מתכון לטבית

>>
>>
מתכון לטבית

הטבית הוא אחד המאכלים המסורתיים שמאחדים שני יתרונות מדהימים: טעם מדהים לצד מרכיבים בריאים לכל הדעות. בין אם אורז מבושל, מעט ירק וכמובן בשר עוף. השלישייה המנצחת שארוחת צהריים שמורכבת ממנה, היא בריאה, מזינה ומשביעה לכל הדעות. מנה אחת של טבית וסביר להניח, שלא תהיו רעבים לנשנושים בשעות הקרובות. ובעיקר, תזינו את גופכם בכל הויטמינים והמינרלים שבשר העוף מציע, לצד חדוותו של האורז כלפי גוף האדם.

מבט מהיר על מתכון לטבית

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 50 דקות

זמן בישול

בישול 12 שעות

מס' מנות במתכון

8 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לטבית

שלבי הכנה של מתכון לטבית

1

מכינים את האורז:

מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים את האורז, ומערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את האורז. יש לשמור על היחס של 1:1 בין האורז למים.

2

מכסים את הסיר באמצעות מגבת. מעליה סוגרים את המכסה.

3

מנמיכים את האש לבינונית-גבוהה ומבשלים כ-20 דקות.

4

בסיר נפרד, מחממים כף שמן, מכניסים את הבצל וקורט מלח. מטגנים עד להזהבה. ומוציאים לכלי נפרד.

5

את חלקי העוף מייבשים היטב באמצעות נייר סופג.

6

באותו סיר בו טיגנו את הבצל, מטגנים את חלקי העוף עד להזהבה. מוציאים לכלי נפרד.

7

לתוך סיר האורז, מכניסים את הבצל המטוגן, העגבניות הקצוצות, הרסק, השום, הדבש, הפפריקה המתוקה, הפלפל השחור וקורט מלח. מערבבים הכל יחד.

8

לסיר בו טיגנו את העוף מוזגים מחצית מתערובת האורז ומיישרים.

9

מעל האורז מניחים את העוף המטוגן. מעליו מוזגים את המחצית הנותרת של תערובת האורז. מיישרים ומהדקים.

10

מוסיפים לסיר חצי כוס מים, מכסים במגבת וסוגרים עם מכסה.

11

מחממים את הסיר על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.

12

מנמיכים את האש ומורידים את האש ללהבה נמוכה. מבשלים כ- 40 דקות נוספות.

13

מורידים מהאש, נותנים לסיר להצטנן במקרר למשך הלילה.

14

למחרת, ממשיכים בבישול על פלטה או על אש נמוכה למשך כ-3-5 שעות. ניתן לבדוק בין לבין.

טיפ קטן מה-

עבור מיטיבי לכת וחובבי אסתטיקה: מי שמעוניין להגיש את הטבית כ"עוגה" של ממש, יעקוב אחר ההוראות הבאות: כאשר אתם מורידים את סיר הטבית מהאש, מניחים על פתח הסיר מגש גדול בקוטר גדול מקוטר הסיר. באמצעות עזרה מאדם נוסף, הופכים את המגש יחד עם הסיר ב-180 מעלות. מסירים את הסיר ומקבלים את עוגת הטבית.

הסיפור מאחורי המתכון לטבית

אין מאכל ידוע יותר בעדה העיראקית מאשר הטבית.

הטבית העיראקי, אשר מוגש או באסתטיקה יתרה כעוגה שחומה המורכבת מאורז, עוף, ירקות ותבלינים, או בתוך סיר ענק שרק מתחשק לצלול אליו פנימה.

הטבית העיראקי מדהים עבור השבתות המשפחתיות, ארוחת צהריים שהיא גם טעימה מאד, וגם מאד מלכדת. זאת מאחר שהיא לחלוטין תופסת את מקום הארוחה החמה, בתוך סיר גדול, ממנו כולם אוכלים ובו מתחלקים.

שאלות נפוצות על מתכון לטבית

הזמן להכנת מתכון לטבית מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לטבית לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לטבית ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לטבית לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לטבית מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments