מתכון לעוגת גבינה עם פירורים
עוגת גבינה עם פירורים היא קינוח קלאסי לחג שבועות בזכות מוצרי החלב הרבים שהיא מכילה.בנוסף, מאחר ואין צורך לאפות אותה, מוצרי החלב שבה שומרים על מראם הלבן והחגיגי. יש אינספור גרסאות לעוגה זו, בחלק מהגרסאות משתמשים בפירורי הביסקוויטים גם כבסיס לעוגה במקום הבצק האפוי שבמתכון זה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לעוגת גבינה עם פירורים
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
15 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לעוגת גבינה עם פירורים
- 500 גרם גבינה לבנה (אחוזי השומן של הגבינה-לשיקולכם)
- 50 גרם חמאה
- 2 כוסות קמח
- 2 ביצים
- חצי כוס + כף סוכר
- כפית וחצי תמצית וניל
- גביע שמנת חמוצה
- חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
- מיכל שמנת מתוקה
- גרידת לימון
- 250 גרם ביסקוויטים פתי בר
שלבי הכנה של מתכון לעוגת גבינה עם פירורים
1
להקציף כף סוכר עם החמאה, להוסיף את קליפת הלימון והקמח, וכשהתערובת נעשית אחידה – להוסיף את הביצים ולערבב עד שמתקבלת בצק אחיד.
2
מעבירים לקופסא סגורה או קערה שניתן לכסות בנייר אלומיניום או ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3/4 שעה. לאחר שעברה 3/4 שעה מרפדים תבנית אפיה עם הבצק כך שייווצר משטח אחיד בעוביו. אופים בחום של 180 מעלות עד שהבצק נעשה זהוב ומוציאים מהתנור על מנת שיתקרר.
3
בזמן שבסיס הבצק מצטנן מכינים את המלית – מערבבים בקערה את הגבינה, סוכר, תמצית וניל, אינסטנט פודינג, שמנת חמוצה. לאחר מכן מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה ומוסיפים אותה לתערובת. את המלית המוכנה מעבירים לתבנית האפייה מעל תחתית הבצק ומשטחים אותה. מפוררים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים עבים (לא 'חול'), ומפזרים על שכבת המלית.
טיפ קטן מה-♥
רצוי לנפות את הקמח על מנת לתת לבצק נפח (וכמובן כדי להשאיר את הלכלוך מחוץ לעוגה). כמו כן, ניתן להשתמש בקמח תופח או להוסיף כפית אבקת אפיה לתערובת הבצק על מנת להשיג בצק תפוח ואוורירי. להשגת טעם משובח יותר מומלץ להשתמש בתמצית וניל טבעית ולא סינטטית, ומי שמעוניין בטוויסט בצבע ובטעם עם ארומה של קפה, יכול להוסיף חצי כפית קפה נמס מגורען. למי שמקפיד על דיאטה או כולסטרול נמוך, מומלץ להשתמש בגבינה לבנה ושמנת עם אחוזי שומן נמוכים. לפני ההגשה מומלץ להשהות את העוגה במקפיא למשך שעה ולאחר מכן להעביר למקרר למשך שלוש שעות לפחות ולהגיש קר כמובן, לכן רצוי להכין אותה יום לפני ההגשה כדי שתתקרר מספיק זמן ותתייצב.
שאלות נפוצות על מתכון לעוגת גבינה עם פירורים
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר