערבוב בתבנית. לשם כך כדאי לחתוך אותו לרצועות דקות או קוביות. בשמן של הטיגון אפשר להשתמש בערבוב המרכיבים בתבנית.
 
  • את הגזר אפשר לחתוך לקוביות במקום לגרד וכך הטעם שלו יורגש טוב יותר.
 
  • אם רוצים להכין את הארוחה עם קונספט טעמים אחר – אפשר לבחור בתבלינים אחרים – תערובת של מלח, פלפל, זעתר ושומשום לארוחה ים תיכונית, שום ועשבי תיבול לארוחה בניחוח איטלקי ואפשר גם לשלב רסק עגבניות בנוזלים שמכסים את התבנית כולה.

למה כדאי לכם להכין עוף ואורז בתנור?

  • כי זה קל ומהיר.

  • כי מתקבלת ארוחה נהדרת שמתאימה גם לאירוח בלי הרבה מאמץ ועם הרבה מחמאות.

  • הארוחה מתאימה לארוחת צהריים או ערב של משפחה שלמה.

  • אפשר לשתף את הילדים בהכנה.

  • אם נשאר – אפשר לסדר את השאריות בקופסאות שמתאימות לקירור במקרר ולאכול מאוחר יותר. אפשרות נוספת – לקחת מנה שנשארה מהארוחה לארוחת צהריים בעבודה.

שאלות נפוצות על מתכון לעוף ואורז בתנור

הזמן להכנת מתכון לעוף ואורז בתנור מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לעוף ואורז בתנור לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לעוף ואורז בתנור ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לעוף ואורז בתנור לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לעוף ואורז בתנור מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments