מתכון לטונה צרובה

>>
>>
מתכון לטונה צרובה

בזכות הצריבה המהירה פנים הדג נותר נא – בדיוק כמו שאנחנו אוהבים טונה צרובה

מבט מהיר על מתכון לטונה צרובה

אוכל ברקע

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

10 דקות

מס' מנות במתכון

5-6 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לטונה צרובה

שלבי הכנה של מתכון לטונה צרובה

1

לאחר שניקינו היטב את פילה הטונה, מניחים אותו בקערה עם המרכיבים הבאים: השמן, הפלפל, המלח והאורגנו. דואגים לכך שהנתח יכוסה בתערובת מכל צדדים.

2

לאחר מכן מחממים כף שמן זית במחבת פסים. כשהשמן מתחמם דיו מניחים את פילה הטונה במרכז המחבת.

3

צורבים היטב את נתח פילה הטונה משני הצדדים. כ-5 דקות מכל צד. שימו לב לא להגיע לרמת בישול יתר על המידה, יש להשאיר את הנתח נא יחסית.

4

בסיום מעבירים את נתח הטונה הצלוי לכלי חדש. פורסים את הנתח לפרוסות דקות ומפזרים מעל מלח ים ופלפל לפי הטעם. וכן בוזקים לימון מעל. מגישים ונהנים.

5

בתיאבון!

טיפ קטן מה-

המלצת השף: פילה הטונה הנא שלנו הוא הדבר הבא במטבח שלכם ללא ספק. פילה הטונה הנא מושלם במיוחד כמו שהוא, אבל ההמלצה שלנו היא להגישו דווקא לצד תבשיל תפוחי אדמה מדורה עם רוזמרין ואורגנו. השילוב של הטעמים מדהים והניחוח.. קסום. למטיבי לכת, ניתן להכין ארוחת דגים, נאים ועשויים לצד סלטים קרים וחמים וצ'יפס שיצא הרגע מטיגון 

אחסון וקירור: את הטונה הצרובה ניתן לאחסן בקירור במקרר עד לטווח זמן מקסימלי של כשלושה ימים, בתוך כלי סגור.

למה כדאי לכם להכין טונה צרובה?

מה שהכי מדהים בטונה כמזון, הוא שניתן לשלב אותה בכל כך הרבה גוונים וצורות באוכל שלנו, כך שהיא תתאים לכולם. הן עבור אלה שמקפידים על בריאותם (שלא לאמר- במיוחד עבורם) וגם לאלו שממש אוהבים ליהנות מאוכל טעים. עם טונה, הכל הולך.

הטונה היא אחד המזונות היותר חיוניים ובריאים לגוף האדם. מעבר לכך שהערך הקלורי שלה מצומצם מאד, מדובר במנה סופר משביעה וטובה. הערכים התזונתיים שמכילה הטונה, מלאים בכל טוב כמו שלל של סיבים, ויטמינים ומינרלים רבים. והדרך שבה תוכלו לשלב אותה בארוחה שלכם היא בלתי נגמרת. בתוך סנדויץ, כקרפצ'יו טונה, לצד מנת פחמימה כמו צ'יפס או תפוח אדמה והיד עוד נטויה.

אתם חייבים, פשוט חייבים את המתכון הזה במטבח שלכם.

הסיפור מאחורי המתכון לטונה צרובה

הטונה האדמה פצחה לחיינו ברוב המקרים יחד עם הפיכתו של הסושי למזון לאומי. כיום, כמעט אין ישראלי שלא פשוט מכור לסושי ובין היתר, מזמין גם תוספת של טונה אדומה.

או אז הסתבר שמעבר לאכילתה של הטונה מקופסאות שימורים יש עוד מליון ואחת דרכים מדהימות לאכול את דג הטונה. בעיקר כדג נא. דג הטונה האדומה בתצורתו הנאה, עם תיבול נכון והמון אהבה יכול להחזיר לכם אהבה פי שניים, הטעם שלו נהדר והמרקם שלו מדהים למאכל. כך יצא כי גם הקרפצ'יו טונה הפך לחלק בלתי נפרד מכמעט כל מטבח ישראלי.

את המנה המופלאה הזו, שללא ספק נחשבת למלכותית ונהדרת, תוכלו להגיש בכל צורה יצירתית שרק תחשבו עליה. תוכלו לתת לתיבול פן חריף יותר, וכך לדוגמה להוסיף פלפל שחור או צ'ילי גרוס. מתוק יותר, כמו לדוגמה הוספה של קינמון או אגוז מוסקט מעט, או אפילו עסיסית יותר, כמו לדוגמה בהוספה של רסק עגבניות ובצל ירוק. תנו לדמיון שלכם לעוף ולקחת אתכם עם התיבול ואנו מבטיחים לכם מתכון מושלם והנאה צרופה.

שאלות נפוצות על מתכון לטונה צרובה

הזמן להכנת מתכון לטונה צרובה מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לטונה צרובה לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לטונה צרובה ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לטונה צרובה לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לטונה צרובה מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments