מתכון למחלטה
המחלטה, עשויה ברובה מירקות. בתוספת של בישול אשר מקנה לירקות את אלמנט הארוחה החמה, ומוגש לצד מנת אורז מבושל, מתקבלת הארוחה המושלמת. משביעה, בריאה, מלאה בירקות, בסיבים תזונתיים ובמינרליים. וכמובן, בהתאם למרכיבים שלה, גם דלה מאד קלורית.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון למחלטה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון למחלטה
-
400 גרם פול טרי קלוף, 200 גרם אפונה, 2 עגבניות מגורדות, 2 כפות שמן (זית או קנולה),
כפית מלח, כפית פלפל שחור טרי טחון, חצי כפית כורכום, חצי כפית עד כפית קינמון, כף רסק, מים, 4 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות, 2 לפת קלופים וחתוכים, 1 שומר חתוך, 1 חבילת עלי מנגולד קצוצים גס, 2 גבעולי סלרי קצוצים. -
קצוצים דק:
1 בצל חתוך דק, חצי כרוב חתוך דק, חצי חבילת כוסברה קצוצה דק, חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק.
שלבי הכנה של מתכון למחלטה
1
מכינים סיר גדול (כמו גודל של סיר חמין).
תחילה, מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה.
מכניסים לסיר את הירקות (פרט לעגבניות, הפול, האפונה הפטרוזיליה והכוסברה). מאדים את כל התערובת שבסיר עד שעלי המנגולד מאבדים מנפחם, או במשך כחמש דקות, המוקדם מביניהם.
2
מוסיפים לסיר את העגבניות והתבלינים ביחד, מערבבים טוב.
מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי של כל הירקות. מביאים את הסיר לרתיחה על אש בינונית.
מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, הכוסברה, הפטרוזיליה, הפול והאפונה.
3
כעת, מבשלים הכל על אש נמוכה במשך חצי שעה.
לפי הטעם, מוסיפים את הקינמון ומבשלים עוד מספר דקות.
בתאבון!
טיפ קטן מה-♥
- לאחר שלב הבישול האחרון (מחצית השעה), ניתן לטעום, לתקן ולהוסיף תבלינים לפי הטעם האישי שלכם.
- את הקינמון יש להכניס לקדירה במשורה, לאט ובהדרגתיות. טעם הקינמון שמוסיף את הטעם המיוחד למנה הוא טעם חזק למדי. ולכן, יש להכניסו לפי הטעם האישי שלכם.
- הגישו את המחלטה לצד אורז לבן מבושל.
- ערבבו בין המטבח התוניסאי למטבח היפני, והגישו את המחלטה לצד אורז מאודה. שילוב הטעמים הוא מבטיח, אנו מבטיחים.
שאלות נפוצות על מתכון למחלטה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר