מתכון להחמצת מלפפונים
מתכון פשוט מצטרף לחגיגה של טעמים, השילוב הוא מבטיח ואף מנצח. והבטן והנשמה מהללות בתודה. אין ספק כי הכנת חמוצים היא מעדן של ממש. והתוצאה מדהימה. לחמוצים טעם מיוחד מאד, שאיננו שגרתי והוא מתאים לצד כל ארוחה טובה, או אפילו מספק כשהוא לבדו. טעמם הרענן של המלפפונים החמוצים שמור אך ורק להם, וכבונוס הוא גם נשמר לזמן רב מאד קדימה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון להחמצת מלפפונים
זמן הכנה
הכנה 10 דקות
זמן החמצה
החמצה 1-2 שבועות
מס' מנות במתכון
1 ק"ג מלפפונים
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון להחמצת מלפפונים
- 1 ק"ג, מלפפונים טריים
- 8 שיני שום
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך בינוני
- 5 גבעולי שמיר שטופים קצוצים בינוני
- מלח גס- ביחס של יחס של כפית מלח עבור כל כוס מים- פירוט בהמשך
- חופן פלפל אנגלי
- מים - לפי הצורך
שלבי הכנה של מתכון להחמצת מלפפונים
1
מכינים צנצנת, ואליה מכניסים את המלפפונים הירוקים.
2
מכניסים לצנצנת את שיני השום, הפלפל הירוק החתוך, הפלפל האנגלי והשמיר.
3
מוזגים לצנצנת את המים לפי הצורך, כלומר עד מילוי כמעט מלא. יש לספור כמה כוסות מים נשפכו פנימה.
4
מוסיפים את המלח, ביחס של כפית מלח אחת עבור כל כוס מים שהוכנסה לצנצנת.
5
סוגרים את הצנצנת היטב. בטמפ' נמוכות כלומר, חורף – למשך שבועיים לפחות. בטמפ' גבוהות, כלומר קיץ – למשך שבוע לפחות.
6
שוטפים היטב את המלפפונים במים ומסירים את כל שיירי הפרח שרואים עליהם. מומלץ גם להסיר את קצוות המלפפונים (בפרח יש אנזימים וחיידקים שעלולים להרוס את ההתססה).
7
כאשר המלפפונים החמוצים מוכנים, שומרים את הצנצנת בקירור במקרר. ניתן לשמור לטווח זמן של עד חודשיים וחצי-שלושה.
טיפ קטן מה-♥
- על מנת להכין את המלפפונים החמוצים שלכם בצורה המושלמת ביותר, לא נקל ראש לעניין היחס בין המים למלח. על מנת ליצור חמוצים מושלמים אנא דאגו להוסיף כפית מלח על כל כוס מים שהכנסתם לצנצנת.
- הקפידו על שימוש במלפפונים טריים ונקיים. רצוי שיהיו ללא פגמים ככל האפשר. עניין זה הוא חשוב למדי, שהרי הוא ממש יכול להטות את הכף בין חמוצים מושלמים לחמוצים בינוניים.
- המים בהם אתם עושים שימוש חשובים לא פחות. הקפידו על שימוש במים מינרלים. או לכל הפחות במים מסוננים. שימוש במי ברז יעכב את התהליך של הכנת החמוצים שהרי מי הברז מכילים כלור ומרכיבים מעכבים נוספים.
- למי מכן שמעדיף את החמוצים שלו בחומץ ולא במלח, מוזמן לבצע תחלופה ולעשות שימשו בחומץ במקום במלח. היחס הוא 2 כפות חומץ עבור כל כוס מים.
למה כדאי לכם להכין מלפפונים חמוצים?
מלאכת היווצרותם של המלפפונים החמוצים היא אמנם גם שלנו, אך היא בעיקר שייכת לחיידקים הטובים העומלים בהכנתם. חיידקים אלו הם גם השפים המובילים בהכנת המלפפונים החמוצים, וגם אלו האחראים לתזונה ולערך התזונתי אשר עושים כל כך טוב עבורנו ועבור גופנו.
אלו נקראים חיידקים לקטים, והם מייצרים חומצה שנקראת חומצה לקטית (אותה חומצה שמיוצרת בשרירים אחרי מאמץ אבל זה סיפור אחר). מכיוון שחיידקים רבים לא שורדים בתנאים חומציים, תהליך ההתססה עוזר לשמר את המלפפונים לאורך זמן, ואף משדרג משמעותית את הערך התזונתי שלהם.
מעבר לערך תזונתי גבוה, ערך קלורי נמוך ושלל סגולות בריאותיות. המלפפונים החמוצים מתגאים בסגולות אסתטיות מדהימות נוספות. אמונה רווחת גורסת כי אכילת מלפפונים חמוצים מסייעת רבות בשמירה על עור הפנים, הגוף, על היופי והבריאות.
שאלות נפוצות על מתכון להחמצת מלפפונים
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר