מתכון לחריימה חריף
אין דבר שמאפיין יותר את ארוחת יום שישי, מאשר תבשיל החריימה הידוע. אין כמו לנגב את רוטב החריימה החריף עם חלה טריה בצד.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לחריימה חריף
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 1 שעות
מס' מנות במתכון
5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לחריימה חריף
- 5 חתיכות דג לוקוס
- 8 שיני שום כתושות
- 2 כוסות מים
- 1 פלפל צ'ילי אדום חתוך דק
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 לימונים קטנים
- קורט מלח
- 3/4 כוס שמן
- שתי כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- כף כמון
- כוסברה קצוצה
שלבי הכנה של מתכון לחריימה חריף
1
מכינים קערה ובה שמים את הדגים. לתוך הקערה סוחטים מיץ מלימון אחד.
2
מפזרים כף מלח אחת על הדגים, נותנים להם לעמוד זמן מה, עד להתנדפות הריח.
3
מכינים סיר מותאם לבישול דגים, רחב ונמוך. ממלאים אותו ב3/4 כוס שמן.
4
בקערה נוספת שמים את התבלינים: שני סוגי הפפריקה, המלח, פלפל הצ'ילי האדום, שיני השום וכוס המים. מערבבים היטב. ושופכים לתוך הסיר עם השמן.
5
מחממים את הסיר על אש קטנה, ומצמצמים את התערובת בבישול קצר ללא מכסה בן 3-4 דקות. לאחר מכן סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים כשתי דקות נוספות.
6
שמים בקערה את רסק העגבניות והמים, מערבבים היטב ושופכים לסיר. מכסים את הסיר בחציו ומבשלים 3-4 דקות נוספות.
7
בינתיים, שוטפים את חתיכות הדג קלות.
8
מכינים שוב קערה ושמים בתוכה חצי כוס מים, וסוחטים מיץ לימון מלימון אחד ואת הכמון. מערבבים היטב. מוסיפים לסיר לבישול נוסף בן 3-4 דקות בלי מכסה ולאחר מכן בישול בן 3 דקות עם מכסה. מביאים לרתיחה.
9
לאחר הצטמצמות נאותה של הרוטב, מורידים את האש לבינונית ומכניסים את חתיכות הדג לסיר. מבשלים במשך 10 דקות, והופכים אותן לבישול בצדן השני.
10
מניחים על צלחת, מפזרים מעל מעט כוסברה קצוצה ומגישים.
טיפ קטן מה-♥
דג החריימה, תבשיל הדגים הטעים ביותר שקיים. כמובן שתבשיל שכזה, שייחודו העיקרי הוא בעיקר הרוטב המאד מיוחד שלו- יש לאכול לצד לחם חם, בעדיפות לחלה טובה שיצאה זה מכבר מהתנור. הניחו לצדכם לפחות שתיים שלוש פרוסות מהלחם או החלה, ולאחר שתסיימו להתענג על תבשיל הדגים המדהים הזה, תוכלו לרוקן את הצלחת באמצעות הלחם והרוטב.
אחסון וקירור: את תבשיל דגי החריימה ניתן לשמור במקרר לזמן מקסימלי של כיומיים.
למה כדאי לכם להכין חריימה חריף?
דג הלוקוס, הנקרא בשמו המקורי דג דקר, הוא אחד הדגים הטובים למאכל, גם מעצם הויטמינים והמינרלים המכילים אותו וגם מעצם היותו נטול כמעט משמן.
תזונה מאוזנת היא ללא ספק תזונה הכוללת מאכלי דגים בתוכה, שכן זוהי הדרך הקלה ביותר לספק לגוף את שהוא צריך- חלבונים בשפע, ויטמינים מקבוצת ה-B, אבץ, אומגה 3 ועוד.
כך, תזונה שמכילה דגים למעשה מעניקה עבור הגוף את החיוניות הדרושה לו, את מכלול הויטמינים, ובכך מאפשרת חיזוק מסיבי של המערכת החיסונית, שמירה על הגוף. וכמובן עקב הברזל שבו- סיוע ביצירת תאי דם אדומים ו- DNA.
בנוסף לכך, תבשיל החריימה הידוע מכיל בעיקר ירקות והרבה מהם, ותבלינים. אי לכך, תבשיל שכזה לחלוטין יכול להתאים טוב מאד לתזונה מאוזנת (שמרו על פרוסה עד שתיים של לחם לצד המנה), וכך מוכח שוב שאפשר לאכול גם בריא וגם טעים מאד.
הסיפור מאחורי המתכון לחריימה חריף
אין דבר שמאפיין יותר את ארוחת יום שישי, מאשר תבשיל החריימה הידוע.
מדובר בחגיגה של טעמים שמקורה איפשהו שם במטבח המרוקאי. תבלינים, רסק עגבניות וכמובן דג. אך כל זאת לא שלם לצד הכוכבת הבלתי מעורערת של מנת החריימה הלוא היא החלה.
מנת החריימה ידועה כל כך בייחוד בגלל השילוב של הלחם החם- החלה, לצד מנת הדגים הבלתי מעורערת הזו.
שאלות נפוצות על מתכון לחריימה חריף
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר