מתכון לעוגת גלידה
כאשר אנו מתלבטים כיצד יתבטא הפינוק היומי שלנו, זה שעוזר לנו כל כך לשמור על תזונה מאוזנת, סביר שהלבט העיקרי יהיה בין עוגה טעימה לבין גלידה מדהימה. ומה טוב, כאשר ניתן לשלב את שני אלו, בעת ובעונה אחת, ליהנות מכל העולמות, וגם לאפשר לעצמנו פינוק קטן במהלך היום.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לעוגת גלידה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
12 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לעוגת גלידה
-
עבור הגלידה:
125 מ"ל שמנת להקצפה, 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ 375 מ"ל שמנת להקצפה קרה מאוד, 2 כפיות תמצית וניל, ¼ כפית מלח, 400 גרם (1 פחית) חלב מרוכז ממותק. -
עבור הקראנץ':
200 גרם מחית פרלינה, 100 גרם שוקולד מריר קצוץ, 75 גרם חמאה ,75 גרם פצפוצי אורז -
עבור הזילוף והקישוט:
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה, מגוון קוביות וחטיפי שוקולד לפי הטעם
שלבי הכנה של מתכון לעוגת גלידה
1
מכינים את תחתית העוגה:
- בקערה שמים יחד מחית פרלינה, שוקולד וחמאה וממיסים במיקרוגל בפולסים, עד שמתקבלת תערובת אחידה, חלקה וללא גושים שניתן יהיה לעבוד איתה בקלות ובנוחות ותספק עבור העוגה את הטעמים הטובים ביותר.
- מוסיפים פנימה פצפוצי אורז ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
- משטחים את התערובת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב להקפיד בשלב זה על יצירת בסיס איתן לעוגה. חשוב כי הוא יהיה יציב ועמיד היטב.
- מקפיאים להתייצבות בתור בסיס.
2
מכינים את בסיס העוגה- הגלידה:
- מכינים קערה ובה שמים 125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה, ואת השוקולד הלבן. ממיסים הכל יחד במיקרוגל לכ-30 שניות. מוציאים ומערבבים עד שהכל נמס, ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים.
- בקערת מיקסר מקציפים שמנת, וניל ומלח עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד ולא רכה מידי אשר עלולה לאבד מערכה ואיכותה בהמשך.
- מעבירים את תערובת השוקולד הלבן שנוצרה אל תוך יתרת הקצפת, מוסיפים חלב מרוכז, מערבבים יחד, ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
3
בניית העוגה:
- יוצקים את הגלידה על גבי שכבת הבסיס ומיישרים. חשוב להקפיד על יצירת שכבה חלקה בגובה אחיד.
- מקפיאים במשך 4-5 שעות לפחות, עד להתייצבות מוחלטת.
4
מקשטים את העוגה:
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף, מזלפים קצפת על גבי שכבת הגלידה, לפי הטעם.
- מקשטים בממתקי וחטיפי השוקולד, לפי הטעם. יש להגיש את העוגה כשהיא קפואה.
טיפ קטן מה-♥
- שימו לב! את העוגה אמנם יש להגיש כשהיא קפואה, אך את הממתקים וחטיפי השוקולד שאמרנו שמוסיפים לפי הטעם, מוסיפים בהגשה. ניתן לקשט בממתקי לוטוס, שוקולד או אפילו קינדר.
- במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות לקבלת גלידת שוקולד חלב.
- אחסון וקירור: את עוגת הגלידה המדהימה שלנו ניתן לשמור במקפיא, עד למשך זמן מקסימלי של שבועיים.
שאלות נפוצות על מתכון לעוגת גלידה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר