מתכון לעוגה מתגלשת
עוגת השוקולד המתגלשת הנמצאת במתכון זה הפכה לדבר מפורסם בשנים האחרונות בקרב חובבי העוגות והאפייה. מדובר בעוגת שוקולד עסיסית אשר מגוון אנשים רחב יכול להתחבר אליה. מצד אחד זוהי עוגת שוקולד מתקתקה אשר היא מורכבת מסוגי שוקולד שונים. מצד שני זוהי עוגה בעלת מרקם מיוחד , אשר משלב בתוכו תערובות שוקולד שונות אשר הוכנו בצורה שונה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לעוגה מתגלשת
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן הקפאה
הקפאה 15 דקות
מס' מנות במתכון
10 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לעוגה מתגלשת
לתערובת השוקולד:
- חבילת שוקולד מריר
- חצי מיכל שמנת מתוקה
- חמש ביצים
- שלושת רבעי כוס סוכר
-
תערובת קרם הווניל:
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מכלים), חבילת אינסטנט פודינג וניל, 400 מ"ל של שמנת חמוצה (2 גביעים) -
ציפוי שוקולד:
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל), חבילת שוקולד מריר
שלבי הכנה של מתכון לעוגה מתגלשת
1
ראשית ניגש להכנת תערובת השוקולד. יש להמיס את השוקולד המריר יחד עם השמנת המתוקה במיקרו- למשך חצי דקה, יש לערבב מדי פעם על מנת שההמסה תהיה קלה יותר.
הקציפו את הביצים והסוכר במשך כמה דקות עד לקבלת קצפת יציבה ורבה. מקפלים את תערובת השוקולד. יש להקפיד כי השוקולד הוא אינו חם על מנת שהוא לא יבשל את הביצים
2
כעת ניתן לשפוך את תערובת השוקולד אל תבנית משומנת ולאפות את העוגה למשך חצי שעה. יש לאפות עד שהעוגה שאתם מקבלים היא נפוחה.
3
כעת ניגש לשלב הכנת הקרם. יש להקציף שניים ממכלי השמנת המתוקה עם אבקת האינסטנט פודינג. יש לערבב עד לקבלת קצפת יציבה. כעת יש להוסיף את גביעי השמנת החמוצה. יש לקפל בעדינות על מנת שהקצף לא ישבר.
4
כעת ניתן לשפוך את קרם השמנת על העוגה האפויה הנמצאת בתבנית. הכניסו את העוגה לתוך המקרר למשך שעה ואף יותר עד שהיא תתייצב.
5
כעת ניגש לשלב הכנת ציפוי השוקולד. יש להניח בקערה את השוקולד יחד עם חצי מיכל שמנת מתוקה. יש להניח את הקערה במיקרו ולהמיס את השוקולד למשך חצי דקה, ישנו צורך לערבב פעם בכול כמה שניות על שהתערובת תצא חלקה.
6
שופכים את קרם השוקולד על העוגה היציבה. יש לוודא כי הציפוי נשפך על כול העוגה.
7
מחזירים את העוגה למקרר על מנת שתמשיך להתייצב. בעת ההגשה מומלץ לחתוך בעזרת סכין טבולה במים רותחים.
טיפ קטן מה-♥
- ניתן להכין עוגת פרווה בעזרת מכלי שמנת פרווה שניתן למצוא בחנויות הסופר השונות.
- הקפידו על ערבוב התערובות בצורה הנכונה על מנת שהן לא ישברו ויפגעו. תנועת הקיפול חשובה.
- הקפידו לקרר את העוגה לפי השלבים השונים, כמה שיותר זמן על מנת שהעוגה תהפוך ליציבה. אל תקפיאו את העוגה הדבר יזיק לה בשלבי ההכנה.
- לאחר יציקת ציפוי השוקולד, ניתן להניח תוספות שונות על מנת שהעוגה תקבל טעמים נוספים. ניתן לגרר שוקולד מעל העוגה, ציפוי סוכריות.
שאלות נפוצות על מתכון לעוגה מתגלשת
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר