מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני
מי לא מכיר את החשק לאוכל אסיאתי אותנטי, עם טעמים מיוחדים של סויה וסילאן, טעם מיוחד שרק אוכל אסיאתי יכול להכיל. בד"כ כאשר יש בנו חשק עז לאוכל מסוג זה, המנות לרוב יהיו עתירות בקלוריות ובשמן. ואולם, כאשר מבשלים את אטריות הנודלס בסגנון מוקפץ, ניתן לעשות זאת בצורה הכי בריאה שיש, ללא שמן, ועם המון המון ירקות בתצורתם המבושלת, וכך מתקבלת מנה משביעה וטעימה בטירוף!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני
זמן הכנה
הכנה 10 דקות
זמן בישול
בישול 23 דקות
מס' מנות במתכון
4 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני
- 200 גרם נודלס או אטריות ביצים רחבות
- בצל קטן קלוף חצוי וחתוך לפרוסות דקות
- 3 שיני שום פרוסות
- 2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לרצועות דקות
- גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות
- פלפל צהוב קטן חתוך לרצועות דקות
- סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס
- שליש כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים
- חצי כוס עלי כוסברה קצוצים או בצל ירוק קצוץ
- עבור הטיגון: 2 כפות שמן זית.
- עבור התיבול: 7 כפות רוטב סויה (עדיפות לרוטב סויה בסגנון סיני), 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק, כף סילאן, קמצוץ פלפל שחור.
שלבי הכנה של מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני
1
מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן (ההוראות כתובות על גבי האריזה).
2
לאחר שהנודלס מבושל מסננים מנוזלים ומזלפים מעל מעט שמן זית.
3
מחממים ווק או מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
4
מוסיפים למחבת שום, גזר, פלפלים ופטריות.
5
ממליחים מעט במלח ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות.
6
כאשר הירקות מעט מתרככים אך עדיין נגיסים, מוציאים מן האש (על מנת לזרז את ריכוך הירקות מומלץ לכסות את המחבת במכסה).
7
מוסיפים את גרגירי התירס אל הנודלס המבושל ומתבלים ברוטב סויה, צ'ילי מתוק, סילאן, פלפל שחור ותבלין צ'ילי.
8
מערבבים כדקה.
מוסיפים בצל ירוק או עלי כוסברה ומערבבים במשך 2-3 דקות לספיגת הטעמים.
טיפ קטן מה-♥
- לאוהבי אוכל בצבעים, נמליץ בחום להוסיף חצי כפית כורכום למי הבישול המבשלים את הנודלס לאחר הוצאתם מהאריזה. כך, מתקבלות אטריות בצבע צהוב, והאוכל מקבל חיים.
- טיפ לחובבי האוכל הפיקנטי: הכניסו למחבת או הווק בו השתמשתם יחד עם שלל הירקות האחרים, גם חצי פלפל ירוק חריף קצוץ. תודו לנו אח"כ. כמו כן, הכניסו לתערובת התיבול גם תבלין צ'ילי חריף לפי הטעם, טעם מושלם מובטח!
הסיפור מאחורי המתכון לנודלס בסגנון סיני
המטבח היפני, שהשתרש באופן מהותי בעשורים האחרונים בישראל, ידוע בשימת הדגש היסודית שלו על אקזוטיות האוכל והטעמים, איכות המרכיבים ואופן ההגשה.
היפנים, כמו תרבותם המאוד מדויקת, הישרה והייחודית, דואגים בכל תחומי חייהם לפרפקציוניזם טהור, אהבת הגוף והזנתו באוכל טרי, מיוחד ואיכותי. ורק במזון שידוע להם בוודאות כי הם יסיימו בתחושת הזנה ממנו.
אי לכך, היפנים גם דואגים לסיים את ארוחתם כאשר הם שבעים, ולהעניק לנחת הגופנית להיות הדובדבן שבקצפת של הארוחה.
אם כבר לאכול טעים, אז לא רק לאכול אוכל יפני, אלא גם לאכול כמו היפנים.
שאלות נפוצות על מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר