מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני

>>
>>
>>
מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני

מי לא מכיר את החשק לאוכל אסיאתי אותנטי, עם טעמים מיוחדים של סויה וסילאן, טעם מיוחד שרק אוכל אסיאתי יכול להכיל. בד"כ כאשר יש בנו חשק עז לאוכל מסוג זה, המנות לרוב יהיו עתירות בקלוריות ובשמן. ואולם, כאשר מבשלים את אטריות הנודלס בסגנון מוקפץ, ניתן לעשות זאת בצורה הכי בריאה שיש, ללא שמן, ועם המון המון ירקות בתצורתם המבושלת, וכך מתקבלת מנה משביעה וטעימה בטירוף!

מבט מהיר על מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 10 דקות

זמן בישול

בישול 23 דקות

מס' מנות במתכון

4 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני

שלבי הכנה של מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני

1

מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן (ההוראות כתובות על גבי האריזה).

2

לאחר שהנודלס מבושל מסננים מנוזלים ומזלפים מעל מעט שמן זית.

3

מחממים ווק או מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

4

מוסיפים למחבת שום, גזר, פלפלים ופטריות.

5

ממליחים מעט במלח ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות.

6

כאשר הירקות מעט מתרככים אך עדיין נגיסים, מוציאים מן האש (על מנת לזרז את ריכוך הירקות מומלץ לכסות את המחבת במכסה).

7

מוסיפים את גרגירי התירס אל הנודלס המבושל ומתבלים ברוטב סויה, צ'ילי מתוק, סילאן, פלפל שחור ותבלין צ'ילי.

8

מערבבים כדקה.

מוסיפים בצל ירוק או עלי כוסברה ומערבבים במשך 2-3 דקות לספיגת הטעמים.

טיפ קטן מה-

  • לאוהבי אוכל בצבעים, נמליץ בחום להוסיף חצי כפית כורכום למי הבישול המבשלים את הנודלס לאחר הוצאתם מהאריזה. כך, מתקבלות אטריות בצבע צהוב, והאוכל מקבל חיים.

 

  • טיפ לחובבי האוכל הפיקנטי: הכניסו למחבת או הווק בו השתמשתם יחד עם שלל הירקות האחרים, גם חצי פלפל ירוק חריף קצוץ. תודו לנו אח"כ. כמו כן, הכניסו לתערובת התיבול גם תבלין צ'ילי חריף לפי הטעם, טעם מושלם מובטח!

הסיפור מאחורי המתכון לנודלס בסגנון סיני

המטבח היפני, שהשתרש באופן מהותי בעשורים האחרונים בישראל, ידוע בשימת הדגש היסודית שלו על אקזוטיות האוכל והטעמים, איכות המרכיבים ואופן ההגשה.

היפנים, כמו תרבותם המאוד מדויקת, הישרה והייחודית, דואגים בכל תחומי חייהם לפרפקציוניזם טהור, אהבת הגוף והזנתו באוכל טרי, מיוחד ואיכותי. ורק במזון שידוע להם בוודאות כי הם יסיימו בתחושת הזנה ממנו.

אי לכך, היפנים גם דואגים לסיים את ארוחתם כאשר הם שבעים, ולהעניק לנחת הגופנית להיות הדובדבן שבקצפת של הארוחה.

אם כבר לאכול טעים, אז לא רק לאכול אוכל יפני, אלא גם לאכול כמו היפנים.

שאלות נפוצות על מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני

הזמן להכנת מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לנודלס בסגנון מוקפץ סיני מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments