מתכון להחמצת מלפפונים

>>
>>
מתכון להחמצת מלפפונים

מתכון פשוט מצטרף לחגיגה של טעמים, השילוב הוא מבטיח ואף מנצח. והבטן והנשמה מהללות בתודה. אין ספק כי הכנת חמוצים היא מעדן של ממש. והתוצאה מדהימה. לחמוצים טעם מיוחד מאד, שאיננו שגרתי והוא מתאים לצד כל ארוחה טובה, או אפילו מספק כשהוא לבדו. טעמם הרענן של המלפפונים החמוצים שמור אך ורק להם, וכבונוס הוא גם נשמר לזמן רב מאד קדימה.

מבט מהיר על מתכון להחמצת מלפפונים

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 10 דקות

זמן החמצה

החמצה 1-2 שבועות

מס' מנות במתכון

1 ק"ג מלפפונים

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון להחמצת מלפפונים

שלבי הכנה של מתכון להחמצת מלפפונים

1

מכינים צנצנת, ואליה מכניסים את המלפפונים הירוקים.

2

מכניסים לצנצנת את שיני השום, הפלפל הירוק החתוך, הפלפל האנגלי והשמיר.

3

מוזגים לצנצנת את המים לפי הצורך, כלומר עד מילוי כמעט מלא. יש לספור כמה כוסות מים נשפכו פנימה.

4

מוסיפים את המלח, ביחס של כפית מלח אחת עבור כל כוס מים שהוכנסה לצנצנת.

5

סוגרים את הצנצנת היטב. בטמפ' נמוכות כלומר, חורף – למשך שבועיים לפחות. בטמפ' גבוהות, כלומר קיץ – למשך שבוע לפחות.

6

שוטפים היטב את המלפפונים במים ומסירים את כל שיירי הפרח שרואים עליהם. מומלץ גם להסיר את קצוות המלפפונים (בפרח יש אנזימים וחיידקים שעלולים להרוס את ההתססה).

7

כאשר המלפפונים החמוצים מוכנים, שומרים את הצנצנת בקירור במקרר. ניתן לשמור לטווח זמן של עד חודשיים וחצי-שלושה.

טיפ קטן מה-

  • על מנת להכין את המלפפונים החמוצים שלכם בצורה המושלמת ביותר, לא נקל ראש לעניין היחס בין המים למלח. על מנת ליצור חמוצים מושלמים אנא דאגו להוסיף כפית מלח על כל כוס מים שהכנסתם לצנצנת.

 

  • הקפידו על שימוש במלפפונים טריים ונקיים. רצוי שיהיו ללא פגמים ככל האפשר. עניין זה הוא חשוב למדי, שהרי הוא ממש יכול להטות את הכף בין חמוצים מושלמים לחמוצים בינוניים.

 

  • המים בהם אתם עושים שימוש חשובים לא פחות. הקפידו על שימוש במים מינרלים. או לכל הפחות במים מסוננים. שימוש במי ברז יעכב את התהליך של הכנת החמוצים שהרי מי הברז מכילים כלור ומרכיבים מעכבים נוספים.

 

  • למי מכן שמעדיף את החמוצים שלו בחומץ ולא במלח, מוזמן לבצע תחלופה ולעשות שימשו בחומץ במקום במלח. היחס הוא 2 כפות חומץ עבור כל כוס מים.

למה כדאי לכם להכין מלפפונים חמוצים?

מלאכת היווצרותם של המלפפונים החמוצים היא אמנם גם שלנו, אך היא בעיקר שייכת לחיידקים הטובים העומלים בהכנתם. חיידקים אלו הם גם השפים המובילים בהכנת המלפפונים החמוצים, וגם אלו האחראים לתזונה ולערך התזונתי אשר עושים כל כך טוב עבורנו ועבור גופנו.

אלו נקראים חיידקים לקטים, והם מייצרים חומצה שנקראת חומצה לקטית (אותה חומצה שמיוצרת בשרירים אחרי מאמץ אבל זה סיפור אחר). מכיוון שחיידקים רבים לא שורדים בתנאים חומציים, תהליך ההתססה עוזר לשמר את המלפפונים לאורך זמן, ואף משדרג משמעותית את הערך התזונתי שלהם.

מעבר לערך תזונתי גבוה, ערך קלורי נמוך ושלל סגולות בריאותיות. המלפפונים החמוצים מתגאים בסגולות אסתטיות מדהימות נוספות. אמונה רווחת גורסת כי אכילת מלפפונים חמוצים מסייעת רבות בשמירה על עור הפנים, הגוף, על היופי והבריאות.

שאלות נפוצות על מתכון להחמצת מלפפונים

הזמן להכנת מתכון להחמצת מלפפונים מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון להחמצת מלפפונים לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון להחמצת מלפפונים ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון להחמצת מלפפונים לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון להחמצת מלפפונים מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments