מתכון לחביצה

ביצה, הידועה בעברית בכינויה רפרפת, היא קינוח במרקם קרמי, אשר עשוי מהמרכיבים הכי טעימים שיש: חלב או שמנת, חלמון ביצה וסוכר. מקורו במטבח האירופאי, אך כיום הוא מוכר ממש בכל העולם.

מבט מהיר על מתכון לחביצה

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 15 דקות

זמן בישול

בישול 10 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לחביצה

שלבי הכנה של מתכון לחביצה

1

מכינים סיר ואליו מוזגים את שני כוסות החלב, את השמנת המתוקה, את תמצית הוניל ואת גרידת הלימון.

2

מחממים את הסיר ומביאים אותו לרתיחה. לאחר שהגיע לרתיחה, מכבים את האש ומשאירים אותו להצטנן כעשר דקות.

3

מכינים קערה נפרדת ואליה מכניסים את ארבעת החלמונים, הסוכר והקורנפלור. טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור עד אשר מקבלים מרקם אחיד נטול בועות או גושים.

4

עכשיו החלק העיקרי, שימו לב שיש להישמע להוראות במיוחד כאן על מנת למנוע התקשות החלמונים. זהו נקרא תהליך השוואת טמפרטורה: לוקחים את חצי כוס החלב החם. בתנועות קלות מעבירים לקערה עם הביצים הטרופות. תוך כדי להמשיך בפעולת ההטרפה. את תהליך השוואת הטמפרטורה הנ"ל יש לבצע פעם נוספת.

5

כעת, מעבירים את תערובת הביצים המתקבלת לתוך הסיר עם החלב החם.

6

מדליקים אש בינונית, ומבשלים את התערובת תוך כדי ערבוב קל, עד אשר התערובת מסמיכה.

7

כעת החביצה מוכנה. יש להגיש מיד ולא להמתין, שכן היא נמצאת בדיוק בטמפרטורה המדויקת כעת.

טיפ קטן מה-

למי מכם שאוהב את הקינוחים שלו קצת יותר מושחתים מומלץ לשפוך את החביצה על עוגת שוקולד חמה, סופלה מחומם או אפילו על עוגת תפוחים חמה, במקום גלידת וניל. הטעמים מתמזגים ואין לתאר את השילוב המטורף הזה. מומלץ מומלץ מומלץ!

 למי מכם שבכל זאת מעוניין לשמור מהבלילה שנותרה לו, מכל סיבה שהיא, אל דאגה – יש פתרון לכך. מה שכן, עליכם להיות קשובים להוראות הבאות, כי אחרת יכול ויווצר קרום על הבלילה, והטעם המדהים של החביצה לך לאיבוד. יש לעטוף את הקערה עם הבלילה בניילון נצמד ולמנוע כניסות אוויר למיניהן. ניתן לשמור במקרר למשך יומיים – שלושה לכל היותר. כאשר מוציאים מהמקרר, יש לבצע כאמור בסעיף 6 למתכון לעיל – כלומר לחמם על איש בינונית – נמוכה מספר דקות תוך כדי ערבוב קליל.

הסיפור מאחורי המתכון לחביצה

 

החביצה הגיעה לאירופה בזמן ימי הביניים, בהשראה מן המטבח הרומאי. מקור המילה הלועזית הגיעה הישר מן האנגלית העתיקה ומשמעותה 'בצק של טארט' (פאי), ועם השנים השתנה שמו באזור המאה ה-15 ל"קרם מורתח" וכך גם הופיע בספרי המתכונים שנמצאו בתקופה זו.

המרקם הקרמי של קינוח החביצה הוא קינוח בפני עצמו, ואפילו קינוח מדהים. וגם בנוסף משמש ליצירת סוגים רבים ונוספים של קינוחים כמו פאי לסוגיו המתוקים, פודינג או כתוספת חמה לקינוח במקום גלידה.

מרקמה של החביצה יכול וישתנה לפי רצון השימוש בה. המרקם ינוע בין מרקם דמוי לשמנת לבין פודינג סמיך. הכל תלוי במידת הסמיכות הנדרשת.

שאלות נפוצות על מתכון לחביצה

הזמן להכנת מתכון לחביצה מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לחביצה לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לחביצה ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לחביצה לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לחביצה מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments